Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Daniel Grou
Met onder meer: Rémy Girard, Claude Legault en Martin Dubreuil
Gesproken taal: Frans
Plot Les 7 Jours du Talion
"Justice is blind. So is vengence."
Bruno Hamel is een achtendertigjarige chirurg die samen met zijn vrouw Sylvie en achtjarige dochter Jasmine in Drummondville woont. Ze leiden een gelukkig leven, totdat Jasmine wordt verkracht en vermoord. Als de moordenaar is opgepakt, bekruipt Bruno een gruwelijk idee. Hij zint op wraak op de moordenaar en heeft het plan gevat om hem te ontvoeren en zeven dagen lang te martelen.
Bruno Hamel
Diane Masson
Gaétan Morin
Gilles, Médecin
mcdaktari
7 Days deed me qua verhaal een beetje aan `Law Abiding Chitizen` denken, al was 7 days niet zo overdreven dan L A C.
Als vader zijnde zou je echt tot dergelijke aktie in staat zijn als een pedofiel zoiets vreselijks met je kind zou doen. Ze mogen dan wel zeggen dat je geen eigen rechter mag spelen, maar als je die zieke zielen zelf niet opruimt dan gebeurt er niks mee, alleen worden ze in een bijna hotel opgesloten, in de zogenoemde tbs klinieken. Daar hebben ze het te goed, daarom kan ik het wel goedkeuren wat die vader (Bruno) met de dader deed. Opruimen die gasten, anders kosten ze de staat alleen maar geld, en genezen doen ze toch niet want zoiets is vlgs mij een aangeboren afwijking.
Maar om terug te komen op de film, het is weer een redelijke Franse film waarin ook degelijk geacteerd word, en vanaf het moment dat de dader gepakt word en je die grijns op z'n gezicht ziet, leef je meteen met de ouders mee en wil je maar 1 ding en dat gaat Bruno dus ook doen. 3 sterren.
Leo1954
- 2073 berichten
De film laat juist zien dat de vader uiteindelijk machteloos is tegen de dader en dat (begrijpelijke) wraak een doodlopende weg is. Hij ruimde de dader ook niet op, dat is heel wezenlijk.
mcdaktari
Nee hij ruimde de dader ook niet op, maar dat zou wel het beste zijn, hij heeft hem wel vreselijk goed laten lijden, alleen nog niet lang genoeg, maar daar zijn de meningen over verdeeld denk ik.
Sterke film.
Vooral de extreem kille uitstraling is een dik pluspunt. Grauw kleurpalette, veel stiltes (en niet alleen het weglaten van soundtrack, maar ook van omgevingsgeluiden) en af en toe hard toeslaan. Zelf de settings is levensloos.
Halverwege raakt Grou het een beetje kwijt, maar de laatste scene is schitterend. Die twee vraagjes zeggen eigenlijk alles en geven de film zo nog een mooie moraal mee. Hoe vaak kan je dat zeggen?
Aanradertje voor mensen die graag een nieuwe variant of de Franse horror wave zien. Een trage film die ook zeker zoveel steunt op drama dan horror, maar wel een behoorlijke impact achterlaat.
4.0* en een uitgebreide review
gjnt
Boven gemiddelde Franstalige film. Het sterke van deze film vond ik dat de film in zowel kleur als geen muziek gebruik je een echt tragisch of misschien wel een melancholiek gevoel geeft en je de situatie nog beter kunt aanvoelen. Ik werd echt mee gezogen in de film. Alleen jammer dat het op drie kwart van de film wat langdradig werd, waardoor ik echt naar het einde ging verlangen. Het einde vond ik wel weer mooi gevonden. Zeer sterke film welke langzaam op gang komt,wil deze zeker over een tijd weer eens terug zien om te kijken of hij zo goed blijft.
Verwacht geen horrorachtige toestanden,dit is echt een trage Franstalige film (drama/thriller) voor de liefhebbers van dit genre.
RickZ
Franse trage thriller over de wraak van een vader. Al na een half uur zakt de film wat in en vloeit over van actiethriller naar psychologische thriller, dat had wat later gekund. gevolgd door een te abrupt einde.
Idd, nog eens benadrukt toen de vader het geweer op zichzelf zette .
RickZ
Net gekeken naar "The Tortured". Ook zo'n soort film, maar dan met meer lichamelijke dan geestelijke martelingen. 7 days kan nog waar gebeurd zijn, The Tortured is echt een verzonnen verhaal. Hou je meer van actie en wat plotwendingen kijk dan The Tortured, voor het psychologische aspect rondom waak en ontvoering is 7 days beter.
Voor de (martel)actie kan je wat mij betreft toch ook beter deze film kijken. Véél meer punch.
Geen martelgang.
Door een andere aanpak en uitstekende cinematografie is deze Canadese concurrent van 'The Tortured' stukken beter. Alhoewel concurrent? Deze film zou ondanks de vele overeenkomsten een meesterwerk kunnen zijn. Maar dan alleen vergeleken met het eerder genoemde plastic product uit Hollywood.
