• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Henry Maske, Susanne Wuest en Heino Ferch

Gesproken taal: Frans en Duits

Plot Max Schmeling

Bokser Max Schmeling raakt op jonge leeftijd geïnteresseerd in het boksen en wint de ene wedstrijd na de andere. Uiteindelijk komt hij te staan in het grote Yankee Stadion in New York, waar hij de kans krijgt te vechten tegen Joe Louis om het wereldkampioenschap. Schmeling staat op het punt geschiedenis te schrijven en de eerste Duitse wereldkampioen zwaargewicht te worden. Maar dan moet eerst de wedstrijd gewonnen worden.

Max Schmeling

Richard Vogt

Referee Arthur Donovan

Hitler's Adjutant Lehmann

Joseph Goebbels

avatar van Metalfist

Metalfist

Boll is er de laatste tijd wel serieus van door aan het gaan met zijn films.

avatar van gotti

Trailer hiervan is best ok. Boll blijft een held.

avatar van Quentin

Quentin

Waar te vinden?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Gaafe trailer. Uwe Boll zou nog wel eens echt goed kunnen gaan worden.

dutchtuga

Sterke trailer en verwacht hier eigenlijk best wat van, helemaal na laatst de erg sterke Rampage te hebben gezien. Het wordt nog wat met Boll!

Thorak

Trailer ziet er inderdaad redelijk degelijk uit, al doet het me we heel erg denken aan 'Ali' met een vleugje 'Rocky 1'.

Wel jammer dat je al redelijk veel ziet van wat waarschijnlijk het eindgevecht is....

Boll gaat inderdaad (eindelijk) de goede kant op. Rampage schijnt goed te zijn en Stoic en Darfur lijken me toch ook wel wat.

Met Heart of America heeft hij ooit wel bewezen dat hij wel degelijk goede films kán maken en Seed viel ook niet echt tegen.

Thorak schreef:

Als deze film vooral gaat teren op het eindgevecht (?), is de kans op een fiasco wel erg groot..

Thorak

Hey eindgevecht is doorgaans altijd de climax van de film, dat is bij elke vechtsport film zo.

Alleen omdat dit een Uwe Boll film is verwacht bijna iedereen bij voorbaat al dat het een fiasco word.

Prudh

Ik denk dat het wel mee valt wat betreft negatieve verwachtingen. Trailer oogt goed, Rampage was goed, Boll wordt goed?

Thorak

Tja goed durf ik het nog net niet te noemen maar beter zeker wel.

Mag ook wel een keer overigens

Thorak schreef:

Doorgaans, ja, maar deze film lijkt te gaan over (een deel van) de carrière van Schmeling en ik neem aan dat Boll hier niet aan geschiedvervalsing doet. Als je toevallig iets weet van zijn carrière, valt er iets op in de trailer. Bovendien is het zo dat Schmeling een aparte rol vervulde die niet bij boksen ophield.

Thorak

Ik weet inderdaad eigenlijk totaal niets van de persoon Max Schmeling af. Tot ik zag dat Boll er een film over ging maken had ik zelf die naam nog nooit gehoord (de naam is in ieder geval net blijven hangen als het wel zo zou zijn), dus er valt mij niets bijzonders op in de trailer.

Maar als ik de synopsis zo lees lijkt het er over te gaan dat hij de eerste Duitse kampioen kan worden als hij een bepaalde wedstrijd wint, van die wedstrijd lijk je in de trailer toch al veel van te zien.

Prudh schreef:

Mag ook wel een keer overigens

en ik gun het hem ook nog van harte ook!

Ondanks dat hij niet de meest geniale films maakt kan ik me er toch soms best mee vermaken en sommige van zijn films zijn ook gewoon wél goed, het zijn er alleen niet zo heel veel

Wat ik erg respecteer aan Boll is dat hij gewoon ballen heeft en ondanks alle kritiek gewoon door gaat met zijn ding en er ook de financieën voor weet te krijgen buiten de reguliere weg om!

Thorak schreef:

Houden zo. Er steekt wat meer achter dan wat de synopsis aangeeft, al weet ik natuurlijk niet wat Boll er allemaal mee doet. De trailer geeft al aan dat het zich afspeelt in de tweede helft van de jaren '30. En dan een Duitser versus een (zwarte) Amerikaan..

Qua onderliggend verhaal heeft Boll hier echt een hit te pakken.

Thorak

Ok dus bij het kijken kun je dus nog een verrassing verwachten? Ik ben erg benieuwd, het kan met Boll altijd 2 kanten op hè? Maar de laatste tijd is hij best goed bezig dus heb wel enige goede hoop.

Insignificance

Ik verwacht iets meer dan een doorsnee vechtsport-film, ja.

Van Boll heb ik alleen Postal gezien, dus ik oordeel verder maar niet over hem. Ik hou het op hopen.

Thorak

Ik kreeg bij het zien van de trailer wel een beetje een erg "Ali" gevoel. Ali is toch ook wel meer dan een doorsnee vechtsport film, maar die viel me wel erg tegen.

Postal heb ik nog niet gezien, maar staat wel op mn lijstje die ik nog wil zien.

Heart of America en Seed heb ik afgelopen week gezien en zijn wel een aanraders. Nu met Bloodrayne 2 bezig maar die is erg matig.

Seed is voor Boll wel een goede film, Heart of America zelfs in het algemeen een goede film.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ervaring heeft die zo te zien wel . Ik heb nog niets van hem gezien trouwens .

avatar van bennyboy

bennyboy

id deze nog in de maak ofzo?

Thorak

7 oktober 2010 komt deze film in Duitsland uit. Zal in Nederland niet veel later worden denk ik,

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Jezus, die Uwe Boll is behoorlijk productief de laatste tijd. Vier films in 2009, nu al 2 in 2010, en een tijdje geleden in 2007 ook al 4. Hij zal zich iig niet vervelen .

avatar van rico_defender

rico_defender

Nog niks te vinden over auswitz hier op Moviemeter?

dutchtuga

Vandaag de Duitse première.

dutchtuga

Nog niets bekend over een release?

Nope

En nu?

avatar van Knisper

Knisper

Berichten verplaatst naar Uwe Boll

avatar van stinissen

Best aangename biografie over het leven van de Duitse Cult held Max Schmeling waar ik tot m'n verbazing nog nooit van gehoord had. Henry Maske ( een echte kloon van Arnold Schwarzenegger , de zelfde trekjes en ook het matige acteren) doet zijn best om geloofwaardig over te komen in deze best wel meer dan redelijke biografie over Max Schmeling tot nu toe de enige zwaargewichtbokskampioen uit Duitsland.

Ik las net dat Epke Zonderland in druk maakte in de Max-Schmeling-Halle .... Was wel raar om net de film te zien en even later zijn naam weer te lezen anno 2011.

De goede man werd bijna 100 jaar!!

Max Schmeling (Klein Luckow, 28 september 1905 – Wenzendorf, 2 februari 2005)