• 9.219.286 stemmen

Met onder meer: Sam Riley, Helen Mirren en Andrea Riseborough

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Brighton Rock

"Love. Murder. Revenge."

Als de serveerster Rose (Andrea Riseborough) getuige is van een gewelddadige afrekening in opdracht van de crimineel Pinkie Brown (Sam Riley), zijn hun beide levens plots verweven. Hoewel Pinkie in de eerste plaats wil weten of Rose een bedreiging voor hem vormt, komen er later heel andere gevoelens boven drijven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Ik vond er niet veel aan.

Raar liefdesverhaal. Zij spoort totaal niet en hij nog minder.

Het doet mij allemaal onnatuurlijk aan en ik kan me niet goed inleven in de karakters.

Pinky is echt een akelig figuur en haar vind ik te simpel waardoor ik niet genoeg symphatie voor haar op kan brengen waardoor haar eventuele lot mij niet echt interesseert.

De beelden van Brighton uit die tijd voelen lekker authentiek aan en geeft de film soms een knuzze sfeer ondanks alle ellende die erin voorkomt.

Ik ben er ooit geweest zo'n 20 jaar geleden misschien dat dat mijn gevoel beinvloed.

De film in totaal 2 sterren.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Wonderen bestaan! aardige film met een geniaal einde.

avatar van 93.9

93.9

Fijne Britse film. Het allerbeste is niet uit de kast gehaald, maar charmant is de film wel.

avatar van Dk2008

Dk2008

Drama's..... ik kan me het boek herinneren van de Engelse les alleen hoever ik daarmee ben gekomen?. Ik heb het laatste gedeelte van de film maar weer eerst bekeken. Bevredigend, maar het Graham Greene werk is toch wat dezelfde lijn, The Third Man, Across the bridge....sympathie opbrengen voor een crimineel, tsja.

In hoeverre er over is van het oorspronkelijke verhaal, daterend uit 1938.....want het is nu gesitueerd in 1964. Verder toch wel een gevalletje Grease, tieners maar je ziet allemaal oudere acteurs. Moeizame film en waarom dit weer twee uur moet duren. Brighton zelf levert in films vaak wel een uitstekend decor op List of films set in Brighton - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org maar kan het verder toch niet redden. De scooters deden me aan Quadrophenia (1979) denken. 2.0

avatar van scorsese

Redelijke film over een een jongeman die een bende aanvoert na de dood van hun leider. Op zich een prima misdaadfilm met een goed verhaal, maar de film weet nergens echt in uit te blinken. De relatie tussen de jongen en het meisje is zeker het boeiendste aspect van de film. Het geheel kijkt wel gemakkelijk weg en het tijdsbeeld wordt ook wel goed neergezet.

avatar van nadrin

nadrin

Best een vreemde film. En ondanks er resem goede acteurs boeide hij me niet

avatar van Waackx

Waackx

Tja die Riley is echt een creep, het meisje was wel sympathiek te noemen en alleen het geluid/muziek was echt een pluspunt.
Voor de rest vrij matig acteerwerk vol met onwaarschijnlijkheden.
Bangeschijterd van een gangster in het begin neemt opeens binnen een kwartier de hele gang over.
Naiefste tegenspeelster allertijden die bereid is om haar zelf te doden voor een moordenaar en het zogenaamde briljante einde klopt ook weinig van; ze ziet hem praten terwijl hij die lp opneemt, dus ze moet gezien hebben dat hij meer gezegd heeft dan alleen i love you maar goed fijn voor haar dat ze denkt dat hij van gehouden heeft

avatar van Banjo

Banjo

• 1999 berichten

Een aardige film die wat een tonig is..

Weinig variatie in de omgeving maar ook in het verhaal..

Ik vind het net 3 sterren waard.