Ook deze film verliest zichzelf al snel in torture-porn na een weinig diepgaande inleiding. Gelukkig blijkt de rit geen martelgang voor de kijker, zoals bij de 'remake' uit het beroemde buurland. Vanwege de setting, het acteerwerk, de realistische toon en het ontbreken van een score, werkt deze aanpak namelijk wel.
Goed.
Semsoethot
Buitengewoon sterke film. Het verhaal is vrij simpel (kind vermoord, vader besluit dader te martelen) maar er wordt een enorme spanning opgebouwd. Hoe ver ga je als je dochter van 8 verkracht en vermoord is door een perverse sadist die vervolgens in jou macht komt? En als je een chirurg bent met een perfecte kennis van het menselijk lichaam? En wat doe je als een medeslachtoffer van de sadist het niet met je eens is?
ralfsjam
Brute wraak film van een vader! Alles was eigenlijk wel goed aan deze film.
jstinissen
je hebt mischien wel gelijk maar als het mijn kind was .. had ik um meteen afgeschoten
tal1b
Antwoorden van Bruno waren perfect ja
Niet zo best.
De film begon prima en ziet er vooral erg aardig uit, maar verder bleef ik nogal met een leeg gevoel zitten na zo veel onnozelheid van de hoofdpersoon.
Geen idee waarom hij nou allemaal deed wat ie deed, maar het sloeg in ieder geval nergens op.
En (nog veel erger) na een half uurtje heb je het wel gezien en begint het allemaal wat te vervelen.
Had meer in gezeten.
Yehudit
Zeer indringende film. Traag, stemmig en kil, ondanks enkele scènes geen film voor liefhebbers van martelporno. De film begint bijna direct met de tragische gebeurtenis die het leven van Hamel verwoest, en vanaf dat moment begint de aaneenschakeling van ellende, treurnis en grauwigheid, die naar mijn mening erg goed wordt overgebracht op de kijker.
Absoluut geen film die je 'even' lekker tussendoor wegkijkt, bij mij is 'ie nog dagen blijven hangen.
bobbydigital01
Wat een film zeg
ik ben erg onder de indruk van deze film,en zal deze film niet snel vergeten.
Ik als horror fan moest soms bijna ff wegkijken
Een zieke film eigenlijk maar wel ontzettend goed zeg!!!!
Erg realistisch in beeld gebracht allemaal.
mug13
Wat een film zeg
ik ben erg onder de indruk van deze film,en zal deze film niet snel vergeten.
Ik als horror fan moest soms bijna ff wegkijken
Een zieke film eigenlijk maar wel ontzettend goed zeg!!!!
Erg realistisch in beeld gebracht allemaal.
Ik ben ook onder de indruk.Zeer sterke film met een aangrijpend verhaal.De Fransen gaan goed in de filmindustrie.In het horror genre delen Frankrijk en Spanje bij mij de nummer een positie.
Sombere wraakfilm, interessant qua morele vraagstukken die het script oproept maar qua uitvoering nogal vergezocht en sporadisch ongeloofwaardig. De ontmenselijking van de hoofdpersoon komt overtuigend over, maar op gegeven moment verliest de film aan kracht, vooral naar het einde toe. Het geheel gaat vervolgens een beetje als een nachtkaars uit.
Halcyon
Rape&revenge film, maar toch wel van een ander kaliber dan bv. I Spit On Your Grave of Last House on the Left. Waar het in eerder genoemde films meer om de vergelding an sich draait, drijft 7 Jours voornamelijk op een moreel conflict. Hoever kan/mag je gaan als je het recht in eigen handen neemt? Dit vraagstuk wordt hier mooi uitgediept en laat in combinatie met de sombere stilering en het expliciete martelwerk een behoorlijke impact achter. Maar er zat meer in, want de film wordt nodeloos lang uitgesponnen waardoor die impact gaandeweg vervaagt, het treffende einde ten spijt.
Ik heb de laatste jaren al zoveel van die horrorfilms met wraak nemen/martelen gezien dat ik deze 7 Days ook niet echt bijzonder wil noemen. De film wijkt wat af van bekendere wraaktitels als I spit on your grave doordat het hier allemaal best kil wordt gebracht. Geen soundtrack, rauwe beelden, kille ruimten...best goed. Verwacht geen pure martelfilm, want dan zit je fout. Sowieso ligt het tempo hier traag en krijg je later in de film vooral een Bruno met psychische problemen zien. Daarvoor heb je al wel wat gemartel gezien, maar echt bijzonder vond ik het niet. Daarvoor heb ik al genoeg van dit soort momenten in andere films gezien.
Op zich niet verkeerd dat de film later een plottwist gebruikt en zich wat meer richt op een veranderende Bruno, maar boeiender werd het niet. Ik vond het eerste deel van de film een stuk interessanter. Het werd later wat rommelig in de film. Het laatste half uur was best wel duf waardoor de film al voor het einde zijn glans kwijt is geraakt.
