• 9.374.990 stemmen

Welcome to the Rileys (2010)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jake Scott

Met onder meer: James Gandolfini, Kristen Stewart en Melissa Leo

Releasedatum: 19 mei 2011

Plot Welcome to the Rileys

Jaren na het plotselinge overlijden van hun tienerdochter gaan Lois en Doug Riley nog steeds verdoofd door het leven. Zij heeft zichzelf van de buitenwereld geïsoleerd door geen stap meer buiten de deur te zetten. Hij probeert passie en liefde in een affaire te vinden. Wanneer zijn minnares onverwacht komt te overlijden vlucht Doug met nog meer hartzeer op zakenreis naar New Orleans, waar hij de 16-jarige stripper Mallory ontmoet. Hij besluit in New Orleans te blijven en zoekt redding bij Mallory door zich over haar te ontfermen. Lois beseft dat dit de laatste kans is om haar huwelijk te redden en het onvermijdelijke moment om het heft in eigen handen te nemen, is aangebroken.

avatar van 4Runner

4Runner

Mooie ingetogen film, heerlijk die donkere scenes , @ sandutje waarom is het erg dat je voelt aankomen dat Doug weer even in die vaderrol wil kruipen?. Daarbij kan jij vinden dat de film niet interessant is en overtuigd gelukkig mag een ieder zijn eigen mening vormen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

4Runner schreef:

Ik geloof dat je je eigen vraag hebt beantwoord.

avatar van 4Runner

4Runner

Zeker maar het is wat prettiger lezen als iemand schrijft 'ik vind' in plaats van de film 'is'

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ik snap wat je bedoelt, maar je moet mijn bericht niet als waarheid maar als mening lezen omdat ik anders iedere zin met 'ik vind' moet beginnen

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Enigszins trage film die mijn aandacht toch wel bleef vasthouden.

Prima weggespeeld door Melissa Leo die hiermee weer een goede film op haar CV zet.

Het had wat mij betreft allemaal wel iets rauwer gefilmd mogen worden, om daarmee de sfeer van het verhaal wat meer kracht bij te geven, hier ligt dan ook nog wel een klein puntje ter verbetering.

Gandolfini is verder prima gecast, zijn rol als goedzak is op het lijf geschreven.

In het begin had ik aanvankelijk het idee naar een doorsnee filmpje te kijken, maar als zich gedurende de film zich herhaaldelijk een aantal plot-aanvullingen voordoen ontwikkelt de film zich in een echt (meeslepend gaat me een beetje ver) drama.

Goed,

avatar van tal1b

tal1b

best goeie film, rollen zijn ook prima gespeeld. vooral Lois vond ik knap gedaan.

Eind vd film vond ik iets wat apart.

avatar van olbo

olbo

Genoten van deze film. Het einde was niet helemaal waar ik op gehoopt had, maar misschien maar beter zo...

avatar van james_cameron

Prachtig gespeeld, rustig verteld drama dat qua plot niet veel om het lijf heeft maar qua emotie wel doel weet te treffen. Vooral Gandolfini is erg sterk. Regisseur Scott (zoon van Ridley) neemt zijn tijd en durft het aan zijn toch al trage film op te bouwen aan de hand van lange, sfeervolle takes die nergens gehaast aanvoelen. Alles wordt ook passend sober in beeld gebracht. Wat een verschil met het werk van oom Tony! Tegen het einde zakt de boel jammergenoeg een beetje in, waardoor het geheel net niet helemaal geslaagd is. Het uitstekende spel van de drie hoofdrolspelers zorgt echter toch voor een meeslepende kijkervaring.

avatar van RickZ

RickZ

Drama met wat gebeurtenissen rondom een ouder echtpaar, Iets te mak allemaal, niet uitgediept, en behoorlijk voorspelbaar allemaal.

avatar van qwertzu

qwertzu

Goed geacteerd, indringend verhaal over een ouder echtpaar die een kind heeft verloren en het daarbij komende verdriet dat ieder op zijn/haar manier verwerkt.

Prima acteurs, alle drie, ook Stewart vond ik erg overtuigend.

Vond de film toch wel iets tegenvallen, had er meer van verwacht.

toch zeker geen slechte film, en het plot...tja denk heel realistisch...

avatar van johnrambo

johnrambo

Aardige film die zeker de volle speelduur boeit, maar mij nooit echt overtuigde. Het verhaal is voorspelbaar en soms een beetje ver gezocht. Het acteerwerk van James Gandolfini was zeker overtuigend, maar dat kon helaas niet altijd gezegd worden van Kristen Stewart.

Al met al toch de moeite waard van het bekijken.

avatar van tsa_tsa

tsa_tsa

Niet mijn genre, niet mijn ding. 2.5 ster.

avatar van TwoTonys

TwoTonys

Aardige film met een sterke rol voor James Gandolfini. Ik kon Gandolfini echter moeilijk los zien van Tony Soprano. Ook al speelt ie een totaal andere rol....

avatar van TwoTonys

TwoTonys

avatar van wibro

wibro

Aardige film die het voor mij zonder meer moest hebben van het samenspel tussen James Gandolfini en Kristan Stewart. Dat vond ik voortreffelijk maar zo gauw Melissa Leo ten tonele verscheen vond ik het gelijk een stuk minder. Haar truttig voorkomen stootte mij enorm af. Niettemin heb ik deze film toch positief ervaren met dank aan de door mij genoemde hoofdrolspelers Gandolfini (Doug) en Stewart (Mallory) die we gelukkig het meest in beeld te zien kregen.

avatar van Redlop

Redlop

Melissa Leo had ik niet eens herkend na haar geweldige rol in The Fighter. Juist zij gaf in mijn ogen de film meer diepgang. 3*

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Heb toch wel genoten van deze film. Vooral James Gandolfini speelde erg goed. De film had ook een typisch Amerikaans sfeertje in mijn ogen. Tsja, ben geen fan van Steward, maar hier deed ze het aardig goed. Ze moet wel altijd veel aan haar haar zitten. Kortom, goede acteurs en een rustig verhaal, die absoluut niet saai is.

avatar van 93.9

93.9

Aardige film, maar wel erg binnen de lijntjes van de Amerikaanse indiefilm, hoewel ie deels uit GB komt lees ik hier.

