• 9.378.090 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 16 september 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The American

Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

avatar van Djarune

Djarune

De film is een beetje zoals ik had verwacht. Natuurlijk levert Corbijn alweer een visueel sublieme film af, maar helaas lag het tempo in het begin van de film net TE traag en het verhaaltje past op de helft van een bierviltje. Thekla Reuten speelde inderdaad niet goed, terwijl dat andere meisje wel leuk was om naar te kijken...

Resultaat een niet al te goede film... Corbijn kan nog veel beter en ben zeer benieuwd naar de volgende!

avatar van Joone

Joone

op zich hele boeiende film, je blijft maar wachten totdat er iets gebeurd, en elke keer dacht je..nu komt t....maar nee weer niet, en wat beetje jammer was dat dat de hele film was, en ik nu eigenlijk nog niet echt weet waar de film nou precies over ging haha! maar heb me wel prima vermaakt...

erg goede acteur die George Clooney!!!

avatar van joko16

joko16

Een prachtige film met werkelijk fantastische beelden.

De hele film werkt naar een climax op het einde toe.

Clooney is weergaloos!

Pas op het einde begint de "actie" .

Het einde zelf is ontroerend.

Bij de aftiteling: muziek van Cuby & the Blizzards.

avatar van FL88

FL88

Lang geleden dat ik zo'n fijn gedraaid filmpje zag!

Clooney is (zoals eigenlijk altijd) erg sterk, evenals de rest van de cast. Belangrijkste pluspunt van de film is het tempo wat mij betreft. Corbijn neemt de tijd om alles z'n plaats te geven in het universum van zijn film. Dat pakt erg goed uit en zorgt ervoor dat je zeer betrokken bent als aan het eind van zijn film de actie hevig losbarst.

avatar van Allan

Allan

Heerlijke film, waarbij je kunt genieten van mooie plaatjes, mooie dialoog, acteerwerk en bovenal van een fantastische sfeer.

avatar van mixmaster

mixmaster

mooie film die je met gemak uit kan zitten , ondanks het magere verhaal.

prachtige acteurs en schitterende beelden spreken voorzich , er word niet veel in gesproken en dat maakt deze film nou juist zo sterk.

avatar van ErikNL

ErikNL

Verschrikkelijk moeilijk te volgen verhaal, die eigenlijk nergens op slaat. Nooit heb ik zo'n nietszeggend verhaal in een film gezien. De film is langzaam, sloom, ik was bijna in slaap gevallen in de bioscoop.

Ook is de vrijscène is zo Amerikaans als wat. Niet iets wat je nog nooit gezien hebt dus. De film is eentonig en de actiescènes zijn niet baanbrekende scènes die je gezien moet hebben.

De film heeft mij echter wel wakker weten te houden (weleenswaar met moeite) en dat komt omdat deze film 1 groot pluspunt heeft: de beelden zijn mooi, het is echt goed gefilmd. Acteerwerk was ook goed, maar niet het beste wat ik heb gezien.

Ik ben wat mij betreft nog optimistisch met mijn 2 sterren.

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

traage film, had ook in een half uur gepropt kunnen worden...

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Erik, een nietszeggend verhaal dat moeilijk te volgen is lijkt me bijna een paradox.

Scorpiejoo, het is duidelijk dat je de essentie hebt gemist van de film. Het kan niet je smaak zijn, maar het proppen in een half uur zou volledig afbreuk doen aan de essentie en de boodschap van Corbijn.

avatar van Q Jones

Q Jones

Scorpiejoo schreef:

traage film, had ook in een half uur gepropt kunnen worden...

Kon je niet genieten van de mooie beelden en de goede sfeer die Corbijn heel vakkundig in beeld brengt

avatar van etherman

etherman

Mooie rustige film met een goede Clooney.De film pakt je meteen bij de openings scene en laat je niet meer los.Een film die je soms nodig hebt tussen al dat CGI bombastische gedoe de laatse tijd.

avatar van gillie24

gillie24

Verwacht geen Hollywood-productie, want dat is dit zeker niet. Wat is het wel: een mooie, trage, sfeervolle, sterk geacteerde film. Je ziet aan alles de Europese invloed. De film is ook op een schitterende locatie geschoten.

De actirce die 'Clara' speelt, heeft op mij wel indruk gemaakt. Heerlijke vrouw.

avatar van jeeke21

jeeke21

Een prachtfilm !

Mooie shots , dialogen en uitstekend acteertalent !

Was volgens mij zelf heel makkelijk te raden voor wie de kogels bestemd waren !

Maar ondanks dat was het gewoon voor mij een super film !

avatar van JooGee

JooGee

De film was erg traag en het verhaal mogal onlogisch.

De beelden waren wel mooi.

Al met al een klein drietje

avatar van samtari

samtari

Dit kunnen ze toch niet menen he, nou ja blijkbaar wel. Er gebeurt eigenlijk zo goed als niets . Ik ga lekker uit de pas lopen en hier anderhalve ster voor geven. Voor mooie beelden kijk ik wel naar national geographic ofzo.

avatar van Picker

Picker

Op zich prima film, ben het ook niet eens met bovenstaande berichten dat de film saai is enzo. Persoonlijk vond ik juist het einde wat afgeraffeld, misschien had ik wat meer gehoopt op een happy end dit keer

avatar van Re73

Re73

samtari schreef:

Ik ben het volledig met je eens in deze, met de volgende aanvulling/ opmerking. Het begin was veelbelovend a la Born Identity maar zakte daarna direkt in (slaap) om niet meer wakker te worden.

De hele trage film uitgezeten om op 2/3 van de film helaas te moeten constateren dat dit hem niet meer ging worden.

Op het eind van de film bedacht ik me nog wel dat de film in iedere geval nog wel voor 1 ding goed was ... namelijk het trainen van de kuitspiertjes van George na al die trapscenes in het dorpje.

Mooie plaatjes? niet gezien, kijk dan Letters from Julliet voor plaatjes van Italie.

Acteerwerk neutraal, verhaal heeel saai, camerawerk redelijk maar dus zonder spanning, plaatjes mmm....

Ook ik geef 1.5 ster en zelden geef ik minder dan 2.5.

NB oja nog 1 ding goed hé hoe hij van een stukje oud metaal, een bankschroef en een tangetje een heel mooi strak instrumentje kon maken hé ? Ineens was het klaar net the A-team Top! (niks ten nadele van de nieuwste A-team trouwens)

avatar van Arbiter

Arbiter

Veel droge momenten in de film die onbedoeld grappig zijn, bv. toen met die automaat hij sloeg er op los en daarna opeens kwam die oude priester met z'n stem. Best saaie film.

avatar van Uitje

Uitje

Ik had er veel meer van verwacht. Ik vind het een saaie voorspelbare langzame film

avatar van miwaja

miwaja

JooGee schreef:

De film was erg traag en het verhaal mogal onlogisch.

De beelden waren wel mooi.

Al met al een klein drietje

helemaal mee eens

avatar van Arbiter

Arbiter

Uitje schreef:

Inderdaad je kon zowiezo tenminste ik voorspelde al vanaf het begin dat Larry erachter zat.

avatar van The Oceanic Six

Onderhoudende film.

Ik wist niet helemaal wat ik zou krijgen te zien. Het zou een wat tragere film worden en dus stelde ik me daar op in. Het resultaat beviel me wel.

De film opent sterk met Clooney en zijn vriendin in de sneeuw. Meteen valt al op hoe mooi er gefilmd wordt met schitterende standpunten en locaties. Verrassend dat hij haar uiteindelijk trouwens vermoordde. Het zette de toon van de film wel.

Daarna krijg je het vervolg van de film in Italie. Wederom zie je echt schitterende beelden. Wat zien die dorpen er prachtig uit! Schitterend! Het plot zelf weet ook steeds te boeien, al viel de film in het midden wel wat stil. Het einde was weer uitstekend met Clooney die voor zijn meisje kiest en uiteindelijk (lijkt?) te sterven in zijn auto, op de ontmoetingsplek. Mooi slot wat paste bij de film. Ik had trouwens wel iets meer actie verwacht. Clooney speelt immers toch een huurmoordenaar. Maar het was niet storend dat dat onderdeel wat tegenviel. De actie die er wel kwam was stijlvol en goed weergegeven.

Ik verwonder me elke keer weer hoe enorm goed Clooney toch is als acteur. Zijn uitstraling blijft weergaloos en ook zijn acteerniveau is zeer hoog. Toch wel 1 van de beste acteurs die Hollywood kent. Thekla Reuten deed het ook aardig, al was het niet overdreven goed. De rol van de prostituee (mooie dame trouwens, ziet er zonder kleren erg goed uit) was ook heel behoorlijk. Maar Clooney blijft de ster. The American is van zichzelf uit al een aardige film, maar door Clooney is het een hele ruime voldoende.

avatar van pamela200

pamela200

Alle hulde aan Clooney. Hij heeft de meest saaie film allertijden neegezet. Knappe prestatie. Wel nog 1 ster voor de mooie beelden van de vrouwen. Ik vraag mij soms af waarom schrijvers en regiseurs de kijkers willen kwellen met soort films. Ben je vrouw en wordt je opgewonden van Clooney ga dan kijken maar vergeet de film. Een afrader.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Tja, Clooney doet tegenwoordig bijna alleen maar saaie films, niet dat ik deze al heb gezien ofzo.

Haha, vooral het laatste, slaat echt alles

avatar van The Oceanic Six

Clooney doet alleen maar saaie films? Kan je dit verklaren? Want ik kan me hier niet in vinden. Alleen The man who stared at goats vond ik enorm saai.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik zeg niet al zijn films zijn. Maar ik bedoel tegenwoordig. Up In The Air was best saai, deze blijkbaar ook. De Ocean's Trilogie was ook saai. Confessions of a Dangerous Mind was ook lekker slaapverwekkend.

En jij vind de film: The man who stared at goats saai dus dan weet je het wel

avatar van rep_robert

Nouja, Ocean reeks kan ik moeilijk echt saai noemen. Dat het je niet ligt is een ander verhaal. Verder kan ik je wel begrijpen, het zijn niet echt blockbusters waar ie in speelt de laatste tijd.

avatar van choller

choller

1 woord ....BORING!!!

avatar van StingrayNL

StingrayNL

moeilijk te volgen en slaapverwekend, de lange onderbroek van mijn oma is nog spannender dan The American... de trailers waren streker dan de film.

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Prachtige film waar je in een goed verhaal wordt gezogen, mensen die dit niet waarderen of het verhaal niet kunnen volgen:: donderdag avond is ohoh cherso er weer!