• 9.375.073 stemmen

Kom Niet aan Mijn Kinderen (2010)

Alternatieve titel: Don't Touch My Children

Releasedatum: 6 mei 2010

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Kom Niet aan Mijn Kinderen

Op een mooie zomerdag gaan Azim en Bibi, twee kinderen van Hanne (Karina Smulders), met haar ex-man naar een pretpark. Tenminste, zo belooft Nizar (Cahit Olmez). Maar dan belt hij om te melden dat ze alle drie in Damascus zitten. Het dringt niet direct tot Hanne door dat haar kinderen ontvoerd zijn en ze besluit ze op te gaan zoeken. Geholpen door adviseur Wouter Simons (Thom Hoffman) ontdekt ze in Syrië het web van leugens dat Nizar heeft opgezet om de twee kinderen vast te houden. Langzaam wordt Hanne een speelbal van haar moederliefde, de ambassades en nog sluimerende gevoelens voor haar ex in het gevecht de voogdij over de tieners terug te krijgen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

stinissen schreef:

Hoezo....? Verhaal is waargebeurd en in en in triest natuurlijk wat er gebeurde.

Moet uiteraard een film over gemaakt worden.

avatar van stinissen

Vind ik wel en als je er dan niet mee eens bent dan kijk je toch gewoon niet.

Ik zit nu alweer te wachten over een film van Joran van der Sloot.

Hoezo? Niet elk onderwerp hoeft uitgemolken te worden toch..

avatar van Amanda90

Amanda90

Vond het een mooi en ontroerend verhaal.. Hoe een vader in staat is zijn eigen kinderen weg te nemen van hun moeder. Het lijkt me verschrikkelijk om in de schoenen te moeten staan van hun moeder!

Mooie film!

avatar van Catwoman1986

Catwoman1986

Ik vind de vergelijking met Not Without My Daughter een beetje raar. Hier werden de kinderen uit Nederland ontvoerd, daar wordt moeder met kind meegenomen 'op vakantie' om vervolgens gedwongen te worden daar te blijven wonen en te leven naar de regels van die cultuur.

Lijkt mij toch een duidelijk verschil.

Ik ben erg benieuwd, ik volgende het nieuws van dit gezin altijd op de voet.

avatar van Catwoman1986

Catwoman1986

kos schreef:

Hoezo? Niet elk onderwerp hoeft uitgemolken te worden toch..

In dat geval kunnen we de meeste films wel schrappen. Als je goed kijkt volgen de films binnen een bepaald genre 9 van de 10 keer dezelfde basis, om alleen in een ander jasje gegoten te worden.

Prima dat hier een film van is, het komt nog steeds te vaak voor per jaar voor en zo'n nieuwe film kan er toch voor zorgen dat mensen beter opletten.

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Film had inderdaad veel weg van not without my daughter maar neemt niet weg dat het best de moeite waard is om ook deze te kijken al was het maar vanwege het goede acteerwerk.

En als je je dan ook nog eens bedenkt dat zoiets werkelijk kan gebeuren....

essepluisje

Goede film hopelijk brengt de film het onderwerp meer onder de aandacht bij mensen want het is in en in triest dat dit soort dingen echt gebeuren.

En vooral dat er totaal geen hulp is, de vrouw staat er alleen voor dat moet gewoon niet kunnen. Ongelooflijk dat een man zijn kinderen kan dwingen bij hem in een ander land te wonen zonder dat zij hun moeder te zien krijgen.

De hulpeloosheid die Janneke gevoeld moet hebben.... daar lopen de rillingen van over je rug.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Misschien zou je er een klein beetje aan kunnen wennen dat Bibi en Azim niet meer terugkomen. ''

Ik heb zelf geen kinderen. Ik kan niet weten hoe het moet zijn als je kinderen op deze manier bij je weg worden gerukt, maar het lijkt me verschrikkelijk. Kinderontvoering is een zwaar onderwerp waardoor je als buitenstaander natuurlijk direct meeleeft met de slachtoffers hiervan, en helaas komt het steeds vaker voor.

Toch heb ik een dubbel gevoel bij deze film. Het gegeven is verschrikkelijk, maar als je ziet hoe het thuisfront is gaan je wenkbrauwen ook wel omhoog staan. Haar huwelijk gaat stuk, en zelfs voor haar tweeling heeft ze amper aandacht. Het enige waar de nadruk op ligt is de wrede ex-man, die telkens uiterst zwart-wit wordt afgeschilderd.

