• 9.375.082 stemmen

Manos: The Hands of Fate (1966)

Horror / Thriller | 74 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Harold P. Warren

Met onder meer: Tom Neyman, John Reynolds en Harold P. Warren

Plot Manos: The Hands of Fate

"It's Shocking! It's Beyond Your Imagination!"

Een gezin op vakantie in de woestijn raakt verdwaald en komt terecht bij een oud donker huis dat wordt gerund door de enge Torgo, die op het huis past terwijl The Master weg is. Als de avond valt wordt de familie in gevaar gebracht door The Master en zijn vrouwen, een bovennatuurlijke cultus die de slechte heiligheid Manos aanbidt.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Was dit niet de film die op nr.1 stond in de IMDB bottom 250? (en daarmee een soort van cult status heeft bereikt

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Yeah, in navolging van Goodfella heb ik ook eens een greep gedaan in de IMDB flop-100

avatar van Goodfella

Goodfella

Als IMDb bij de bottom 100 dezelfde formule zou gebruiken als ze bij de top 250 doen dan zou deze film idd stijf bovenaan staan, aangezien ie met afstand de meeste stemmen heeft in de huidige lijst.

avatar van ichi

ichi

Aaarrrghhh, deze wil ik graag zien, maar dan wel in de MST3K versie natuurlijk(zie hoes). Wie de MST3K the movie heeft gezien(onlangs op sbs6 en net 5 geweest) weet wat te verwachten. Persoonlijk lig ik helemaal krom.

avatar van Hitman

Hitman

De MST3K versie is inderdaad nog wel grappig, maar het blijft onvoorstelbaar dat je zo'n film durft te maken....

avatar van IamBernie

IamBernie

Wat is er zo gedurft aan als ik vragen mag? Ik ben namelijk toch best wel benieuwd geworden wat hier zo "SHOCKING" aan is.

Oh en wat is MST3K eigenlijk?

IamBernie schreef:

Oh en wat is MST3K eigenlijk?

Mystery Science Theater 3000.

Leuke programma/show over een man en twee robots die tegen hun wil de slechtste films ooit moeten gaan kijken.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad, uiterst hilarisch. Als je Kazaa hebt, moet je voor de grap eens "MST3K" intikken, een aantal van de afleveringen zijn gewoon te downloaden.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

... en ze hebben natuurlijk ook een site:

avatar van IamBernie

IamBernie

Damn, hoe meer reacties ik lees op IMDB hoe nieuwsgieriger ik word! (Dit meen ik serieus, deze film is met stip op #1 beland op m'n to-see list)

Morgen maar 's ff kijken of ze 'm hebben bij m'n videotheek

IamBernie schreef:

Morgen maar 's ff kijken of ze 'm hebben bij m'n videotheek

Erg interessant stuk over de film

avatar van bennie jolink

bennie jolink

ik heb de MST3K aflevering van 'manos the hands of fate' eens bekeken....en het is me duidelijk waarom manos in de flop100 aller tijden staat.

de film duurt UREN en er gebeurt echt NIKS.

bv. in het begin is het gezin de weg kwijt. ze gaan maar wat weggetjes in en uit rijden om te kijken waar het uitkomt. dit blijven ze doodleuk een half uur doen.

door het commentaar van MST3K wordt het ineens wel erg grappig maar ook zij weten niet bij elke scene - waarbij je bijvoorbeeld een kwartier naar iemands hoed zit te kijken - nog iets leuks te verzinnen. helaas gooit MST3K er ook nog weer zelfbedachte 'breaks' tussendoor die helemaal niet leuk zijn.

Diesel

Vind die breaks ook niet altijd even leuk maar echt storend zijn ze ook niet. De breaks bij THE UNDEAD bijvoorbeeld zijn erg leuk maar de breaks bij THE MOLE PEOPLE zijn wat minder.

You gotta have luck.

avatar van The Eye

The Eye

Wow, gisteren heb ik deze martelgang gezien en hij is inderdaad niet echt goed ofzo. MAAR!!! Ik ben helaas Nederlander en in Nederland hebben wij nog wel ergere wanproducten (De Gulle Minnaar, Schatjes, alles met Rijk de Gooier, om es wat te noemen) dus viel het wel mee. Beter nog, de laaggespannen verwachtingen werden niet geheel ingewilligd. geen vallende decors, geen waardeloze special fx, het acteerwerk was nog altijd beter dan bij GTST. Wat wel slecht was was de beeldkwaliteit, de montage, vooral de montage!!!

pluspunt: de muziek (die is blijven hangen
daarom 1*

avatar van ichi

ichi

Eindelijk dan gezien. Inderdaad de mst3k versie, dat beinvloed wel de beoordeling en eigenlijk vind ik dat je er dan niet op kan stemmen, maar ik doe het toch. Er zijn namelijk wel wat dingen te zeggen over deze film die een uhum objectieve beoordeling rechtvaardigen.

