Body Bags (1993)
Genre: Horror / Sciencefiction
Alternatieve titels: John Carpenter Presents 'Body Bags' / John Carpenter Presents 'Mind Games'
Geregisseerd door: John Carpenter en Tobe Hooper
Met onder meer: Alex Datcher, Stacy Keach en Mark Hamill
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Body Bags
"Zip yourself in tight!"
De film bevat drie korte horrorverhalen. Anne verricht haar werkzaamheden tijdens haar nachtdienst op een pompstation in een afgesloten cabine die haar echter niet van alle gevaar vrijwaart. De kaler wordende Richard vindt tot zijn vreugde een dokter die hem behandelt om zijn haaruitval tegen te gaan, maar hij ontdekt dat er wel wat bijwerkingen zijn. Honkbalspeler Brent laat door een chirurg een oog implanteren, maar gaat vervolgens vreemde dingen zien en vreemd gedrag vertonen.
Coroner
Pasty Faced Man
Bill - Dead Attendant
Pete
neo
lijkt mij wel leuk aangezien een paar grote horrorspecialisten een rol hebben in de film waaronder john carpenter, tobe hooper, wes craven en sam raimi.
Jos2
Mag dit wel? Dit is toch een korte TV-serie van een paar afleveringen?
Chainsaw
De ideeën zijn nog best aardig en de vele bijrolletjes en cameo's van bekende gezichten in de horrorwereld zijn leuk, maar verder is dit niet al te bijzonder. Vond het eerste verhaal zelf het leukst en ook de tussenstukken waren amusant. Desondanks verwacht je wel iets meer van namen als Carpenter en Hooper.
3 sterren.
Hemdale
Alleen maar toppers in het horrorgenre doen mee aan deze film, maar toch vind ik het zeer slecht! Tegenvaller!
Lijkt meer op de kinderserie Kippenvel dan op een horrorfilm!
TVGids
Verhaal 1 en 3 waren erg goed. 2 was wat minder. *** sterren
TVGids
Vond verhaal 2 juist het leukst.
Wel de grappiste maar de minst enge.
pompoen
Het meest enge was het eerste, de satanistische moordenaar in de benzinestation.
Goede horror.
Halcyon
Leuk om enkele van 's werelds grootste horror-iconen uit de jaren '70-'80 aan het werk te zien in deze trilogie. Het concept op zich is goed gevonden. Toch vond ik de verhalen maar matig tot slecht en de montage oogde soms erg knullig. Ik was echter wel aangenaam verrast door de gore, die meer aanwezig was dan ik had gedacht.
Al bij al leuk om te zien, maar zeker niet meer.
SuperSideSwipe
Vooral het 2e filmpje is ontzetten leuk, zeer aardige verzameling.
3,5
Querelle
Alleen het stukje over het tankstation vond ik erg goed, zou ik ook een 4 hebben gegeven. De rest vond ik totaal niet spannend
Stallion
Afschuwelijk slecht. Zo voorspelbaar, stom en verhalen die werkelijk nergens op slaan. Alleen kijken als je van afgedankte komedie houdt. 1 ster.
hellraiser
ik vind hem ook zeker niet slecht , hij is ook niet super waaaw maar het is zeker een leuk filmpje.Ik vind de verhalen trouwens heel origineel , buiten het 1ste verhaal.Het 1ste was wel de engste en de gore stukjes waren ook wel leuk. 3,5
Silvio Dante
Eerste verhaal: 3.0
Tweede verhaal: 3.5
Derde verhaal: 1.5
Het eerste was zeer spannend en hier en daar lekker goor.
Het tweede was voor mijn part het beste, hilarisch verhaaltje gewoonweg!
En het derde verknoeide het grotendeels, dat was gwn een zielig verhaaltje.
Maar al bij al zeer vermakelijke, cheesy film. 2.5*
nightbreed
Prachtige trilogie zoals ze eind jaren 80 en begin jaren 90 veel werden gemaakt.
Vermakelijke onzin met een leuk verhaal en met de nodige hoeveelheid gore.
Het acteerniveau is redelijk tot goed en de verhaaltjes zijn origineel en vermakelijk.
Ik was blij verrast toen ik deze zag liggen in de winkel want een week eerder had ik toevallig nog gedacht aan deze film die ik 12 of 13 jaar geleden heb gezien.
Een must voor de echte horrorfreak.
Cijfer: 3,5
Dit is nu wel matige pulp. Minste van carpenter, na Ghosts of Mars
feanaro surion
Geslaagd filmpje dit. Het eerste deel is erg sterk en spannend, alleen wat minder geacteerd(4*), het tweede deel is erg komisch en heeft een cool einde(3.5*) en het derde deel was wederom erg vermakelijk(al zijn al mijn jeugddromen weg na het zien van Mark Hammil in deze rol) (3.5*). Alsgeheel dus 3.5*, minpuntje vond ik de 'komische' stukjes in het mortuarium tussendoor. Vond ze flauw en gewoon niet grappig.
dutchtuga
Gas Station: 3*
Hair: 4*
The Eye: 3*
Gemiddeld dus 3*. Leuk allemaal en er hangt een lekker Carpenter sfeertje omheen maar dit had eigenlijk wel beter gekund.
psycholamp
- 1960 berichten
Best leuk voor een regenachtige woensdag-ochtend als je ziek op de bank ligt. Niks mis met dit vermakelijke horrorfilmpje.
nightbreed
Gas Station: 3*
Hair: 4*
The Eye: 3*
Gemiddeld 3,33 en als je dat afrond dan kom je op 3,5 en niet op 3.