Hoewel Karina Smulders geen slechte rol heeft neergezet, stoorde ik me wel ontzettend aan haar uiterlijke voorkomen. Absoluut geen mooie vrouw en zelfs een beetje vervelend om telkens naar te kijken. Hoffman en Ölmez worden ondanks de beperkingen die ze hebben in hun rol, toch de uitschieters van de film. Deze personages zijn eendimensionaal neergezet waardoor je er als kijker weinig mee kunt. Door de korte speelduur, 90 minuten, gaat het ook nergens de diepte in. De gebeurtenissen volgen elkaar netjes op en beetje bij beetje krijg je het verhaal voorgeschoteld, maar that's it.

De toon is in elk geval gezet. Je krijgt te zien wat een kinderontvoering met zich meebrengt, en het onderwerp wordt maar weer eens onder de aandacht gebracht.

essepluisje

Huwelijken lopen vaak spaak onder extreme spanning en ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit extreme spanning is.
Ze groeien uit elkaar doordat ze er allebei heel anders mee bezig zijn.
Het is erg dat ze zo opgeslokt wordt door het hele gebeuren dat ze minder oog heeft voor haar andere 2 kinderen maar ik vind het wel begrijpelijk.
Met die 2 kinderen gaat het goed en gaat het leven door, haar andere 2 kinderen zijn doodongelukkig in een ver land.
En er gebeuren steeds meer zorgelijke dingen met deze 2 kinderen denk aan de mishandeling en de onderdrukking
Nu weet ik niet of dit werkelijk zo gebeurd is of dat het aangedikt is maar als het werkelijk zo was zou ik er ook niet van kunnen slapen.
Als er iets met je kinderen gebeurd dat gaat echt door je ziel.
Sommige dingen zijn wellicht moeilijk te begrijpen als kijker maar ik denk dat je pas echt kunt weten hoe je zou reageren in zo'n situatie als je er zelf in zit.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Dubbele gevoelens.

Een film als deze met zo'n gevoelig onderwerp kan bijna niet fout gaan met een aantal prima acteurs en actrices. Zo ook deze niet. Toch wist de film niet geheel te overtuigen.

Dit waargebeurde verhaal heb ik toendertijd meegekregen. Op het jeugdjournaal kwam een aantal keer de moeder voorbij en ook de kinderen. Erg ontroerend verhaal. Hoe het moet zijn geweest voor de moeder. Met ook nog de problemen 'thuis'. Daar weet ik eigenlijk niet van of het echt waar is.

Maar het 'dubbele' aan de film dan: er waren zeker een aantal aparte dingen in het verhaal. Iets wat altijd storend is. Neem nou de situatie thuis die niet helemaal goed wordt laten zien. Er wordt eigenlijk nauwelijks aandacht aan besteed. Uiteindelijk rest dan de conclusie: een prima film met een aantal storende dingen. Verder kent de film erg weinig diepgang, daar wil ik het bij laten.

avatar van benthe

benthe

Tja, wat kan ik ervan zeggen? Weinig diepgang, niet geweldig geacteerd, maar een mooi verhaal. Boek was vele malen beter.

avatar van Waku

Waku

Mooi en boeiend nederlands drama.

Jammer dat men de 6 maanden in de ambassade niet heeft meegenomen in de film.. Niet alleen de vlucht naar deze ambassade maar ook de perikelen binnen die muren moeten zenuwslopend zijn geweest.

avatar van Nasty

Nasty

Geweldig onderwerp , maar helaas niet goed genoeg in beeld gebracht

Het verhaal had veel beter uitgediept moeten worden , en een boel zaken worden helemaal niet belicht die die eigenlijk toch wel van belang zijn .

De acteer prestaties van enkele personage's vielen helaas ook wat tegen .

3,5 *

avatar van Quido

Quido

Tegenvallend. Prima gedraaid, goede muziek (pluim weer voor Johan Hoogewijs) en aardig spel (enkel Smulders en wat bijrollen laten zo nu en dan een steekje vallen), maar het verhaal pakt je niet. De karakters zijn te oppervlakkig om mee te gaan leven, de beslissingen die genomen worden veel te naïef en het misplaatste sentiment druipt er hier en daar net iets te nadrukkelijk vanaf. Kijkt aardig weg, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Mavoe

Mavoe

Ik vond niet alle acteurs even geweldig spelen, maar ik vond het camerawerk daarentegen ERG goed. Het verhaal was ook enorm boeiend en behoorlijk schokkend. Op het verhaal zelf ga ik niet in, want dan kan ik niet netjes blijven tegenover bepaalde groepen mensen... Om het maar even zo te zeggen

Een Nederlandse film met goed camerawerk en redelijke acteerprestatie's! Heb toch wel een traantje moeten wegpinken...

avatar van Elineloves

Elineloves

Ja gelukkig zijn het uitsluitend mensen van allochtoonse afkomst die zoiets doen..

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, geweldig was het allemaal niet, maar okee, leuk om een keertje te bekijken.

avatar van jolof12345

jolof12345

Vond het een prima film

ik heb het niet droog kunnen houden!! Mooie film!

avatar van TANKTONK

TANKTONK

De eerste minuten dacht ik: in deze film gaat slecht geacteerd worden , maar naarmate het duurde moest ik m'n mening bijstellen. Goed verhaal en nog waar gebeurd ook . Best wel een goede nederlandse film.

avatar van Emiledj

Emiledj

Goede NL-produktie en pakte mij geregeld. Wel apart dat hier mensen een 2,5 vinden voor een goede film en voor een tegenvallende film.

Afijn, laat ik dan wat duidelijker overkomen in mijn stem .

Elineloves schreef:

Waar slaat dit nou op?

avatar van Bartt88

Bartt88

Je moet het bericht dan ook wel in de juiste context lezen...Het is een spottende reactie.

avatar van robertus65

robertus65

Redelijk, maar de film moet het hebben van een paar emo tv momenten, verder wat aan de korte kant, misschien is het boek boeiender.

avatar van Sloos

Sloos

Ik Vond het een leuke film om te zien! Enigste wat mijn wel hee erg irriteerde is dat ze de vader heel onschuldig over lieten komen! Hij wilde juist ze ex vrouw terug hebben en in dat land wonen en hij was lief voor ze kinderen en als die ze kinderen een keer sloeg dan had ie erna spijt! Kwam mij niet overtuigend over want die kinderen hadden het daar echt niet zo goed als de films soms doet geloven!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best wel goede film, hier mag Nederland trots op zijn. Acteurs doen het allemaal goed, ook Azim en Bibi. Indrukwekkende scene wanneer Hanne vlucht met haar kinderen waarna Nizar de kinderen weer terughaalt, en haar flink aanpakt. Mooie beelden ook van Syrie. Strak geschoten drama met een fijne muziekkeuze.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Zeer aangrijpend verhaal dat ik toendertijd niet gevolgd had dus voor mij was het nieuw. Erg indrukwekkend was de strijd van de moeder die haar andere kinderen verwaarloost, de onmogelijke keuze tussen aan de ene kant haar geliefden in Nederland en aan de andere kant haar geliefden in Syrië, met alle gevolgen vandien. Het werkt toe naar een hele spannende climax, de vlucht naar de ambassade.

Helaas weet het als film totaal niet te overtuigen. De scènes in Damascus hadden nog wel enige sfeer, Nederland ziet er altijd saai uit. Het camerawerk was verder okee hoor, het probleem lag bij het acteerwerk. Ik had verschillende geluiden gehoord dat de hoofdrol erg knap was gespeeld maar ik vond het erg ongeloofwaardig, en dan heb ik het nog niet eens over die kinderen. Dit zorgt gewoon dat ik niet in het verhaal mee kon gaan, alleen bij het sterke einde. Erg jammer was dat. Wel een dikke plus was de Arabiwesterse muziek, om vervolgens aan het eind een totaal verkeerde song van Anouk te gebruiken.

Tja, hoe moeten we dit van uit cultureel-sociaal oogpunt zien? Bij een film als deze lijkt het (zonder iets te propageren) het dat de culturen flink botsen. Is het dan juist één verhaal uit de honderden waar het wel goed gaat? Misschien, maar dan hakken die cijfers van ontvoeringen kinderen er toch hard in. Het blijft een lastige kwestie, zo blijkt wel weer.

Een goed verhaal (met hier en daar wat geromantiseerde scènes) heeft totaal geen kracht of impact door het zeer onovertuigende acteerwerk van moeder en kinderen, waardoor de hele film nep aandoet. Ook wil ik nog één puntje bespreken; aan het eind krijgen we een echte foto te zien. Wat blijkt? Het is een hele normaaluitziende wat mollige vrouw die moeder. Daar heb ik geen problemen mee hoor, maar waar ik wel problemen mee heb is dat voor de film een een of andere blonde stoot (misschien een overstatement, maar toch een slanke blondine) wordt gecast voor een rol als deze. Films die een realistisch verhaal pogen te vertellen moeten echt leren de realiteit te omarmen, zonder onnodige verbloeming van zaken (in dit geval het uiterlijk van de hoofdpersoon). Anders zijn zelfs deze kleine tvfilmpjes hypocriet en lijkt het of alle media niets meer wil dan ons met vals sentiment te trekken. Inhoud boven kijkcijfers graag!

Enkel het einde meegekregen. Wat een zemelig sentimentele en onfilmische crap was dit toch weer. Echt de uitstraling van een goedkoop waargebeurd drama. Echt droevig dat in dit soort projectjes geld gepompt wordt.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Haha, ik liep al bij voorbaat met een hele grote boog om deze film heen toen ik de titel zag. Echt te erg.