• 9.373.163 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Marcus Graves

Met onder meer: Katheryn Winnick, Nicholas Tucci en Kevin Pollak

Plot Choose

"Who Lives? Who Dies? Are You Ready to Choose?"

De tiener Sara wordt wakker nadat een vlaag koude wind haar slaapkamerdeur open doet waaien. Aan de andere kant van de hal ligt de slaapkamer van haar ouders, waarvan de deur op een kier staat. Sara roept hen, maar krijgt geen antwoord. Ze ziet dat haar ouders vastgebonden en gekneveld zijn. Voordat ze hierop kan reageren, wordt ze bij haar haren vastgegrepen. Een stem zegt haar te kiezen voor de dood van één van haar ouders. Als ze niet kan kiezen zullen beide ouders sterven.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Klinkt interessant!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Vind dit nu niet echt een goede plotomschrijving

Wat daar staat omschreven is 10 seconde van de film waarschijnlijk...

avatar van Lui

Lui (crew films)

Vertelt toch een hoop over de film.

avatar van Barfly

Barfly

Plot licht aangepast... maar ook dan blijven het de "eerste 10 seconden" van de film.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Interessant zeg! Ben nu al benieuwd wie ze gaat kiezen

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Inspired by the look of “SE7EN” and the psychological tone of “The Silence of Lambs”, Choose is a suspense laden psycological thriller from Oscar winning FX guru Robert Legato.

Denk dat het toch 2010 gaat worden.

avatar van Micolas

Micolas

Net de film gekeken. Oef...die viel weg even tegen zeg. De regisseur heeft een film gemaakt met elementen uit Se7en, Scary movie en Saw maar haalt het nooit het nivo van deze films. Het verhaal hangt eigenlijk al los zand uit elkaar. Katheryn Winnick is fijn om naar te kijken, maar daar blijft het bij. De relatie die ze heeft met haar vader is vrij ongeloofwaardig. De motieven van de dader zijn te vaag en worden nergens echt goed uitgewerkt. Misschien is het voornaamste nog dat je nergens het idee hebt dat je mee wordt getrokken in het verhaal.
De laatste scene vond ik vrij raar. De detective was de vader van haar en van Nathan, maar die was dan die kerel op het laatst dan? Want die kende haar moeder en was de viespeuk die hield van appetjes en een trap tussen zijn benen kreeg..
Naja, niet te lang over nadenken. Gelukkig duurde de film niet al te lang.

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Kreeg er wel een beetje de kriebels van.

Best een goede film, verhaal was ook best interessant, einde sloeg nergens op.

Het is wel een leuke film om een keer te kijken.

De plotomschrijving heeft niet echt veel met de film te maken

avatar van voomzap

voomzap

avatar van Waku

Waku

“Choose” had zomaar een sterke en verrassende thriller kunnen zijn.

De scenes aan het begin zouden kunnen zorgen voor een huiveringwekkend begin in principe.

Ik zeg in principe want de openingsscène wordt volledig verkracht door houterig en wel zeer matig acteerwerk. Iets wat steeds weer terugkomt bij elke nieuwe martel of moordscene in het verdere verloop van deze thriller. De confrontaties tussen slachtoffers en dader maken daarom de film eerder zwakker dan beangstigend.

En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Met degelijk acteerwerk had "Choose" zeker een voldoende kunnen scoren.

Opmerking voor moviemeter, de film haalt 100 minuten bij lange na niet.

Na 75 minuten is de koek op.

Eveneens is de omschrijving niet echt de daadwerkelijke beschrijving van de film zelf.

Het is enkel de openings scene.Zoals al eerder is vermeld in dit topic

Movie meter is spoiling..

Matige film.

Niet zozeer door het acteerwerk, het verschilt niet opvallend veel van andere horrorfilms. Maar Choose is gewoon een beetje een droog samenraapseltje van andere films, en blijft vooral redelijk tam over de gehele lijn.

Het beetje gore dat erin zit wordt enkel geflashed. Slechts één scene laat echt wat smerigs zien, maar ook die is niet overdreven interessant. Het concept is verder wel boeiend maar weinig spannend uitgewerkt.

Het einde is ook best teleurstellend, vooral de allerlaatste scene in gedachte gehouden. Een goedkoop aanplakseltje om de film toch nog een extra wending te geven, de tijd dat dat leuk was is ook wel zo'n beetje voorbij.

Op zich is het verder wel degelijk in elkaar gebokst allemaal. Het choose-idee is leuk, maar had een betere uitwerking verdiend. Nu blijft het wat hangen in het Saw knock-off sfeertje, en aangezien die reeks ondertussen een knock-off is van zichzelf wordt Choose vooral gereduceerd tot redelijke filler voor horror fanaten.

avatar van stinissen

Aardig gegeven met ook nog een aardige cast oa ook nog een kleine rol van good-old Bruce Dern maar daar blijft het helaas ook bij.

De film is nooit echt spannend en wordt naar een aardig begin steeds minder om van het zeer slechte einde maar te zwijgen... Een verloren kans.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Een beetje duffe thriller die wel erg sterk begint maar daarna erg standaard en slapjes wordt.

avatar van jippie2010

jippie2010

Thema is leuk, alleen halverwege de film kon het de spanning niet vasthouden.

Misschien leuk voor een regenachtige zaterdagmorgen. 2.0

avatar van Senta

Senta

jarno1975 schreef:

Vind dit nu niet echt een goede plotomschrijving

Wat daar staat omschreven is 10 seconde van de film waarschijnlijk...