Vascago
Door het weglaten van muziek en alleen stemmen en achtergrond geluid te laten horen wordt er een kille, ijskoude bijna, sfeer gecreeerd die perfect is voor deze film. Het maakt de haat van de vader jegens de pedofiel die zijn dochter heeft verkracht en vermoord bijna tastbaar. Net als de leegte die ze achterlaat bij hem.
De martelscenes zijn hard maar nergens schokkend omdat je meevoelt met de vader en het die pedofiel gewoon gunt dat ie zo gemarteld wordt. Helemaal bij het stuk waarbij die gast hem uit begon te dagen en vertelde dat ie er nog 3 had verkracht en vermoord, maar dat zijn dochter de allerlekkerste was en dat ze het verdiende door de manier waarop ze gekleed ging. Daar kreeg ik spontaan kippenvel van. Brrr, enge gast.
De trage scene's worden wel vaak wat te lang gerekt en het stukje met die moeder van een ander slachtoffersloeg nergens op.
Het einde was wel weer fantastisch.
Prima film. Dikke 4 *
gauke
Een wraakfilm die discussie losmaakt, maar geen antwoord geeft op de vragen hoe ver je kan gaan in het wraaknemen, of zelfrecht voor jou de oplossing is en welke strafmaat de juiste is.
Deze geloofwaardige, aangrijpende, indringende, compromisloze film gaat ver in het tonen van folteringen, kwellingen en sadisme, waarbij het gemakkelijk is om je in de rol van de vader te verplaatsen en (voor mij) moeilijk om het slachtoffer 't te horen uitschreeuwen. De laatste scène is (bijna) briljant gevonden, hetzelfde geldt voor het afwezig zijn van muziek.
Noodless
Sobere, donkere film met een inhoud waar je wel een avondje rond kunt discussiëren.
In elk geval ieder mens denk het zijne erover. Zeer realistisch weergegeven ( behalve dat Bruno ook die ene vrouw gaat kidnappen )
Toch ook een andere opzet dat die Amerikaanse film, The Tortured, die ongeveer hetzelfde verhaal heeft, maar deze heeft toch een andere uitwerking.
Ook het slot is bevredigend.....kort, maar krachtig ! 7/10
erikhvg
Als het aangeboren is, kun je er niks aan doen. Maar van jou mogen ze opgeruimd worden. Hmmmm, en we gaan even 70 jaar terug in de tijd. Eng mannetje ben je.
orbit
- 12092 berichten
Sorry, aangeboren mijn aars! Als dit de moordenaar van mijn dochtertje is gaat de gast dood! Dan maar die suffe rechtspraak
Maar desalniettemin valt de film na verloop van tijd een beetje tegen.
Montorsi
Redelijk sterke film.
Door de grauwe filter en het effectieve, rustige camerawerk draagt de film een heel goed 'verdrietig' sfeertje met zich mee. En samen met het acteerwerk vond ik dat het sterkste punt aan de film.
Het verhaaltje verloopt verder behoorlijk volgens de verwachtingen, inclusief de dader die eerst ontkent, dan toegeeft, en op een gegeven moment zelfs de vader gaat uitdagen met details over de verkrachting en moord. Maar eigenlijk is het verder de staat van de vader waar het om draait. Die had soms wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar het doet het wel aardig uiteindelijk. Daarnaast maakte het zoeken naar het chaletje door de politie de film wat veelzijdiger dan ik had verwacht, al is dat ook weer niet de meest interessante kant van de film.
Donker en behoorlijk pijnlijk filmpje wat een realistische kwestie aan de kaart stelt. Ik heb weliswaar (nog) geen kinderen, maar ik neem aan dat iedere vader/moeder zich wel afvraagt waar hij of zij toe in staat is in zo'n situatie.
dikke 3.5*
komerad
Daar is niks eng aan : wraak is diep menselijk gevoel waar 99% van van de bevolking mee geboren is. Voor mijn part gewoon zoals een paar eeuwen geleden ; de vergeetput in lekker verhongeren en verdorsten.
Delta65
Aparte film. Een zwaar onderwerp en verder ook een heel serieuze film. Alleen waren de martelingen soms nogal humoristisch. Een goeie film, maar erg langzaam...
2.5
Insignificance
Eentje met stootkracht en zowaar een ziel. Niet zoals zo vaak met veel onbesuisd gespetter van vlees en bloed, deze doet het heel anders. Zoals weinig geluid. Geen muziek, niet veel dialoog en een stille omgeving. Een beheerste film met grauwe kleuren en een sobere, ingetogen sfeer. Met uiteraard een slachtoffer die zich in allerlei bochten wringt om de dans te ontspringen.
Maar ook met een dader die heel wat verder komt dan de zoveelste beul. Zo wordt het oprecht pijnlijk en moeilijk om naar bepaalde handelingen te kijken en speelt Grou hoe langer hoe meer een subtiel spel van woede en twijfel. Het duurt alleen wat te lang en er wordt nog iets bijgesleept dat ook niet helemaal lekker zit. Buiten dat een uitstekende mix van horror en drama.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus