• 9.370.364 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Sidney J. Furie

Met onder meer: Susan Travers, John McCarthy en Geoffrey Denton

Plot The Snake Woman

"Weird! Supernatural! Horrifying! Serpent-Girl Terrorizes Town! Teen-age beauty turns into deadly reptile at will...spreading horror with fang and forked tongue! Nothing ever struck you like The Snake Woman!"

Engeland, eind negentiende eeuw. Een Noord-Engels dorpje wordt bewoond door wantrouwende en bijgelovige mensen. In dit dorp behandelt sinds vele jaren de briljante wetenschapper Dr. Horace Adderson met succes zijn psychische zieke vrouw Martha met het inenten van haar met slangengif. Als Martha sterft tijdens de geboorte van hun dochter Atheris, vertelt een lokale heks dat het pasgeboren kind puur kwaad betekent en dat ze moet worden vernietigd.

Charles Prentice

Constable Alfie

Inspector

avatar van Noodless

Noodless

Als je spreekt over een film die de tijd niet heeft doorstaan, kan je deze aan het lijstje toevoegen.

De synopsis is nochtans wel leuk over een wetenschapper die heel wat slangen in zijn laboratorium heeft om een serum van het slangengif te kunnen maken om zo zijn zeer zieke vrouw te helpen. Helaas sterft ze tijdens de geboorte van hun dochter waarbij de constante inspuitingen van het slangengif zijn tol eist. Niet alleen de dood van de vrouw, maar ook dat de dochter een slangenvrouw wordt waarbij ze telkens van mens naar slang kan veranderen. Deze veranderingen worden heel sober voorgesteld, gewoon een mens dan opeens een slang of omgekeerd. Het grote minpunt van deze film is toch wel de vele saaie scènes en geleuter van de verschillende personages. 4/10

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik ben het wel eens met Noodless, deze film is erg gedateerd. Blijkbaar was het budget al op na de sterke openingsscène met de wetenschapper en al zijn slangen. De momenten dat we slangen krijgen te zien en het slangenmeisje zijn schaars. We zien haar welgeteld 1 keer toeslaan. Voor de rest erg praterig en goedkoop met een verloop dat nergens spannend of verrassend is. En wat een vlakke personages. Dit was echt heel zwak.