Genre: Komedie / Drama
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ricky Gervais en Stephen Merchant
Met onder meer: Christian Cooke, Tom Hughes en Jack Doolan
Plot Cemetery Junction
"Be young. Be free. Be somebody."
Cemetery Junction gaat over het grappige, ontroerende en universele verhaal van drie vrienden die zich opgesloten voelen in hun kleine stadje en er van dromen eruit te ontsnappen. Engeland, 1973. Drie vrienden brengen hun dagen door met grappen maken, drinken, vechten en achter de meisjes aan lopen. Freddie (Christian Cooke) wil het arbeiderswereldje verlaten maar de coole, charismatische Bruce (Tom Hughes) en de beminnelijke loser Snork (Jack Doolan) zijn tevreden met wat ze hebben. Wanneer Freddie in z’n nieuwe job als deur-aan-deur-verkoper zijn oude vriendinnetje Julie (Felicity Jones) tegen het lijf loopt, wordt de groep gedwongen keuzes te maken die hun leven voor altijd zal veranderen.
Frederick "Freddie" Taylor
Mike Ramsay
Freddie's Gran
Sgt. Wyn Davies
benthe
Weet niet wat ik hiervan moet verwachtem. Zo te zien fout, maar toch ben ik wel benieuwd.
the-hague-pride
kijkt wel leuk weg, ook goeie 70's sfeer
maar komedie? af en toe een grappig moment maar niet dat je de hele film dubbel ligt
rikrik
best een leuke film, met een paar zeer grappige scenes en leuke muziek
Mood Indigo
david bowie, led zeppelin, elton john, roxy music en meer 70's
en dat is alleen de filmmuziek.
mooie verfilming over aloude jeugd dilemma's, in fine english style, met een heerlijk vleugje humor.
Mondragon
Vond het echt een hele toffe film om te kijken. Goede vooroordelen aan de keukentafel !
Geweldig mooi tijdsbeeld in een verder onderhoudende film.
Skrean
Ongelooflijk verrast na het zien van deze film. Hij begon wat traag maar eindigde fenomenaal. Maatschappelijke en menselijke thema's verwerkt in een gedegen stuk cinema dat zich afspeelt in de jaren 70 van een engels dorp. Wat me opviel was de enorme focus op detail, bijv wat er op de televisie was in die tijd, wat er in de kranten stond, hoe er tegen zwarte mensen werd aangekeken, etc etc. Uiteraard was er ruimte voor de humoristische snedige engelse uitspraken waar ik erg om moest lachen. 4 sterren.
Bélon
Gervais maakt vooral een hele lieve, ingetogen film. Lekker droge Britse humor ook en fijne karakters (Snork). Geen hoogvlieger maar levert wel een aangename 90 minuten kijkplezier. Hoogtepunt vond ik het verzekeringsagenten-feest (al bijna een contradictio in terminis) waarbij Snork losgaat en de oude verzekeringsagent die met pensioen gaat een glazen fruit-kom als afscheids"geschenk" krijgt. De (trieste) lulligheid die daar van afstraalt is fenomenaal ingehouden gefilmd, zeker als later de fruit-kom nog als asbak wordt gebruikt.
bervie
Beter kan ik het niet verwoorden !
ralfsjam
gewoon een lekker romantisch dramaatje met een vleugje humor! engels! en dat maakt het goed....
gewoon lekker kijken, niets mis mee.
3.5
hulseman
Wat een verrassing zeg! Leuke, gedetailleerde en boeiende film!
More more more!
4.0
Uitstekende bitterzoete coming of age-film, fraai in beeld gebracht qua tijdsbeeld en uitstekend gespeeld. Het script zit prachtig in elkaar, met een groot aantal memorabele scenes en geweldige dialogen. Knap werk van regisseurs Gervais en Merchant, beiden te zien in kleine rolletjes, die hier bewijzen nog veelzijdiger te zijn dan ik reeds dacht. De film is grappig, wrang, pijnlijk, ontroerend en ademt een raak getroffen melancholische sfeer uit. Indrukwekkend.
RickZ
Brits drama in jaren 70 over 4 jongeren in een klein dorpje met een uitzichtloze toekomst. Ieder gaat daar op z'n eigen manier mee om totdat ze echt moeten kiezen. Goed acteerwerk, lekkere wegkijk-film met een boodschap. Aanradertje.
zorro
leuke Engelse film i love it
jaren 70 Film heb me erg vermaakt Met deze film vooral met die kerel in de Snackbar met die Jam potglazen
CyraX
sfeer, muziek, acteerwerk, allemaal ok.
maar het verhaal? komop zeg, zijn dit de regisseurs van de briljante series The Office en Extras? Zo verschrikkelijk cliché, melig, en de humor Gervais & Merchant onwaardig. Ik dacht dat het met deze film wel de goede kant op zou gaan, nu Gervais terug ging samenwerken met Merchant, maar neen, tevergeefs. Laat Merchant maar eens zelf een film maken volgende keer...
eppo349
Het verhaal is al vele malen verteld, maar toch wist het me te boeien.
De setting (jaren zeventig) is ook goed weggezet, met tegen het einde van de film een uitstekende gekozen soundtrack.
Zandkuiken
Heerlijke film! Op zich een redelijk klassiek coming-of-ageverhaal, maar zeer charmant gebracht. Zowel op komisch als op dramatisch vlak overtuigt het gouden duo Gervais/Merchant (helden!) weer moeiteloos.
Hierbij worden ze uiteraard geholpen door de schitterende acteerprestaties. De drie jongens komen voortreffelijk voor de dag, niet in het minst Tom Hughes als licht ontvlambare Bruce. Ook de vele bijrollen zijn één voor één spot-on. En de adembenemende Felicity Jones: miauwkes!
Visueel misschien niet heel bijzonder, maar gewoon een leuk 70's sfeertje, dat kracht wordt bijgezet door de songs van toen. Erg genoten trouwens van Snorks versie van Cum On Feel The Noize
Inderdaad niets wat we nog niet hebben gezien, maar het zat voor mij allemaal zo juist. De scène waarin Bruce op zijn nummer wordt gezet door die bevriende agent bijvoorbeeld: al talloze keren gedaan, maar hier deed het me écht wat. Verder ook veel geslaagde grappen.
Zoals james_cameron al zei een bitterzoete prent, die me compleet te pakken kreeg. 4,5*
MchristianiM
Prima film. Setting,wel wat feel good, zinnige details, iets om een beetje bij na te denken.. en toch licht verteerbaar.
Ja, aanrader. Leuk voor met de dame op de bank, filmpje voor beide..
SaNDuTjE
Goede film waarin prima geacteerd wordt. Het verhaal is bekend en voorspelbaar maar toch blijft de film tot het eind boeiend. De nadruk ligt vooral op het drama met hier en daar wat grappen om het geheel niet te droevig te maken. De verschillende relaties zijn interessant om te volgen, vooral die van Bruce en z'n vader. Je voelt dat er veel woede en verdriet bij beide aanwezig is en dat wordt goed vertolkt door beide.
Het verloop van de film zorgt ervoor dat het geen zware film is en gemakkelijk wegkijkt. Erg leuk en zeker een aanrader.
dragonmaster
prima vermaak. lekker langzaam tempo met personen waar je echt mee kan meeleven. subtiele humor en een (helaas) voorspelbaar einde. echt een feel good movie.
RichardVeld
Aardige film, maar niet superbijzonder.
Karakters vond ik met uitzondering van Tom Hughes vrij vlak en niet heel boeiend. Het verhaal is flinterdun en redelijk voorspelbaar, de humor redelijk en het acteren ook. Zeker de moeite van het kijken waard maar verder blijft deze niet echt hangen.
_Casper_
Op zich wel een goeie film met een leuke boodschap, heb me er wel mee vermaakt..
Maar tis niet een film die me nog weken bij zou blijven ofzo.. gewone 3sterren
AmazingPP
Geweldige tragi-komedie met absurde humor, maar ja, zijn we anders gewend van Gervais (The Office, Extras)?? Nee, dus en hierin laat hij ook weer eens merken wat een benadigd schrijver hij is. Ik heb me de hele film prima vermaakt met alle karaktertjes, waar ik de moederrol (de moeder van Julie) heel erg sterk vond. Haar gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Superleuke film!
4 *
Apster
Vermakelijk coming of age drama, al heb je ze vaker voorbij zien komen. De bekende thema's komen voorbij en het geheel wordt ondersteund door een soundtrack vol rockklassiekers. Niets wereldschokkends dus, wel erg charmant door met name de leuke rollen.
FMHZ
Vreemd, bioscoop release is in november (althans, dat staat hier aangegeven). Ik krijg hem in oktober in de videotheek.
Ik heb de videotheekreleasedatum alsnog ingevuld en de bioscoopdatum weggehaald.
(IMDb data zijn niet altijd betrouwbaar)
cees72
Britse humor blijft leuk! Hij deed me qua humor een beetje denken aan 'die film over dat radiostation' waar ik dus de titel niet meer van weet...De conversaties tussen pa en oma....heerlijk.
Zoals al gezegd; de gezichtsuitdrukkingen in deze film zijn inderdaad ronduit prachtig, vooral die van schoonmama.
Niet te moeilijk, lekker ontspannen filmpje. Volop drienhalvester waard.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus