Welcome to the Rileys (2010)

295 stemmen | gemiddelde 3,45

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama110 minuten
geregisseerd door
Jake Scottmet
James Gandolfini,
Kristen Stewart en
Melissa LeoJaren na het plotselinge overlijden van hun tienerdochter gaan Lois en Doug Riley nog steeds verdoofd door het leven. Zij heeft zichzelf van de buitenwereld geïsoleerd door geen stap meer buiten de deur te zetten. Hij probeert passie en liefde in een affaire te vinden. Wanneer zijn minnares onverwacht komt te overlijden vlucht Doug met nog meer hartzeer op zakenreis naar New Orleans, waar hij de 16-jarige stripper Mallory ontmoet. Hij besluit in New Orleans te blijven en zoekt redding bij Mallory door zich over haar te ontfermen. Lois beseft dat dit de laatste kans is om haar huwelijk te redden en het onvermijdelijke moment om het heft in eigen handen te nemen, is aangebroken.
5,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 16:53 uurAangrijpende film met een ijzersterk verhaal over traumaverwerking, mededogen, liefde en een nieuw begin. Soms emotioneel, maar nergens sentimenteel, van begin tot eind boeiend en met een hoopvol einde.
James Gandolfini, Melissa Leo en Kristen Stewart laten alle drie zien dat het topacteurs zijn.
Ik ben afgelopen zomer een paar dagen in New Orleans geweest en daar loopt in de French Quarter nogal wat schaars gekleed jong grut rond. Ze zullen niet allemaal in hetzelfde schuitje zitten als Mallory/Allison in deze film (of nog erger), maar voor sommigen sluit ik dat niet uit. Als je daar op vakantie bent, sta daar niet bij stil, maar deze film stemt na die recente confrontatie met de werkelijkheid achteraf toch tot nadenken.
Dit onderschatte juweeltje van videoclipregisseur Jake Scott is naar mijn mening een van de beste films uit 2010. Ik ga hem binnen afzienbare tijd nog een keer bekijken.
Mooi, werkelijk heel mooi!
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 21:41 uurEmotioneel, maar som wat langdradig. Origineel, maar soms wat voorspelbaar. Een film met tegenstellingen. De ene wereld vs. de andere. Maar al met al zeer interessant om te kijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 20:35 uurBen ik de enige die de rol van Kirsten Stewart ontzettend ongeloofwaardig en slecht geacteerd vindt?
5,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:30 uureuroshopper schreef:
Ik sluit dat niet uit.
Ga eens kijken in de bars in Bourbon Street (New Orleans) en oordeel dan.
4,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 19:02 uurPrachtige en boeiende dramafilm met zeer goed acteerwerk.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 22:40 uurEen goede dramafilm...
Prima verhaal...
Dat weet je over zijn verhaal, omgaan met zijn vrouw,
zijn vriendin...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Kristen Stewart...
Prima achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
[permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 1:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke film over een aparte band tussen een oude man, en een 16-jarige stripper.
Ik heb me vermaakt tijdens deze film, het was zeker een goede film, alleen vond ik sommige karakters nogal vreemd.
Doug was een sterk karakter, maar ik vond Lois maar een raar en hysterisch mens. Opzich was het niet slecht geacteerd, alleen stond het personage me niet aan. Gelukkig kwam dat karakter dan ook maar weinig in de film voor. De stripper Mallory (Kirsten Stewart) was misschien wel een boeiend karakter, alleen kwam alles nogal nep en ongeloofwaardig over. En die fout ligt denk ik niet bij het karakter maar meer bij de acteer 'kwaliteiten' van Kristen Stewart. Blijkbaar kan ze wel beter, als ik bijvoorbeeld Twilight of Adventureland bekijk. Maar in deze film kwam ze erg ongeloofwaardig over. Gelukkig stond James Gandolfini tegenover haar, waardoor ik door zijn personage en kwaliteiten de gebreken van Kristen Steward kon accepteren.
Ik vind het wel jammer dat er geen conclusie aan de film verbonden zit. Eigenlijk zit er weinig verschil tussen het begin en het eind van de film. Het enige verschil is dat Doug en Mallory elkaar nu wel eens bellen, verder zijn er geen duidelijke veranderingen zichtbaar.
Aangezien het verhaal interessant is, en ik me totaal niet stoorde aan het hoofdpersoon Doug (James Gandolfini) heb ik toch wel met plezier naar deze film kunnen kijken! Als cijfer geef ik deze film dan ook een 6.8, wat ongerekend 3,5ster is.

3,5
[permalink] geplaatst op 12 maart 2012, 16:21 uurPrima dramafilm met dito acteerwerk van de hele cast, incluis Kirsten Stewart waarvan ik eerlijk gezegd niet een dergelijke prestatie had verwacht. Ik herkende haar ook pas na een minuut of tien naar haar gekeken te hebben. De film verliest wat mij betreft wel wat van haar kracht na de komst van (Lois) Melissa Leo in New Orleans. Al met al is het een fijne kijkervaring.