Ten eerste dat ie dat ie toch echt benedengemiddeld is, voor een z-film dan natuurlijk. Doch, er zitten best leuke stukjes in, stoeiende chicks in vage nachtkleding(or whatever), die dienaar van Manos met de modieuze roodzwarte cape en natuurlijk de ster van de film: Torgo, de man met de vage rechterknie en linkerknie, hoe komen ze er op. Een paar maand na de premiere(waarschijnlijk in El Paso, en alleen in El Paso) pleegde de "acteur" die dit merkwaardige schepsel speelde zelfmoord. Misschien niet eens zo'n onverstandige keuze. Misschien mede door het commentaar van MST3K, maar ik vond hem wat lijken op Jack Nance, de ster van Eraserhead.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Klopt het dat vier van de acteurs die in deze film zaten zelfmoord pleegden omdat de film zo slecht was?

avatar van FisherKing

FisherKing

Nee, hoewel men dat wel graag wil doen geloven. Men beweert zelfs 6 mensen. (omdat de film uit 1966 is en het IMDB nummer is 0060666)

Maar een genuanceerd artikel vind je hier:

Hier

avatar van axel33

axel33

Lieve mensen, wat een baggerfilm... Terecht op nummer 1 in de IMDB bottom 100, maar zoals in bijna alle onbegrijpelijk slechte films valt er ook in deze behoorlijk wat te lachen om de stompzinnigheid ervan.

avatar van Tom Neyman

Tom Neyman

Toegegeven (en dat doet als naamgenoot pijn) dat dit een wel zeer "bijzondere" film is...

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

Lijkt me wel een boeiende film binnenkort organiseer ik mijn eigen nacht van de wansmaak.

met:

1: Plan 9 from outer space

2: Deze

3: Space Mutiny

4: Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000

ja dat wordt mooi.

avatar van Nitra

Nitra

dit is slechtste film ooit ! echt waar

avatar van Wouter

The Eye schreef:

Huh? Rijk hoort bij de beste acteurs die we ooit hebben gehad (ook al zijn lang niet alle films waar hij in zat goed, nee).

Schatjes vond ik een uitstekende film, trouwens.

(En waarom ben je helaas Nederlander? Zo erg is het toch niet...?)

avatar van maurice74

maurice74

Weet iemand waar je deze dvd kan bestellen, als die daardwerkelijk op dvd uit is?

avatar van KW2

KW2

"No one seated the last 10 minutes"

(zie poster)

avatar van chiquita

chiquita

De tagline van Manos is: It's Shocking! It's Beyond Your Imagination! En dat is het echt! Deze film staat tegenwoordig op nr. 24 in de imdb bottom 100. Op nr. 1 staat Anus Magillicutty

avatar van narva77

narva77 (crew films)

chiquita schreef:

Huh, WTF, een paar jaartjes terug stond deze nog op nr. 1! Daarom had ik hem toen toegevoegd. Schande!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik heb een lange tijd gedacht dat het onmogelijk was, maar vandaag is het tegendeel bewezen: Er bestaat wel degelijk een film die hetzelfde niveau kan bereiken als het meesterlijke Snitch'd. En diens naam is Manos ... The Hands of Fate.

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar deze inmiddels legendarische en beruchte productie, die zeer lange tijd op de nummer 1 van de Bottom 100 stond en toch bijna overal bekend staat als 'de slechtste film ooit gemaakt'. En na het werkje eindelijk zelf gezien te hebben is er eigenlijk geen andere conclusie mogelijk. Je begint je achteraf zelfs af te vragen of dit niet gewoon een grote grap was. Dat de makers met opzet een slechte film maakte en vervolgens bij elkaar kwamen om eens hard te lachen om al die mensen die een kaartje kochten.

Een film die gewoonweg in alle opzichten zo verschrikkelijk weet te falen als dit kom je in ieder geval niet vaak tegen. In de eerste plaats is de film bijzonder oninteressante. Scènes duren een eeuwigheid, met name de eindeloze rij-scènes of de gevechtsscènes van de vrouwen van de Meester. Er komt geen eind aan. Daarnaast is de muziek echt gruwelijk irritant, evenals het verschrikkelijke acteerwerk. En de dialogen gaan al helemaal nergens over. Torgo is overigens het kersje op de taart, wat een drol van een karakter was dat. Vooral als ie komt aanwankelen en die briljante themesong begint te spelen.

Gelukkig was er het geweldige commentaar van de Mystery Science Theater 3000. Deze is, in tegenstelling tot de film zelf, zeker aan te raden. Sterker nog, ik denk dat maar weinig mensen het aankunnen (en volhouden) om deze film zónder het commentaar van MST3K te bekijken.

0,5 sterren. Uiteraard.

avatar van otherfool

otherfool

Als het dan niet de slechtst film ooit is, dan toch zeker de traaaaaaagste; ellenlange shots van het landschap, een schilderij of de acteurs die hun verheffende teksten weer eens kwijt zijn.

Rare dialogen, worstelpartijtjes in ondergoed, een 2 dagen lang durende vrijpartij, een vaag beeldje en een man in een soort vleermuispak; Manos has it all! En dan heb ik het nog niet eens over Torgo gehad...

Bizar, een curiositeit, en voor liefhebbers van MSTK, Nacht v/d Wansmaak en de Bottom 100 (of alledrie) een must-see.

1 sterretje want ik heb toch echt mindere films gezien (echt waar hoor!).

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Torgo was wel de bom Pleegde helaas niet veel later zelfmoord

chiquita schreef:

It's Shocking!