• 9.370.338 stemmen

The Telephone Book (1971)

Komedie | 80 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Nelson Lyon

Met onder meer: Sarah Kennedy, Norman Rose en Barry Morse

Plot The Telephone Book

"The story of a girl who falls in love with the world's greatest obscene phone call."

Alice, de tikje naïeve ontvangster van een telefoontje, raakt seksueel opgewonden van de stem van de beller die zich John Smith noemt en gaat op zoek naar hem. Alle mannen die ze tegenkomt, willen hetzelfde: het blonde meisje, dat graag onder de Amerikaanse vlag slaapt, in bed krijgen.

avatar van Biosguru

Biosguru

Experimentele sex comedy. Zitten wel wat leuke vondsten in. Conspirators of Pleasure van Svankmaijer meets Robert Downey Sr. Al die koddigheid begint wel snel te vervelen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik zie in reviews op Letterboxd nogal verwijzingen naar Andy Warhol. De film is inderdaad experimenteel een tikkeltje surreëel en op de laatste pakweg 7 minuten na volledig in zwart/wit gefilmd. Ik heb niet zo veel met deze stijl maar met het label sex comedy zou het misschien nog leuk kunnen worden. Nu dat bleek een schromelijke vergissing te zijn.

Het verhaal is eenvoudig een blondine met kinderlijk Betty Boop stemmetje krijgt op een dag een perverse telefoonoproep. Ze besluit naar de man op zoek te gaan. Verschillende kanshebbers passeren de revue maar ze blijken vooral graag schunnige dingen te vertellen en zelf is ze ook niet op haar mondje gevallen. Ja het is helaas veel gepraat en weinig bloot. Hoewel rond het kwartier als de protagoniste haar eerste kanshebber ontmoet die op zijn bed een kunstwerk zit te maken met allemaal naakte vrouwen dacht ik ah misschien wordt dit toch nog wat. Daarna wat vuile praat met een besnorde man op café (verhaaltje over een ex van de blonde met een erectiestoornis), geeuw. Daarna ontmoet ze een lesbische gaan ze wat met vibrators experimenteren (snel gemonteerd dus je ziet vooral de speeltjes, een blote buik en gezichten, dubbel geeuw. Ondertussen waren we 3 kwartier verder en was mijn geduld echt wel op aan het geraken.

Toen de volgende ontmoeting zich aandiende met schunnige praat zonder iets noemenswaardig te tonen zich aandiende heb ik van pure miserie de video op sneller afspelen gezet. Uiteindelijk ontmoette ze in het laatste half uur de man die zich zocht, nog zo een droge zeiksnor met een varkensmasker op. Terwijl hij tegen haar praat zit mejuffer in bad en krijg je op gekunstelde manier shots van haar borsten-billen en schaamstreek (hoewel het kon van eender welke vrouw zijn) te zien in combinatie met mijnheer zijn gezicht. Nadien hebben ze een telefoongesprek elk in een telefooncel waarbij we in kleur een geanimeerde sequentie krijgen die zich op een surrealistische manier focust op orale seks (althans dat denk ik toch). Focus ligt hier op de vrouwelijke intieme delen en (mannelijke) tongen. Je zou het de pornoversie kunnen noemen van de droomsequentie in Dumbo.

Een 0,5 * voor de bedscène en nog een halve voor de animatie.