Last van het Brandsteder syndroom?
Famous Person
Lekker vettig horror is wat je zoekt op deze dvd.Zeer leuk verhaaltjes het zijn er wel maar 3.En het is best grappig en eng .
Boeikens
Leuke verhaaltjes, vooral het eerste vond ik goed en niet te vergeten het begin en het einde van de film.
3* voor het eerste deel, biedt een mooi horror verhaal.
3* voor het tweede deel, mooie verhaallijn en eens iets anders.
2* voor het derde deel, matig verhaal.
1* extra voor het begin en het einde van de film.
dus een gemiddelde van 3*
Serieus foute boel eigenlijk. De intros van Carpenter zelf hebben nog wel wat campy foute fun in zich, maar daar blijft het ook bij.
Het eerste filmpje is gewoon oersaai. En lelijk. Zag eerder Linkeroever in de bios en wat een enorm verschil! Er gebeurt amper wat in, de muziek is stiervervelend en qua gore is het helemaal al niks.
Het tweede filmpje is eerder humoristisch. Slaat verder compleet nergens op maar is wel dom/grappig. Verder wel enorm slecht geacteerd en een uiterst belabberd einde. Beetje een komische Cronenberg dit.
Het laatste filmpje is wat mij betreft nog het beste, zit toch ietwat gore in. Maar uiteindelijk verzandt ook dit in een saai afwindsel van het verhaaltje.
Enige leuke aan de film is dat een aantal horroriconen een rolletje vervullen in de film. Verder is het eigenlijk serieus triest allemaal. Zeker voor een concept als dit, waar toch meer vrijheid en durf getoond zou moeten worden. Nu zijn de verhaaltjes duf en lam.
film88888
Hele goede horror film die in die tijd nog allemaal goed waren, en jammer genoeg nu niet meer maken.
Ik heb altijd al stiekem een zwak gehad voor horror films over horror-verhalen, en deze beviel me ook zeker en vast.
John Carpenter en Tobe Hooper leveren een mooi staaltje werk af met deze, en ik zag dat Showtime(van Masters Of Horror) hier ook aan heeft meegewerkt die meestal goede horror's hebben.
Door heel de film zitten er wel paar bekende tussen, maar acteerwerk was idd minder.
The Gas Station: vond ik wel erg spannend, en zat redelijk goede suspence in, en had een mooi horror plot. Dus voor het eerste toch een 4,0 sterren, en het is weer een typisch Carpenter filmpje.
Hair: vond ik iets minder eigenlijk matig, maar kon erdoor. Beetje apart, en een nieuw soort van horror genre precies. Dus voor dit een 3,0 sterren.
Eye: vond ik wel lekker goor, en smerig op sommige scene's, en had een typisch Hooper thing zoals we van hem gewoon zijn, en Hammil viel nog wel mee. Dus een 4,0 sterren.
En voor de tussendoortjes met Carpenter in de hoofdrol die ik was belachelijk grappig vond, vond ik best wel leuk. 3,5 sterren dus voor de tussendoortjes.
Dan zal ik iets van een 4,0 sterren hebben voor het geheel, en terecht want dit was nog eens een echte goede horror film!
en de muziek liet me denken aan Halloween, en had nog wel iets engs.
MovieEter
Ik keek er naar uit om deze film(pjes) weer eens te zien. Het was zo lang geleden dat ik me er amper iets van kon herinneren. Als ik dat wel had gekund had ik de film niet aangeschaft
hij viel me dus nogal tegen. Wel was hij erg geschikt na een avondje/nachtje doorzakken want het kijkt lekker weg. Niet nadenken is dan ook een pré.
The Gas Station: sterke sfeer en muziek, verder erg doorsnee en totaal niet spannend, grappig was het wel. 2.5*
Hair: geslaagd en erg grappig filmpje. We staken elkaar aan met de slappe lach en de tranen hebben daardoor rijkelijk gestroomd. Hilarisch! 4*
the Eye: vond ik de minste van de drie. Rommelig en ondanks de gore nogal saai. 2*
Het rolletje van Carpenter zelf vond ik grappig en flauw tegelijk.
jordandejong
Het eerste deel was wel spannend, maar niks bijzonders wel een typishe John Carpenter style. Ook had het goede muziek met soms wat invloeden van Halloween.
Het tweede deel heb ik erg om moeten lachen.Hij moest het dan ook hebben van de humor.
Deel drie van Tobe Hooper was in het begin saai, maar later werd het wat spannender en er was ook redelijk veel gore.
De stukjes tussendoor met Carpenter waren wel leuk. Ook grappig om Tobe Hooper op het laatst nog te zien als een van de twee lijkschouwers.
Phoebe318
Hé, deze staat hier nog in de kast!
Dit weekend maar eens even kijken
Ralf81
Horrorfilms met korte verhalen behoren al snel tot mijn collector's items. Zo vond ik House on Terror Tract en Cat's Eye geweldig. Van Body Bags had ik hetzelfde verwacht, maar deze viel me toch lichtelijk tegen. Erg creatief waren de verhalen niet. Hair en Eye leken qua opzet al vrij veel op elkaar, waarbij ik Hair toch overduidelijk het beste verhaal vond. The Gas Station was leuk om in de sfeer te komen, maar na de eerste bezoeker werd het ook nergens meer écht spannend.
Toch was het af en toe best schrikken, en zeker de inleidingen van John Carpenter waren erg goed bedacht.
Daarbij nam de film me weer even mee naar die goede oude nineties, met een typerende muziek en sfeer. Vermakelijke nostalgie dus!

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Riget
Horror / Mystery, 1994