Film komt vaak ongeloofwaardig over, hoewel de situaties niets ongeloofwaardigs in zich hebben.

Dat strip-prostitutie gedeelte van die meid is zo clichematig uitgedrukt.

Ook die rol van die moeder neigt naar de woensdagavond film.

Wel complimenten voor Gandolfini, rasacteur met goede karaktersmoel.

avatar van jadolino

jadolino

Prachtige drama

Vijf minuten voor het einde had ik in gedachte, die wilde kat is niet te temmen. En op het eind lijkt het toch te zijn gelukt.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Mooie drama film met my man James Gandolfini aka Tony Soprano. Still waiting for Sopranos the Movie.

avatar van Menno

Menno

Aardige film met een indrukwekkend optreden van Melissa Leo. Er wordt wel eens gezegd dat het de kleine dingen zijn die het doen. Met kleine dingen zet Melissa Leo een moederol neer die iig mij flink wist te raken. Naast Melissa Leo doen James Gandolfini (Soprano's) en Kristen Stewart (Twilight Saga) waar ze goed in zijn. James als de uiterlijk onbewogen meneer en Kirsten als zelfkantmeisje.

Mijn enige punt van kritiek zit in de dialogen. Mijns inziens mag een drama als deze wat subtieler verteld worden, af en toe worden de dialogen gebruikt om de situatie uit te leggen. Dat is zonde.

avatar van runrunrun

runrunrun

Echt ongelooflijk dat Kristen Stewart het tot Hollywood actrice heeft geschopt, ik vond het een mooie film, maar ik ergerde me echt dood aan haar constant dezelfde gezichtsuitdrukking..

avatar van le-nnart

le-nnart

Interessante film met goede acteer prestaties van Gandolfini. De strip-girl in kwestie vond ik maar matig gecast. De dame deed mij meer denken aan een Engelse, ipv een zogenaamd uit Florida afkomstig type.

De sfeer is goed neergezet, het einde is wat mij betreft té open.

Desondanks zal ik deze film geen 2e keer bekijken, en daarmee komt mijn waardering niet hoger dan 3*.

avatar van Gorilla

Gorilla

Ik vond het echt een hele goede film. Kon best wel genieten van sommige momenten en compassie voor sommige andere. De film viel gelukkig niet te zwaar al was ik daar wel bang voor gezien de omschrijving van het onderwerp. Ook vond ik het geen saaie of langzame film gewoon degelijk vermaakt. Want waarschijnlijk kwam dat het niet te zwaar viel, omdat iedereen uiteindelijk een beetje tot vrede komt, gezien de omstandigheden waar de personages uitkwamen. Welverdiende 3,5 en zeer zeker het kijken waard

avatar van usr14112

usr14112

Snap de hoge waarderingen niet. Vond het een vreselijk saaie film vol met cliche's. Had moeite met het open houden van mijn ogen na een op éénstapeling van momenten die je weken van te voren al zag aankomen. Gaaaaaaap!!! Toppunt was toch wel het moment dat moeders in komt wonen bij Mallory en haar de les gaat lezen waarna...hoe kan het ook anders, Mallory tierend en scheldend, rennend het huis verlaat. Tsjonge jonge...wat een verrassing. Nou begrijp ik ook wel dat een drama niet altijd verassing hoeft te bevatten, maar deze film kabbelde zo een dikke anderhalf uur voort, zo voorspelbaar en ééntonig dat het mij weinig kijkplezier verschafte. Een afrader.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aardige personages, mogelijkheden voor een goede film qua plot, paar mooie scenes en niet alles wordt dichtgeplemt met vioolmuziek en het is ook goed geacteerd, maar het blijft allemaal een beetje steken in goede bedoelingen....film is toch te moralistisch, te Hollywood, te degelijk en te voorspelbaar.

Jammer, had er meer van verwacht.

avatar van Zadel

Zadel

Mooie film. her en der wat cliches. stond vooral te kijken hoe kristen stewart haar personage zo geloofwaardig en overtuigend neer zet.

avatar van rep_robert

Mooi en ingetogen drama, dat nergens over de schreef gaat en nergens vals sentiment wordt. Gandolfini, Leo en Stewart zetten alle 3 goede rollen neer en komen daardoor erg geloofwaardig over.

Enige wat ik wel jammer vond is dat het drama misschien iets te braafjes is, waardoor het eerst genoemde punt iets teveel de overhand neemt. Misschien dat een dramatische wending richting het einde wat meer met je gevoel zou doen dan nu uiteindelijk het geval is.

Prima drama verder.

avatar van The Goss

The Goss

Prachtige film die van begin tot eind boeit. Sterke rollen van Gandolfini en Leo. Kirsten Stewart vond ik persoonlijk iets minder, maar toch ruim voldoende.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Een prachtig drama met goed acteerwerk en een realistisch verhaal

Kristen Stewart speelt geweldig