• 9.376.848 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 16 september 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The American

Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

avatar van james_cameron

Sfeervolle maar nogal clichematige en niet altijd even logische thriller. Visueel zit het uiteraard wel goed, maar inhoudelijk is het met dit rammelende script nogal behelpen. Het lage tempo is een verademing, maar komt de spanning niet ten goede. De atypische subtiele en zwijgzame rol van Clooney is evenwel prachtig; Thekla Reuten is hier ook prima. Al met al een lichte tegenvaller van Corbijn, na zijn prima debuutfilm Control.

Pete_033

The American is een mooi film. Geschoten in een mooie omgeving. Niet alleen de natuur wordt mooi in beeld gebracht ook het vrouwelijk schoon komt mooi in beeld.

Het verhaal wordt mooi opgebouwd maar is erg voorspelbaar. Desalniettemin is het een mooie realistische film.

avatar van realpino

realpino

Behoorlijk saai inderdaad.

Voor de mooie cinematografische beelden 2,5 sterren.

Pete_033

Ik vond de film niet saai. De film heeft een goede opbouw en verteld het verhaal realistisch. Voor de een is dat saai en voor de ander weer niet. Verwacht geen Bourne film of onrealistische zaken zoals in csi series.

Pete_033 schreef:

Inderdaad vrij realistisch dat hij van wat oude onderdelen een ... kan maken...

Re73 schreef:

Inderdaad vrij realistisch dat hij van wat oude onderdelen een ... kan maken...

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

avatar van demcon

demcon

oooooh wat een saaie film zeg, ze kunnen tegenwoordig echt niks meer daar in hollywood,

avatar van rtt

rtt

Ik vind het lastig om deze film te beoordelen. De beelden zijn werkelijk prachtig.

Het verhaallijn is matig. Vanwege het goede acteerwerk en fraaie beelden kom ik tot maximaal een drie voor deze film.

avatar van janhero

janhero

Echt helemaal niks. Meer kan ik er niet van maken.

Zeer saaie film gebeurt weinig specials in de film die door die scenes met clara zeer langdradig wordt geen 1 ster voor de moeite

avatar van juliasanne

juliasanne

Slaperige flauwe film. Thriller???? gewoon een zeikfilm, zonde van je tijd. De naam Clooney moet kiikers trekken, jammer ik ben er ook in getrapt.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Geen hap slik weg mainstream actie film, maar een zeer onderhoudend schitterend geschoten drama.

De muziek is constant raak en soms zelfs met een tikkie satire.

Clooney speelt op z`n best. Een verbeten crimi-prof, die klem zit tussen zijn werk , zijn veleden en zijn hopeloos honger naar liefde.

De scenes van zeer hoog niveau op alle vlaken zijn niet op twee handen te tellen. Echt genieten !

Echter een paar achtergrond foutjes, die mij opvielen en me tijdens de film plaagde maken deze film niet tot vijf sterren.

En wat een mooie vrouwen

avatar van cafe1900

cafe1900

Nooit geweten dat het Centraal Station van Munchen in Rome ligt ??

Hele saaie film met als hoogtepunt de aftitelingsmuziek van Cuby and the Blizzards en natuurlijk blijft Irina Björklund 'n lekker wijf om in iedere film naar te kijken. 1 ster voor de moeite.

avatar van The Oceanic Six

TragieStar.* schreef:

Ik zeg niet al zijn films zijn. Maar ik bedoel tegenwoordig. Up In The Air was best saai, deze blijkbaar ook. De Ocean's Trilogie was ook saai. Confessions of a Dangerous Mind was ook lekker slaapverwekkend.

En jij vind de film: The man who stared at goats saai dus dan weet je het wel

Up in the air was erg aardig. De Oceans films zijn ook leuk (althans 1 en 3). Sowieso kan je die films niet saai noemen. Confessions.. heb ik niet gezien.

Clooney is geen man die in simpele actiefilms speelt. Hij kiest zijn rollen tegenwoordig goed uit.

avatar van Danilo

Danilo

zonder recensies gezien te hebben naar metropolis gegaan ivm met tijd deze film uitgekozen, meest saaie en verhaalloze film naar mijn mening ooit, geen spanning, aktie, humor mits je geen fantasie hebt en zwaar depressief bent zou ik er zeker heen gaan.Geen aanrader!! ook niet om later te huren, ps hij gaat dood op t eind

avatar van NakedHero

NakedHero

Voordat je een film gaat kijken vind ik het toch vrij logisch dat je nagaat waar de film over gaat en wat het genre is. Zelfs op TV was te zien dat dit zeker geen Bourne film zou zijn, hoewel trailers misschien anders suggereren. Heel jammer dat in Nederland de film lager wordt beoordeeld dan op IMDB.

Misschien is dit 1 van de eerste films waar ik respect heb voor Clooney.

NakedHero schreef:

Misschien is dit 1 van de eerste films waar ik respect heb voor Clooney.

je hebt gelijk ik ging volledig blanco deze film in en vond het dé baggerfilm van het jaar.

Ik heb me nu nog even ingelezen in bovenstaande

Dit suggereert toch echt een spannende film... maar evenzo een baggerfilm dus

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Even nuanceren: Een baggerfilm voor mensen zonder gevoel voor finesse en cinematografie.

avatar van erreper

erreper

Met het verhaal en acteerprestaties is niet veel mis, het camerawerk is soms wonderschoon maar overall vond ik het toch een beetje een duffe film.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

wavanbuuren schreef:

IDD !

Mensen die dat niet hebben plus een iet wat laag EQ en inlevingsvermogen zullen waarschijnlijk en bagger film zien met een flinter dun verhaal.

Het verhaal is grotendeels non-verbaal en de kunst ervan is mee te krijgen hoe daardoor de hele film doorspekt is van emotie. Als je dat gedeelte niet mee krijgt, dan zul je deze film niet waarderen.

Echt jammer voor je.

Re73

nogal kort door de bocht om de vele mensen die dit een trage saaie film vinden af te schilderen als mensen met een laag IQ.

Wellicht ben je familie Corbijn ofzo die niet tegen kritiek kan.

Ik ga daar dan ook uiteraard verder niet op in.

Eerder heb ik hierboven al aangegeven waarom dit niks is (voor mij en vele anderen). Misschien even de tijd nemen andere reakties te lezen? Gezien het gegeven dat jij deze film 4.5 sterren heeft gegeven wens ik je veel plezier met het veelvoudig herkijken van deze film, ik kan mijn tijd wel beter besteden.

avatar van johnrambo

johnrambo

Ik heb de negatieve recensies over deze film ook gelezen, maar heb toch besloten hem zelf te gaan bekijken. Deze film heeft inderdaad een flinterdunne verhaallijn en de spanning is op enkele momenten na, ver te zoeken. Ook is de film enkele keren zeer ongeloofwaardig.
Munitie en geld worden openlijk overhandigd in openbare ruimtes en huurmoorden worden besproken door de telefoon. Ook de vrouwelijke huurmoordenaar is moeilijk serieus te nemen.De film was niet geheel kommer en kwel, want het acteerwerk van onder andere Clooney was van formaat. Ook het decor van Italiaanse platteland was een pluspunt in deze film.

Al met al een krappe voldoende.

avatar van Grtz

Grtz

nee, kon me niet boeien, trage film, acteerwerk was inderdaad een pluspunt, maar kan de film niet redden helaas.

een magere 2,5

avatar van Al!

Al!

Wie zegt dat dit een saaie film is moet voortaan verder kijken dan naar de voorkant waar een man met een pistool op staat. Er staat nergens dat er veel actie in voor komt.

avatar van CarverS

CarverS

Pareltje. Eindelijk een keer een 'normale' film waar de spetters bloed niet over het beeld spatten en de auto's niet van het dak vliegen. Maar een realistische film die gaat over een aantal belangrijke vragen in het leven, die niet 100% uitgesproken worden maar waar je zelf over na mag denken. Dat de film traag is en niet altijd even spannend is, vind ik van ondergeschikt belang. Het gaat hier puur en alleen over de huurmoordenaar die een aantal keuzes moet maken en worstelt met zijn angsten en gedachten. Ik kan mij ook voorstellen dat je deze film drie keer niks vindt (gelukking maar, smaken verschillen). Ik heb geen seconde gemist van deze film.

avatar van wimendaan

wimendaan

Wat een domme film zeg...leek wel geen einde aan te komen...heb nog nooit zolang in de bios naar een film gekeken waar vrijwel niks in gebeurt

Pete_033

Vreemd om te lezen dat sommigen zomaar naar een film gaan zonder te weten waarover de film gaat. Beetje dom. Geen wonder dat je dan achteraf teleurgesteld bent. Beetje research en je weet wat je kunt verwachten.

avatar van Ninto

Ninto

Moeilijk om deze film een plaats te geven. De beelden zijn geweldig, het sfeertje is zalig en het acteerwerk is goed. Toch mist er iets. Wat, kan ik niet aangeven, maar het mist iets.

avatar van GeronimoX

GeronimoX

Cinematografisch geweldig, maar dat kan ook niet anders met topfotograaf Anton Corbijn aan het roer. Er is maar weinig dialoog, rond de 500 zinnen in de hele film, waardoor het visuele en het acteren nog meer voorrang krijgt. Verwacht geen CGI of waanzinnige achtervolgingen. Zo'n soort film is het gewoon niet.

Het is een hommage aan, C'era una volta il West van Sergio Leone, aan The Day of the Jackal (het origineel!) van Fred Zinnemann en schrijver Frederick Forsyth en aan Italië, vandaar het bewuste volgens sommigen trage tempo. Hoe "slechte mensen" goed kunnen zijn... Professionaliteit, verraad, eenzaamheid, spijt, wraak en liefde.

Een geweldige film, die niet op waarde geschat zal worden door het doorsnee Hollywoodfilm publiek, maar echt een must voor filmliefhebbers.

avatar van Justinw

Justinw

Cinematografie is super, acteerwerk sterk, actie is subtiel, verhaal is standaard maar dat is ook niet het voornaamste doel van deze film alhoewel er wel thriller staat.

Iets totaal anders dan wat het Amerikaanse publiek verwachte. Doch is het een fijne film. De film is echter geen meesterwerk maar een keer iets anders.

Mijn cijfer hangt dan ook in het midden.

Fijn dat een Nederlandse regisseur wat voeten aan de grond heeft in Amerika, maar het grote publiek daar is denk ik niet overtuigd van zijn kunsten.