• 9.372.718 stemmen

Releasedatum: 7 oktober 2010

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Bébé(s)

"Everybody loves..."

Een jaar uit het leven van 4 verschillende baby's. Te weten: Ponijao uit Namibië, Mari uit Japan, Bayar uit Mongolië en Hattie uit San Francisco. De regisseur volgt hen van hun geboorte tot aan hun 1ste verjaardag en we zien de verschillen en vooral grote overeenkomsten tussen baby's die duizenden kilometers van elkaar tot wasdom komen.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Zeer benieuwd naar deze documentaire. Zag zojuist de trailer op de website van Apple en zag er erg grappig uit. Interessant ook om te zien hoe vier verschillende baby's in verschillende omgevingen zich ontwikkelen.

M'n favoriet op dit moment: Ponijao, Namibië.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Lijkt mij echt geen donder aan.

avatar van maxo922

maxo922

Vervelend voor je, mij lijkt het anders erg boeiend. Niet van plan dit in de bioscoop te bezichtigen maar misschien is huren ofzo. Vind de trailer erg lollig, vooral de eerste 40 seconden, waarin de ene baby net doet alsof hij onschuldig is.

Mijn favoriet: Mari, Japan

avatar van vlindertuin

vlindertuin

wauw.. mooi vastgelegd het eerste levensjaar op verschillende continenten.

Dit is echt een 'must-see' zeker als je met kinderen werkt is dit een hele mooie documentaire.

De culturele verschillen lijken groot maar gevoelsmatig ook weer heel klein.

Heel mooi in elkaar gezet.

avatar van Pudding

Pudding

Superleuke film, je kan echt het verschil zien tussen de opvoeding van de baby's. Zelf zou ik het liefste in Namibië baby zijn, want daar is het heel gezellig.

avatar van icarus

icarus

Als je iets te maken hebt met baby's dan is dit een leuke en ook interessante film. Buiten dat een echte 'feel good movie'.

Wat mij betreft is goed te zien dat geluk niet in geld en goed zit, Oftewel, geef mij maar Namibië!

(Alhoewel ik denk dat de maker van de docu dat gevoel ook beoogde.)

avatar van dulcinea

dulcinea

Heel leuke documentaire, iedereen die ook maar een beetje graag baby's ziet zal zich hierbij niet vervelen. Ik vind het sowieso al boeiend om babytjes bezig te zien, maar hier maken de culturele verschillen het ook echt interessant en soms ook echt grappig.

Mijn favoriet is het Japanse meisje

avatar van .Fee.

.Fee.

Erg lieve documentaire. Leuk om te zien hoe die baby's zo verschillend opgroeien maar toch zo veel overeenkomsten hebben.

Als je je niet fijn voelt, moet je gewoon deze documentaire opzetten

avatar van Kippie.

Kippie.

Erg leuke documentaire die niet verveelt. Wat een verschillen zeg. Vaak beelden die een ultiem contrast geven wat een leuk effect heeft. Mari ligt huilend op de grond tussen allerlei dure speeltjes, terwijl Bayar zich uitermate goed vermaakt met een rol WC-papier. Erg leuke documentaire, zelfs als je zoals ik niet erg gecharmeerd bent van baby's.

avatar van stinissen

Weer een titel die erg moeilijk op te zoeken is op MM......

avatar van juliasanne

juliasanne

Leuke documentaire, vooral voor oma's en moeders. Niet echt geschikt voor jongetjes van 13 of 14 jaar.

avatar van mrklm

mrklm

Thomas Balmès volgde de ontwikkeling in het eerste levensjaar van vier baby's uit verschillende delen van de wereld en dat leverde fraaie, vermakelijke en veelzeggende beelden op. Mari en Hattie wonen in respectievelijk San Francisco en Tokyo, waar hun ouders naar speciale plaatsen gaan waar ze onder begeleiding met hun kleintje spelen. Bayar woont in een tent midden op de Mongolische toendra en zodra hij kan kruipen gaat hij zelfstandig op onderzoek uit. Dat geldt ook voor Ponijao die opgroeit in een afgelegen dorpje in Namibië.

Let op de interactie met dieren, onder anderen met twee geiten en elders met een haan, maar blijf zeker ook bij de les wanneer een oudere broer of zus zich met één en ander gaat bemoeien. Er zijn meer wonderlijke, magische momenten en Balmès laat commentaar wijselijk achterwege. Het is aan de kijker om de pogingen tot communicatie van de baby's te interpreteren en een mening te vormen over de overeenkomsten, maar zeker ook de verschillen tussen de omstandigheden waaronder zij hun eerste levensjaar meemaken.