Genre: Drama / Romantiek
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Burr Steers
Met onder meer: Zac Efron, Kim Basinger en Amanda Crew
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot Charlie St. Cloud
"Life is for living."
Charlie St. Cloud is een jongeman die de dood van zijn jonge broer moeilijk kan verwerken. Hij krijgt een baan bij de begraafplaats waar zijn broer ligt begraven. Als hij de geest van zijn broer ziet, besluit Charlie er elke dag naartoe te komen om met hem te praten. Alles verandert als er een vrouw in Charlie's leven stapt.
Charlie St. Cloud
Sully
Connors
Latham
moviechick-99
eindelijk eens een normale film waar zac in speelt eens een serieuze rol.
Esteban
Na 'Me and Orson Welles', inderdaad.
Laat ik nu even niet de standaard anti-Efron uithangen en het wat nuchterder bekijken. Ik heb een sterk vermoeden dat er in Zac Efron een prima acteur zit verborgen. Ondanks het feit dat de gemiddelde 'High School Musical' het bloed vanonder mijn nagels krijgt, valt me één ding op : Efron weet moeiteloos te overtuigen in die musical-performance, iets waar zelfs de jonge Travolta onder de indruk zou van zijn. En in typische jongerenkomedies als '17 Again' bewees hij over komische timing te beschikken, ook iets wat ik helemaal niet had verwacht. Z'n typetje in 'Hairspray' is ook niet iets wat elke acteur in een handomdraai tevoorschijn kan toveren.
Zijn tiener-babyface-pretty-boy-imago zit echter ongelooflijk in de weg, het doet me wat denken aan Leonardo DiCaprio die ook werd uitgespuwd toen hij na 2 schitterende kinderrollen plots in films als 'Romeo + Juliet' en 'Titanic' werd opgevoerd, het zou nog even duren voor m'n hem opnieuw serieus nam en zijn tiener-imago door het (mannelijke) publiek opzij geschoven werd.
In ieder geval, met de regisseur van 'Igby Goes Down' hoop ik op een geslaagd drama met plaats voor mooie acteerprestaties.
Trailer : YouTube - Official 'Charlie St. Cloud' trailer (HD)
ExToR
Na 'Me and Orson Welles', inderdaad.
Trailer : YouTube - Official 'Charlie St. Cloud' trailer (HD)
ik ben het voor de volle 100% met je eens. Zac Efron wordt in Amerika uiteraard door alle 16 jarige meisjes bejubeld, evenals Dicaprio 'back then'. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn, sterker nog: door zijn optredens in films als High School Musical heeft hij de nodige ervaring al opgedaan, deel 3 is (qua acteerwerk) bijvoorbeeld al 3 keer beter dan 1.
Ik denk inderdaad ook dat er in Efron een goede acteur zit, die net het daglicht heeft gezien en daarom tot nu toe met wankelende stapjes 'the house of fame' betreed.
Film klinkt erg leuk en ga kijken of ik deze snel kan zien, dan zal mijn review volgen.
Rianneke_Dan
Dat ben ik met je eens, volgens mij zit er veel meer in Efron dat wat we tot nu toe van hem gezien hebben in de High School films. Hij heeft toch wel een bepaalde uitstraling die ik kan waarderen in hem, vooral nu hij wat ouder word. Daarnaast klinkt het verhaal van deze film goed, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wat Zac van deze rol gaat maken. Ik hoop dat het voor hem goed uitpakt zodat hij misschien van zijn musical imago afkomt.
Elineloves
Wow, een mooie en vrij veelbelovende trailer. Ik ben benieuwd.
donkied
IK was een beetje teleurgesteld in de film. Hij was goed maar de trailer zorgde ervoor dat ik meer verwachte.
Alsnog kan ik hem wel aanraden hoor. Efron is toch echt al best een goed acteur ondertussen. Was niet echt weg van hem in het begin maar hij mag er best wezen. Bassinger is ook niet slecht maar springt er niet uit ofzo.
Het verhaal is goed, in het begin lijkt het gewoon een beetje constant te verlopen maar er zijn wel een paar plotwendingen die je niet verwacht en die de film compleet veranderen. Het goede daarvan is dat je aan andere dingen ook gaat twijfelen.
In totaal dus best een aardige film. 3*
Na 'Me and Orson Welles', inderdaad.
Zijn tiener-babyface-pretty-boy-imago zit echter ongelooflijk in de weg,
Babyface is niet echt heel erg in deze film. Vond hem er eigenlijk best goed uitzien. ik ben niet gay hoor
. Hij zag er volwassener uit vond ik. Hij heeft sowieso flink getraind voor deze film
J-Flow
De trailer ziet er fantastisch mooi uit.
Kreeg al trainen in men ogen van de trailer alleen.
Van af het begin af aan ben ik fan van Zac en ik denk dat hij nog een grote toekomst tegemoet kan gaan als hij dit soort films blijft doen, High School Musical moet ie nu achter zich laten.
donkied
De trailer laat scenes zien die niet in de film zitten
, maar kleine stukjes hoor. Ik kan je wel aanraden om hem in de bios te zien. Zitten mooie scenes in die wel tof zijn op groot scherm
benthe
helaas duurt dat nog ff, dus ben benieuwd of ik hem voor die tijd nog niet gezien heb
Embie
Ik heb deze film in de bios gezien en de film viel me erg mee. Ik had me niet zoveel voorgesteld van Zac Efrons acteerprestatie maar hij deed het toch best wel goed.
Het verhaal is mooi maar voorspelbaar.. Toch de moeite waard om naar toe te gaan als je in de mood bent. En voor de grote Zac Efron fan een must see
TragieStar.*
Aah een nieuwe Zac Efron film.. Niet dat ik hem zo geweldig vind ofzo maar vind het altijd wel heerlijk om naar hem te kijken en acteren kan hij ook wel hoor
Ookal heeft hij een baby-face. Maar ach, hij word ook ouder dus dat word nu al wel wat minder..
Naomi Watts
What you see is what you get.
Een drama met een paranormaal tintje, echt extreem formulewerk en ook erg voorspelbaar. Niet de slechtste in zijn soort maar het probleem van Charlie St. Cloud is dat ik het te vaak eerder heb gezien. Efron daarentegen viel reuze mee, die doet het naar behoren. En ook al geef ik het niet graag toe, als hij wat gedurfde projecten uitkiest kan hij echt laten zien wat ie kan, want de potentie is er.
Jammer dat ie nu in zo'n clichématige film speelt, die nog niet een beetje verrassend uit de hoek komt. Ook op emotioneel vlak wist de film niet de juiste snaar te raken. Groot pluspunt was Amanda Crew, blijft toch altijd een heel erg mooi vrouwtje, prachtige mond ook. Adembenemende verschijning. Maar ook haar acteerwerk is onderhoudend, voor zover ze de ruimte krijgt iets te laten zien. Voor de Efron fans vast een aanrader, hij doet het goed maar helaas qua film te beperkt.
Rianneke_Dan
Hele mooie en ontroerende film!
Ik had niet echt hoge verwachtingen van Charlie St. Cloud, maar toch was ik erg benieuwd naar deze film, met name door Zac Efron, en het verhaal sprak mij ook erg aan. Ik ben achteraf erg blij dat ik deze in de bioscoop ben gaan kijken.
Charlie St. Cloud is zoals Naomi Watts al aangeeft een drama met een paranormaal tintje, het is niks nieuws, we hebben het allemaal wel eens eerder gezien maar de uitwerking vond ik daarentegen erg goed. Het is best een zwaar thema, maar word op een mooie manier gebracht, met zowel zware als luchtige scenes. De band tussen de broers raakte me heel erg, en ook de romance die in het verhaal verwerkt zat vond ik goed. De film word nergens saai, er zaten een paar mooie beelden tussen, de muziek paste ook perfect en het acteerwerk vond ik indrukwekkend goed. Vooral van Zac Efron. Hij heeft natuurlijk het imago van Troy uit High School Musical, en dat is moeilijk om vanaf te komen maar ik vind dat hij in deze film een goede poging doet. Hij is een stuk volwassener geworden in zijn houding en uiterlijk. Ook is hij gegroeid in zijn acteren, hij doet meer met zijn mimiek, en kon emoties beter overbrengen. Dat laat zien dat hij dus wel kan acteren, en ik heb zo'n gevoel dat hij alleen nog maar beter gaat worden, hij moet alleen wat andere rollen aannemen, die niet zo voor de hand liggen.
De rest van de cast was ook goed. Amanda Crew vond ik een leuke meid om te zien en haar personage was leuk en lekker down to earth. Maar ook Charlie Tahan zette een goede rol neer als Sam, vooral het moment dat Charlie ervoor kiest om Tess te redden en niet naar hem te gaan vond ik erg mooi toch knap dat zo'n jong jochie dat toch mooi kan overbrengen naar het publiek, althans wel naar mij.
Naar mijn idee was alles wel aanwezig in deze film, natuurlijk was het verhaal niet moeilijk en er zaten aardig wat clichés in, maar ik heb daar persoonlijk geen moeite mee. De film raakte mij, en Zac Efron verraste me met zijn acteerwerk en zijn volwassen sexy uitstraling. Ik hoop dat hij in de toekomst nog meer uiteenlopende rollen laat zien in zijn films, want hij kan het wel, en het word hoog tijd dat hij eens van dat HSM imago afkomt.
Ik heb dus erg genoten van Charlie St. Cloud, het is misschien geen hoogstaande 'moeilijke' film, maar I'm a sucker voor dit soort drama films, en de film heeft mij geraakt en daar gaat het uiteindelijk om.
wwelover
Een aardige film, maar niet meer dan dat. Het verhaal leek me nog wel okay maar de zogenaamde twist vond ik juist niet zo goed en opeens was het een soort van Sixth Sence. Op het eind werd het gelukkig wel beter. Vond het alleen visueel af en toe een beetje overdreven uitzien. En het draaide natuurlijk om hunk Zac Efron. Waar Robert Paterson in Remember me liet zien wel echt te kunnen acteren, heeft Efron me niet echt kunnen overtuigen, vond hem in die film met Matthew Perry beter. Efron is leuk om te zien, maar absoluut geen drama-acteur en dat moet hij ook vooral niet gaan proberen. Die jongen die zijn broertje speelde was helemaal dramatisch.
Wilderness
Ik vond het een erg fijn filmpje. Zac Efroon viel me reuze mee en Amanda Crew is een prachtige vrouw. Het einde heeft me meer kunnen boeien dan aan het begin, daar had ik soms nog wel de neiging om wat vooruit te spoelen. Al met al 3,5 ster al twijfel ik nog wel.
komerad
Gelukkig haat ik musicals en kan ik deze dus zonder vooroordelen gaan kijken
Ziet er aardig filmpje uit.
Delta65
Best een aardige film, maar ik denk dat iedereen wel een bepaalde acteur of actrice heeft waaraan hij/zij zich gewoon altijd aan irriteerd, gewoon puur door het gezicht. Ik heb dat bij Amanda Crew. Die ergernis trekt dan constant mn aandacht ipv de film. Dit zal wel aan mij liggen, dus ik tel t niet mee in mn beoordeling.
Zoals ik al zei, best een aardige film, 3 sterren.
Het verhaal was op zich wel aardig maar op een of andere manier wist de film mijn emoties niet te raken en dat was toch de bedoeling als je zo een film maakt.
Zac Efron deed het best goed en de korte rol van Kim (plastic) Basinger was lang genoeg , wat heeft die vrouw allemaal gedaan om er jonger uit te zien maar was is dit vreselijk mislukt, jammer.
Verder was de film vrij oppervlakkig en is best te doen voor een keer , wel veel prachtige beelden van de natuur.
tal1b
Wow, een mooie en vrij veelbelovende trailer. Ik ben benieuwd.
pasop trailers zijn vaak misleidend.. maar na 't begin vd trailer gezien te hebben, snel afgezet, toch maar ff kijken die film.
Filmkriebel
Lag me niet. Ik vond het een slome film, met een romance waaruit weinig passie spreekt en dus ook niet ontroert, en oninteressante ontwikkelingen. Die interacties met zijn dode broer konden me niet boeien. Ook heel ongeloofwaardig dat hij vijf jaar van zijn leven elke dag op het kerkhof een partijtje baseball gaat spelen met zijn dode broer . De beelden waren mooi en maken het geheel gelukkig nog wat aangenaam om zien. Toch is het allemaal onvoldoende voor mij.
Cleanshot
Aardige film en keek lekker weg, totdat drama naar een meer romantische inslag omsloeg. Het had van mij veel donkerder en somberder mogen zijn met meer aandacht voor goed/sterker einde.
Uiteindelijk vond ik hem toch een beetje teleurstellend. De opbouw was echt heel goed en boeiend en uiteindelijk raakte ik dat gevoel enigszins kwijt. Toch al met al goed vermaakt,daarom een 3
tal1b
dat dit de bioscopen haalt snap ik niet.
Charlie gespeeld door Zac, lijkt wel een levende versie van Ken (v barbie), had veel moeite om 'm serieus te nemen.
Had ook wel wat weg van babyface rob low (in zn jongere jaren)
verder was 't verhaal erg afgezaagd, 13 in een dozijn, met een bekende formule en een afloop vd film die je van zeemijlen ver aan ziet komen.
alyssa07
dat dit de bioscopen haalt snap ik niet.
Had ook wel wat weg van babyface rob low (in zn jongere jaren)
Gelukkig verschillen smaken. Die van jou kan ik alleen maar plaatsen bij 'onbegrepen'. Je snapt duidelijk het verhaal niet. Een prima film en goed dat deze de bioscopen heeft gehaald !
Sarah T.
Deze film is gewoon echt heel mooi. De trailer vooral, aan het eind ''Whe always be brothers'' ik vind zelf de trailer mooier dan de film. Dit verdiend echt 10 sterren. *10
Waku
Inderdaad wel aardige jeugd/drama film.
Maar het blijft allemaal beetje oppervlakkig.
Storend is het niet en de film kijkt wel aardig weg maar er had toch
meer in gezeten.

Water for Elephants
Drama / Romantiek, 2011

The Fundamentals of Caring
Drama / Roadmovie, 2016
broer of zus relatiegebaseerd op boeksailinggeestyoung adult