Kom Niet aan Mijn Kinderen (2010)
Alternatieve titel: Don't Touch My Children
Releasedatum: 6 mei 2010
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Kom Niet aan Mijn Kinderen
Op een mooie zomerdag gaan Azim en Bibi, twee kinderen van Hanne (Karina Smulders), met haar ex-man naar een pretpark. Tenminste, zo belooft Nizar (Cahit Olmez). Maar dan belt hij om te melden dat ze alle drie in Damascus zitten. Het dringt niet direct tot Hanne door dat haar kinderen ontvoerd zijn en ze besluit ze op te gaan zoeken. Geholpen door adviseur Wouter Simons (Thom Hoffman) ontdekt ze in Syrië het web van leugens dat Nizar heeft opgezet om de twee kinderen vast te houden. Langzaam wordt Hanne een speelbal van haar moederliefde, de ambassades en nog sluimerende gevoelens voor haar ex in het gevecht de voogdij over de tieners terug te krijgen.
Jaarlijks worden zo'n 150 tot 200 kinderen door één van de ouders ontvoerd.
Simon Smith (crew films)
Lang niks van deze man gehoord zeg! Zou deze film eerst door Paula van der Oest worden gemaakt? Die naam staat op Wikipedia.
Elineloves
Cahit Olmez! Dat vond ik altijd een erg goede acteur, ben benieuwd naar deze film. Nog eventjes wachten dus.,
Ron Termaat was toch o.a. bekend van de tv-series Costa! en Julia's Tango?
neo
De release wordt steeds weer uitgesteld. Ik hoorde eerst een acteur uit deze film zeggen dat het december zou worden, toen februari en nu al weer mei...
Quido
Hoop dat de film broeieriger is dan de trailer. Die doet nl. eerder denken aan een standaard RTL 4 woensdagavond-drama.
domkey
Dit gebeurt elke dag,.....,en al een paar maal verfilmd!
Niets nieuw dus.
Grotehaas
Afgelopen maandag in de Sneak gezien, matig, niet bijzonder, eigenlijk net een voldoende
Elineloves
De vrouw die dit heeft meegemaakt met dr kinderen, was vandaag bij RTL Boulevard te zien...
beetje cheasy titel, of ligt dan nu aan mij...............?
haha, nee, vreselijk idd.
Don Dijk
Ja, dit was groot nieuws hier in het Noorden toendertijd kan ik me nog herinneren.
Quido
beetje cheasy titel, of ligt dan nu aan mij...............?
Elineloves
Ik vind helemaal niks mis met de titel. Als je zelf kinderen hebt, roep je deze zin ook wel meer dan één keer, en dan hoeft er nog niet eens zoiets te gebeuren.
Bartt88
Zoals zo vaak klinkt het in het Engels anders, of eigenlijk gewoon beter. In het Nederlands is zo'n titel vaak al snel zo nep, hoogdravend, overdreven of in één woord; cheesy
In het Engels vind ik het klinken als een goedkoop waargebeurd verhaal van de week. ik vind de Nederlandse titel niks, maar in het Engels zou ik dat ook vinden.
morpheus31
Remake van Not Without My Daughter ?
Is overigens geen grap, zoek de titel maar eens op
Hoezo....? Verhaal is waargebeurd en in en in triest natuurlijk wat er gebeurde.
domkey

sjonnie40
Geen slechte Nederlandse film, deze film is waargebeurd. Acteer werk was niet slecht en verhaal kwam redelijk overeen met wat je vanuit de media over de werkelijkheid hoorde. Viel mij op dat er weinig bezoekers waren toen ik deze film zag. Nogmaals een redelijke goede NL film en zeker het kijken waard.
Cahit Ölmez een Nederlandse acteur van Turkse afkomst kennen we allemaal maar wat kan die acteren en hulde voor een van mijn favorieten Karina Smulders die na Bride Flight niks meer verkeerd kan doen . Een echte top telefilm produktie , hulde voor deze mooie film.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien