• 9.370.399 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Jay DiPietro

Met onder meer: Jason Ritter, Jess Weixler en Jesse L. Martin

Plot Peter and Vandy

"A love story in disorder."

Peter and Vandy volgt het leven van een koppel in Manhattan, alleen niet in chronologische volgorde. We zien Peter en Vandy in allerdaagse scenes van hun leven samen...de eerste ontmoeting...de eerste keer sex...uit eten...kleine nietszeggende momenten die iedereen herkent. In deze momenten zie je pas echt hoe mensen werkelijk zijn. Het verhaal springt door verschillende periodes van hun relatie, tussen het romantische begin tot aan de onvermijdelijke relatieproblemen op het eind.

avatar van Tag84

Tag84

Er hangt een broeierige sfeer in deze film. Eigenlijk vraag ik me na het zien van de film nog af of Peter en Vandy wel daadwerkelijk bij elkaar passen. Wat ik wel mooi vind aan de film, is dat het geen hollywood roman is, waar alles mooier wordt gemaakt dan het is. Het is wel heel puur neergezet. Een bijzondere binnen z'n genre.

avatar van Espritfan

Espritfan

Dit heb ik niet vaak maar na 20 minuten heb ik deze film uitgezet. Ik vond hem ongelofelijk saai...

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

500 days of summer ripoff?

Zo klinkt het alvast wanneer je de synopsis leest.

avatar van Chromeo

Chromeo

De film deed mij lichtjes denken aan "5 x 2" van Ozon, maar haalt niet hetzelfde niveau. Toch een degelijke prent, evenwel niet voor tieners...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

dit is een mooi klein filmpje waarin de scenes flink door elkaar heen zijn gesmeten. acteer prestaties zijn goed en het is mooi in beeld gebracht.
ik snap best dat veel kijkers deze film zullen bestempelen als saai en suf. maar het is een filmhuis achtig drama. een relatie op de voet gevolgt met in de tijdslijnen een aardige verrassing die ik niet zag aankomen.
jammer dat deze film een lage waardering krijgt, maar voor die gene die van kleine relatie films houden die veel 1 op 1 dialogen houd moeten deze film niet links laten liggen omdat hij laag zit in de sterren.

mooi klein filmpje in de sfeer van "once" , "Wendy and Lucy" . "Ae Fond Kiss" , "Away We Go" en "Happy-Go-Lucky".

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Espritfan schreef:

als je een film na 20 minuten uitzet heb je niet het recht om een 0,5 te geven denk ik. je gaf hem eerst een 1 en later een 0,5?

jammer want je brengt zo wel het gemiddelde flink naar beneden, terwijl je niet eens weet waar de film over gaat en zeker niet hoe hij afloopt....

avatar van janwauters

janwauters

aardig filmpje, te voorspellen einde however

avatar van wolfboy

wolfboy

Peter and Vandy stond niet op mijn to do lijst, maar ik huurde de film toch.

Ik noem het een gelukstreffer, want deze film was gewoon leuk.

Daar waar relaties zich hebben gevormd zijn er onvermijdelijk tegenstellingen.

Misschien zijn het die scenes welke beleefd worden als een feest der herkenning.

De film is zonder twijfel een aanrader.

Kijken dus!