• 9.373.245 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Svetozar Ristovski

Met onder meer: William Forsythe, Patrick Gilmore en Jesse Moss

Plot Dear Mr. Gacy

"The shocking true story of one of America’s most notorious serial killers."

Het verhaal van de achttienjarige student Jason Moss en zijn relatie met de seriemoordenaar John Wayne Gacy. Jason lijkt een normaal leven te hebben; hij woont thuis bij zijn ouders, heeft een vriendinnetje, gaat naar school en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Voor een schoolopdracht stuurt hij een met zorg geschreven brief naar seriemoordenaar John Gacy, die in de gevangenis zit, en doet zich voor als een kwetsbare jongen. Gacy, die dit verdacht vindt, onderwerpt Jason eerst aan verschillende emotionele tests, via de telefoon en brieven, voordat hij hem in vertrouwen neemt. Wat volgt is een gestoord psychologisch kat-en-muis-spel, en dit zorgt ervoor dat Jasons leven op de kop komt te staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van De Knip

De Knip

Wow! Toch best een indrukwekkend relaas. met als hoogtepunt het persoonlijke bezoek in de gevangenis. Echt angstaanjagend.
Zeer indrukwekkend:

****1/2

avatar van the new guy

the new guy

Erg intrigerend verhaal, bizar dat het waargebeurd is. Toch blijf ik met een hoop vragen zitten. De makers zijn er naar mijn mening teveel vanuit gegaan dat alles vanzelfsprekend is. Waarom Moss sommige keuzes maakt en hoe Gacy precies denkt is nog steeds niet duidelijk.

Een prima film maar met zo'n verhaal als voorbeeld had er veel meer in gezeten.

avatar van De Knip

De Knip

@ the newguy:

Het kwam inderdaad wat vreemd over, dat Jason zich 'ineens' psychotisch ging gedragen.

Wellicht had die angst en wat hem echt beangstigde wat sterker uitgedragen kunnen worden.

En eigenlijk blijf je als kijker steeds twijfelen of Gacy het wel of niet meende. Dat beviel mij juist wel.

avatar van donnie B.

donnie B.

Check na het kijken vd film 'the last victim' op wikipedia.

Daar staat de echte foto van Gacy en Jason samen in de gevangenis

vlak voor Gacy's dood!

Verder een goede rol van William Forsythe.

avatar van gauke

gauke

donnie B. schreef:

Check na het kijken vd film 'the last victim' op wikipedia.

Daar staat de echte foto van Gacy en Jason samen in de gevangenis

vlak voor Gacy's dood!

Verder een goede rol van William Forsythe.

Deze foto wordt ook aan het einde van de film getoond.

Over de film: alhoewel er uitstekend geacteerd wordt was ik toch niet betrokken; waarschijnlijk door de onwaarschijnlijkheid van het verhaal. Het wordt voor mij net iets te sensationeel gebracht, in het bijzonder de ontmoeting in de gevangenis.

avatar van Verdronkenvis

Verdronkenvis

Muwa

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Gewoon WOW!

Het verbaast me zeer dat deze film geen prijzen heeft gewonnen, want het is één van de beste psychologische films die ik ooit heb gezien. Hoe twee werelden tegen elkaar opbotsen, hoe Moss in de gat dreigt te vallen, hoe de moordenaar denkt de touwen in handen te hebben en uiteindelijk achter komen dat hij geplayed werd de hele tijd. Verbluffend gewoon.

De acteer prestaties waren erg goed. Het is alleen jammer dat het soms een beetje langdradig werd, daarom de half punt eraf, maar voor de rest een prachtig film die niet iedereen op zijn waarde zou weten te schatten.

avatar van diaan11

diaan11

the new guy schreef:

Waarom Moss sommige keuzes maakt en hoe Gacy precies denkt is nog steeds niet duidelijk..

Denk dat het doorgronden van de psyche van een seriemoordenaar ook geen makkelijke opgave is

avatar van goon

goon

hele goede film

avatar van stinissen

William Forsythe is werkelijk geniaal als John Wayne Gacy in deze psychologische thriller ook Jesse Moss als Jason Moss was erg goed in deze op waarheid gebaseerde psychologisch kat-en-muis-spel, vergeet niet de film te laten doorlopen bij de credits je ziet dan de echte Jason Moss.

avatar van mixmaster

mixmaster

uitstekende film met een geweldige rol van William Forsythe als John Wayne Gacy.

haast niet te bevatten dat dit echt gebeurd is , maar de film laat prima zien hoe Jason Moss het voor elkaar kreeg om Gacy om de tuin te leiden.

ook de echte beelden in het begin en aan het eind zijn confronterend.

prima film.

avatar van helleke

helleke

Beklijvende film, zeker als je weet dat dit op waargebeurde feiten gebaseerd is.
Niet altijd even realistisch weergegeven (de gemoedelijke manier waarop de cipiers met een psychopathische seriemoordenaar omgaan, en hoe hij de vrijheid krijgt bij het bezoek van Jason), maar dit stoorde me niet echt.
3,5 sterren.

avatar van perceived

perceived

Oké. Intrigerend dat het verhaal is gebaseerd op ware feiten, alleen is dat niet overall overtuigend uitgewerkt. Ietwat vlak en bij vlagen ook simplistisch. Gelukkig wordt er wel overtuigend geacteerd waardoor de film voldoende weet te boeien. 6/10*

avatar van komerad

komerad

Ik heb deze film opgezet met de bedoeling naar een andere te kijken, het was dus onverwachts maar wat een meevaller.

avatar van Waku

Waku

Prima psychologische thriller.