Hier ben ik het helemaal mee eens, film had heel leuk kunnen zijn maar hier kwam het steeds weer op neer, beetje sentimenteel sausje dr overheen en je heb een film.

1.5 ster, krap aan.

avatar van jojoshua

jojoshua

Wat een troep. Slecht verhaal, slecht acteerwerk en een werkelijk achterlijke "ontknoping". Een halve ster is een halve teveel.

avatar van andijvie

andijvie

Het idee (verhaal) is best goed, jammer dat het nooit echt spannend wordt.

avatar van Noodless

Noodless

De film opent goed, maar weet dit helaas niet aan te houden. Het verhaal biedt weinig spanning en het einde stelt echt teleur. Jammer, ondanks het leuke idee. 5/10

avatar van erik1677

erik1677

Ik had dit persoonlijk veel slechter verwacht, maar hij viel me behoorlijk mee.

Tja waarom ga je films kijken als je ze slecht verwacht?

puur uit nieuwsgierigheid, denk ik

En deze thriller heeft me wel andeerhalf uur goed vermaakt, alleen naar het einde toe kakt ie iets in.

En de kills waren elke keer buiten beeld, dat vond ik ook wel jammer.

maar verder een lekker tussendoortje.

avatar van Elineloves

Elineloves

Fijne opening. Liet me een beetje aan Criminal Minds denken, and I love Çriminal Minds. Na de welbekende 'douche scène', zakte het echter al snel in. Bovenstaand plot was al verklapt binnen de 2 minuten, dus had geen idee waar de film verder over zou gaan. Maargoed, ook dat werd snel duidelijk. Weinig verrassend meer, iedereen die zichzelf een beetje filmliefhebber noemt zou al kunnen weten hoe en wat.

Ik herinner me nog dat je vroeger op cu2 en die onzin van die vragenlijstjes had. Horen of zien, spreken of zwijgen, verbranden of verdrinken, etc. Daar moest ik meteen aan denken toen duidelijk werd hoe de vork in de steel zat. Lijkt me onmogelijk zo'n keuze te maken, en dan doel ik niet op zo'n suf vragenlijstje.

De film is redelijk wisselend van niveau. Enkele spannende momenten gevolgd door wat langdradige en saaiere scènes. Toch is het goed genoeg om door te kijken, ondanks enkele clichés en platgetreden paden. Het einde viel vrij snel te raden, eigenlijk zodra je wist wat er aan de hand was kon je de antwoorden invullen.

Middelmatig.

avatar van weberanja

weberanja

Flauwe film nergens spannend zonde van mn tijd

avatar van erpunited

erpunited

Goede gedachte achter de film. Het verhaal hadbeter uitgewerkt kunnen worden. Het acteerwerk is matig. Het einde van de film slaat nergens op. Zo afgeraffeld. De spanning wordt aardig opgebouwd in de film en dan verknallen ze het. Er had meer ingezeten.

avatar van Cenkchief

Cenkchief

tja redelijke film wel beetje voorspelbaar en een beetje van "ik wil maar maar ik kan het niet", niveau. Maar de laatste 4 minuten zijn echt geweldig, NIET dus, wat kun je een film zo kort zo snel laten eindigen. Eigenlijk achteraf gezien had ik de 1.25 uur beter ergens anders mee kunnen invullen, want er staat hier wel 1.40 uur vraag me af waar die andere 15 minuten zijn gebleven......hadden ze die maar gebruikt dan was ie misschien nog de moeite waard geweest.

avatar van Zinema

Platgetreden paden.

Het verhaal kent voornamelijk platgetreden paden en de uitvoering van deze horrorfilm onderscheidt zich verder ook niet echt. Toch kent de aan Saw doen denkende film een aantal griezelige scènes en is een en ander enigszins onderhoudend. Echt goed wordt het helaas nergens.

Redelijk.

avatar van Number23

Number23

Niet echt een hoogvlieger dit. Hoofdrolspeelster is een genot om naar te kijken en het verhaaltje is op zich ook nog leuk bedacht, maar uitwerking is beetje sufjes. Acteurs als Pollak en Dern kunnen het niveau ook niet opkrikken.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Cenkchief schreef:

Redelijke film zeg je en dan 0,5

Ik vond er weinig mis mee, redelijk spannend en soms een leuke twist. Zeker de allerlaatste scene. Prima vermaak voor een dooie woensdag.

avatar van Shiirley

Shiirley

Micolas schreef:
Naja, niet te lang over nadenken. Gelukkig duurde de film niet al te lang.

Die viespeuk op het laatst was de vader van Nathan.
En helemaal eens met de dingen die hier boven zijn genoemd.

avatar van m1701

m1701

Was geen hele slechte film

Verhaal was zelfs wel aardig, alleen het einde ging veels te makkelijke

Deze hadden ze best met 10/20 min. kunnen rekken om er wat spanning in te doen.

2,5* maar was niet heel onaardig.

avatar van ricone

ricone

zeker leuk voor eenBfilm want dat is het natuurlijk wel, verhaal zit best aardig in elkaar , alleen i s het einde echt slecht, jammer!!!!

avatar van ipman-99

ipman-99

"He Makes The Rules, You Make The Choice." ... " !!!

Fantastische spannende Thriller !!! Spannende Thriller waarin de moordenaar je telkens dwingt om keuzes te maken ... ! Spannende en geweldig sfeertje met een heerlijke zoektocht naar wie de killer is ! Geweldig van genoten !!!