• 9.374.030 stemmen

Welcome to the Rileys (2010)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jake Scott

Met onder meer: James Gandolfini, Kristen Stewart en Melissa Leo

Releasedatum: 19 mei 2011

Plot Welcome to the Rileys

Jaren na het plotselinge overlijden van hun tienerdochter gaan Lois en Doug Riley nog steeds verdoofd door het leven. Zij heeft zichzelf van de buitenwereld geïsoleerd door geen stap meer buiten de deur te zetten. Hij probeert passie en liefde in een affaire te vinden. Wanneer zijn minnares onverwacht komt te overlijden vlucht Doug met nog meer hartzeer op zakenreis naar New Orleans, waar hij de 16-jarige stripper Mallory ontmoet. Hij besluit in New Orleans te blijven en zoekt redding bij Mallory door zich over haar te ontfermen. Lois beseft dat dit de laatste kans is om haar huwelijk te redden en het onvermijdelijke moment om het heft in eigen handen te nemen, is aangebroken.

avatar van Norma

Norma

trailer

Lijkt me zeker niet onaardig.

avatar van ZoeYy

ZoeYy

weet iemand waarneer deze film uit komt??

Ziet er heel mooi uit!

weet niet wanneer ie in NL uit komt, maar in the US volgens ImdB 5 november 2010. Hij is al wel op verschillende festivals geweest.

avatar van xmiertjuhx

xmiertjuhx

ben benieuwd naar deze film,

iemand release date??

benthe

Vrij weinig over bekend, op Imdb staat in Frankrijk op 3 november.

avatar van olivier

olivier

Zal in NL uitgebracht worden door Wild Bunch Benelux, dus komt eraan.

avatar van xmiertjuhx

xmiertjuhx

dankjewel...

hoop dat het een goede film wordt..

benthe

Ik denk dat het nog wel ff kan duren, want in Duitsland komt hij 13 januari uit. Ooh wacht dat is trouwens al niet meer zo lang, nog maar twee maandjes. Dan zal er snel meer nieuws over komen!

avatar van Nonick2007

Nonick2007

Mooie film, het einde is niet zoals ik het zelf zou willen, maar passend.

avatar van WaynesW

WaynesW

Hartverwarmende en innemende film.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Leuk filmpje met een leuke cast en een aardig verhaal wat er af en toe wat vreemd uit zag, maar dat maakte de film wel leuk en moest ik om moeder af en toe wel lachen.

einde idd wat anders dan ik had verwacht, maar wel goed. iets te amerikaans, maar wel goed....

3.5 voor de sfeer en de verrassing....

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

ralfsjam schreef:
iets te amerikaans,

Was het niet té Amerikaans geweest als ze toch had besloten om bij de familie te verblijven?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

jacobine_rodijk schreef:

eh, Ja! ook. Ik denk dat er wel een paar "te"amerikaanse versies zijn voor een einde van deze film. maar zoals ze als een verknipt persoon weg rende uit de auto, en opeens na 2 weken opgedirkt en gestopt met roken klaar zit bij de bus richting vegas.... Ook best wel feelgood toch? Maar wel beter dan bij de 2 intrekken en naar school gaan en advocaat worden met een goed huwlijk en 4 pracht van kinderen in een buurt waar de zon altijd schijnt!

avatar van Hobie16young

Hobie16young

Ik had al lang uitgekeken naar deze film. Top Productie, zowel het verhaal als het acteerwerk is buitengewoon.

avatar van NakedHero

NakedHero

Lieve film!

avatar van Smi

Smi

Wat hierboven al is gezegd. Prachtige film.

avatar van eelco

eelco

Dit is pas een goede film mooi acteer werk..

super goed verhaal

blijft boeien tot de laatste seconde..

5.0 echt wel waard!!!

echt een aanrader

avatar van Waku

Waku

Mooie film.

Ik kan niet anders zeggen.

"Welcome to the Rileys " scoort vooral punten dankzij ijzersterk acteerwerk en een goed verhaal.....Als kijker ga je helemaal op in de aparte relatie tussen Doug en meisje Mallory.

avatar van stinissen

Welcome to the Rileys (2010) zou voor mezelf de winnaar zijn voor de Oscars wat een prachtige film en een van de beste rollen uit zijn leven van James Gandolfini ( The Sopranos) ook Melissa Leo was zeer overtuigend als de met verdriet vervulde echtgenote. Zelfs Kristen Stewart was goed in haar rol als prostituee ook nog een kleine rol van Ally Sheedy.

De film zuigt je het in verhaal en wordt nooit te sentimenteel. Aanrader!

avatar van _Casper_

_Casper_

aardige film met een apart verhaal, film kijkt lekker weg.. maar ik miste toch een beetje het ''feel good gevoel'' op het einde.. Of een wat meer uitgebreider einde..

Toch leuk om een keer gezien te hebben 3*

avatar van vranque

vranque

Warm,aandoenlijk en een tikkeltje naief. Fijn om te zien.

avatar van mer1973

mer1973

Mooi klein drama dat nergens uit de bocht vliegt door oversentimenteel te worden.

Film is vanaf begin tot het einde boeiend en meelevend door het goede acteerwerk.

Voor mensen die van drama houden, een must see.

avatar van maflcaro

maflcaro

Mooi drama, goed gespeeld!

avatar van Dooz

Dooz

Mooi klein drama, die naar mijn idee iets te lang duurde.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een aardig drama met voornamelijk sterke rollen van Gandolfini en Leo maar verder weinig interessant is.

De film begint veelbelovend door de relatie tussen Doug en Louis aan de hand van een aantal pijnlijke scenes in beeld te brengen. Het verdriet van het verliezen van hun dochter is aan beide kanten voelbaar groot en wordt door ieder op eigen manier mee om gegaan. Doug beproeft zijn geluk buiten de deur terwijl Lois een gevangene is van haar eigen huis.
Nadat Doug's affaire op onvrijwillig wijze wordt beëindigd komt hij in aanraking met een jonge stripper. Het feit dat hij haar als zijn dochter gaat zien zie je van verre aankomen. De verschillende situaties waarin ze terecht komen en de stadia waarin ze verkeren zijn allemaal erg voorspelbaar en duwt de film de feel-good kant op. Vooral wanneer Lois haar angsten overwint en daarmee wonderbaarlijk genoeg ook haar man, wat overigens voor een aantal leuke scenes oplevert. Van echte drama is dan al weinig meer spraken en lijkt de film met de cliché der cloches te eindigen maar doet dit gelukkig niet.

Wat ik een beetje gemist heb is achtergrondinformatie over de relatie tussen Doug en zijn dochter om hiermee de motivatie om Mallory te helpen wat krachtig bij te zetten. Dat zou de relatie met Mallory wat meer betekenis en diepgang geven.

De film mist kracht om als een puur drama te kunnen overtuigen. Daarvoor is het te braaf en te 'feel-good'.

avatar van movielife

movielife

ook drama zou prachtig kunnen zijn en dat is het ook. er kom veel emotie los daarom is het een subliem drama ... aanrader !!

avatar van jeeke21

jeeke21

Gewoon een prachtfilm !

avatar van ken1976

ken1976

Hier kan ik kort over zijn, goed geacteerd , mooi verhaal ... een aanrader voor dramafans!!

3,5 sterren voor deze mooie drama!! Kristen Stewart laat zien dat ze een actrice van groot kaliber is...natuurlijk ook een compliment voor de oude rot in het vak James Gandolfini.

avatar van kelama3

kelama3

Mooie film hoor, goed verhaal!

Alleen.. gebeurt er niet bijster veel in.. ik ben vooral blijven kijken omdat ik wilde weten hoe hij afliep en door de acteerprestaties van gandolfini en vooral kristen stewart!

avatar van Raffael77

Raffael77

mer1973 schreef:

Voor mensen die van drama houden, een must see.

mee eens