Liefhebbers van de "Silence of the Lambs"serie zullen deze film zeker ook kunnen waarderen.

Prima acteerwerk en blijf vooral kijken als de aftiteling loopt.

avatar van irisssie

irisssie

Goeie film hoor!

Bleeft me ook boeien tot einde niet dat me gedachte even afdwaalde!!

Was ook ff spannend op het eind!

avatar van Thelma69

Thelma69

Een bijzondere film. Ik snap nooit zo goed hoe mensen zo gemanipuleerd kunnen worden en vond het in deze film soms ook wel een beetje te ver gezocht.

Maar de film boeit wel en omdat het gebaseerd is op waargebeurde feiten, vind ik het dan ook wel leuk om e.e.a. over de hoofdpersonen op internet na te lezen.

Ik vond het goed geacteerd!

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

matige film

De makers lieten steken vallen. Waarom wordt Jason vrijwel plotseling psycho? Waarom vocht hij niet terug in de gevangenis? Ik kreeg vrijwel geen momet het gevoel alsof Mr Gacy Jason aan het manipuleren was

Ik ben nu wel geinteresseerd in het boek!

btw: Die Mr Gacy was in het echt een klein dik ventje, en Jason een kop groter. En dan laat je je bijna verkrachten? sure, hopen dat het boek meer duidelijkheid geeft

avatar van mock turtle

mock turtle

Goede thriller met een ietwat flauw einde.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Hangt de hele tijd een creepy sfeer om die Gacy heen, dus puik acteerwerk van Forsythe. Ook Jesse Moss acteerde goed. Werd me wel iets te gay op sommige momenten eigenlijk.

Sterke psychologische film. Jason Moss pleegde later zelfmoord. Twerijl hij bezig was met een onderzoek naar Satanist Richard Ramirez. Op 06-06-2006! Dear Mr. Gacy (dvd) - schokkendnieuws.nl

avatar van Mythos

Mythos

Weird maar gaaf!

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Wat een verrassend goede film zeg, blij dat ik deze gezien heb.

Erg spannende drama thriller in het genre van Silence of the Lambs, ik zou zelfs zeggen dat ik Dear Mr Gacy nog beter vond dan Silence of the Lambs.

Goed en spannend verhaal, waargebeurd, knap acteerwerk en duistere sfeer bij momenten. Alles was zoals het hoorde te zijn!

Jammer dat deze film niet de aandacht heeft gekregen die hij verdiend, want hij is zeer de moeite waard om te zien.

4,5 sterren

avatar van Zandadder

Zandadder

Interessant en boeiend. Vooral de confrontatie was intimiderend.

Sterke rol van Forsythe.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film, naar een waar gebeurd verhaal.

Vooral William Forsythe is hier in topvorm en speelt de pannen van het dak.

Een goede psychologische film is dit.

avatar van Stephan

Stephan

Had veel meer ingezeten helaas. Gacy was mij goed bekend en veel meer heb ik niet "geleerd" van deze film. Nou hoeft het ook geen documentaire te zijn, maar dan had het allemaal wel wat beklemmender gemogen. Nu voelde het toch teveel als een televisiefilm, ondanks het goede spel van Forsythe. Maar de sfeer en de beklemming van Silence of the Lambs haalt het nooit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Hoe kom je hieraan?

avatar van Halcyon

Halcyon

Ontzettend sterke psychologische thriller waarin de manipulatieve relatie tussen een student en de seriemoordenaar die hij voor zijn essay bestudeert centraal staat. Ondanks dat de wendingen soms wat voorspelbaar zijn, blijft de onderhuidse spanning van begin tot einde voelbaar. Dat heeft in de eerste plaats met de vertolkingen te maken. Zowel Forsythe als Moss zijn erg geloofwaardig in hun rol en de chemie tussen hen maakt dat je vanop het puntje van je stoel de ontwikkelingen in hun zieke, verstoorde relatie volgt. Dat zieke kantje wordt trouwens ook weerspiegeld in de soms grimmige, dan weer ingetogen cinematografie. Het feit dat dit gebaseerd is op waargebeurde feiten maakt het des te indrukwekkender.

avatar van Stephan

Stephan

BlueJudaskiss schreef:

Hoe kom je hieraan?

Hij is gewoon te koop hoor. Ik kreeg 'm kado.