Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Anand Tucker
Met onder meer: Amy Adams, Matthew Goode en Adam Scott
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Leap Year
"Anna planned to propose to her boyfriend on February 29th. This is not her boyfriend."
Wanneer Anna lucht krijgt van een vreemde Ierse traditie waarbij vrouwen in het schrikkeljaar op 29 februari een huwelijksaanzoek kunnen doen vliegt ze prompt naar Ierland. Daar wil ze haar weinig trouwlustige vriendje finaal 'op de knieën' dwingen. Haar plannetje valt echter in duigen wanneer haar vliegtuig door het slechte weer in de verkeerde stad moet landen. Gelukkig stelt de knappe herbergier Declan voor om haar met de auto te brengen...
Anna Brady
Priest
Jeremy
Libby
Keane1983
Een film die denkt leuk te zijn, maar wat jammer genoeg het merendeel van de film niet voor elkaar krijgt.
De hoofdpersonages zijn wel aardig, maar allemaal net iets te doorgeslagen in hun typetjes.
De jongen probeert het chagerijnige type te spelen, terwijl de dame soms net iets te chique probeert te zijn.
Toch zetten ze samen wel wat sfeer en aardige (toch voorspelbare) dialogen en situaties.
De film heeft mooie plaatjes van Ierland, alleen een belachelijk slechte soundtrack (persoonlijk dan).
Voor mijn gevoel zat er niet heel erg veel vaart in de film. Sommige scenes waren (of) overbodig (of) te langdradig.
Verder is de film erg voorspelbaar (hoewel ik daar dan weer niet zo een heel erg groot probleem van maak).
Achja....de film is aardig, maar zeker niet eentje die ik nog eens zou kijken.
Wat ik net al aangaf, het komische aspect van de film iriteerde mij soms nogal een beetje...voornamelijk omdat er scenes in zitten, waarvan me maker vast en zeker dachten dat ze hylarisch zouden zijn....vielen erg tegen...
Maargoed, smaken verschillen.
Ik vond de film toch wel een beetje tegen vallen.
Een 2.5*
marc-philippe
Een leuke film. Als je kijkt naar het acteren is dat best aardig. Weinig op aan te merken. Het verhaal is natuurlijk cliché, maar dat wordt gecompenseerd door de prachtige beelden. Ook is een stukje cultuur naar mijn idee prima verwerkt.
Tranquiloz
Deze film wordt naar mijn mening ondergewaardeerd. Het is een geweldige film. In tegenstelling tot wat anderen zeggen, vind ik hem niet cliché. Cliché wat betreft het einde - eind goed, al goed - maar de manier waarop er naar toegewerkt wordt vind ik totaal niet cliché...
Heb er van genoten!! Een 4*
Elineloves
Leap Year heeft niks wat je nog niet eerder hebt gezien, verhalenderwijs. Alle clichés zijn aanwezig en na een paar minuten weet je al precies hoe de film gaat verlopen en welk einde het zal hebben. Op zich is dit niet erg, want ondanks de voorspelbaarheid valt er nog best wat te genieten. Neem nou de prachtige beelden van Ierse landschap, wat is het daar mooi zeg. Ook Amy Adams doet het niet slecht, hoewel haar personage nou niet direct geweldig lijkt. We hebben dit soort vrouwen al te vaak gezien, vooral in de romantische komedies van de laatste jaren.
Het grootste struikelblok was het gebrek aan humor. Romantische KOMEDIE. Oh ja joh? Romantiek, sure. Maar komedie? Het voelt met vlagen juist suf en stoffig aan. Te weinig diepgang van de personages, of gewoon het gebrek aan medeleven? Ik weet het niet. Ik werd er in ieder geval niet vrolijk van.
J.Ch.
Ik vraag me af... Is er ook een naam voor films die wel romantisch zijn maar niet bedoeld zijn als komedie? Romantisch drama klinkt ook weer zo zwaar... Misschien worden heel veel films wel ten onrechte een komedie genoemd.
J.Ch.
Toch hoor je minder vaak de term 'Romantische film' dan de term 'Romantische komedie'. Maar misschien is het gewoon een graaggebruikte term, net als 'literaire thriller'.
Lof78
Gisteren gezien, vermakelijke film, wat het romantische voor de film maakt is denk ik de achtergrond van Ierland..het landschap met de mooie kastelen. Vond Amy Adams wel leuk haar rol vertolken..maar er viel weinig chemie te vinden met haar tegenspeler..misschien verkeerd gecast...het einde van de film vond ik wat vergezocht.. een vent die ze in 3 dagen leert kennen..kent ze schijnbaar beter dan de vorige vriend..waarmee ze al 4 jaar is!!?? Maar vond de intseek dat vrouwen 1x in de 4 jaar op schrikkeldag (29 feb) een aanzoek mogen doen wel een leuk draagvlak hebben..maar niet goed uitgewerkt voor de film. *** sterren
moviegirl2
Leuke film, acteerwerk niet denderend maar het kan ermee door.
(En oh wat is Ierland toch mooi!!)
Clichés na clichés, zeker op het einde. Zij vraagt hem ten huwelijk, hij spurt weg (de kijker weet het al: hij haalt de ring van z'n moeder), zij vlucht, gaat bij de mooie kliffen staan, ze draait zich om en daar staat haar prins, waarop hij vervolgens voor haar op zijn knieën gaat tijdens een spetterende zonsondergang op de achtergrond. Dan volgt een kus, worden eindeloze zinnen herhaald die we hier en daar eerder in de film terugzagen onder begeleiding van een zoet muziekje. De Renault 4 drijft ineens weer boven water, letterlijk. Natúúrlijk doet ie het nog, want het is toch een klassieker?! Louis op het dak en rijden maar...
Maar goed, dat vergeef ik ze. 3* al met al.
margo1
Ben ik het helemaal mee eens!
BBarbie
Wat mager verhaaltje, maar de film heeft twee belangrijke pluspunten. Ten eerste: Ierland, en ten tweede: Ierland. Ik ben net terug uit dat land, waar de adembenemende en rustgevende omgeving je dwingt tot jezelf te komen en na te denken over wat echt belangrijk is in het leven. En een avondje in een pub te midden van de lokale bevolking (als je ze kunt verstaan) werkt ook uitermate relativerend voor ons jakkerig bestaan. Terug bij de film wil ik nog een derde pluspunt noemen: Amy Adams. Misschien niet de beste actrice van dit moment, maar ik vind het altijd een genot om naar haar te kijken.
benni
In mijn ogen toch een van de betere romcoms. Vanwege toch wel een leuk verhaaltje, de prachtige beelden, Ierland op zn best, , redelijke muziek, had inderdaad veel beter en gevoeliger gekund op veel momenten. Maar toch ook wel veel humor.
En Amy is erg goed in dit filmpje, minimaal 3.5*..., moet je wel van deze films houden.
Komt in mijn top 10 romcoms...
Snap vooral die lage waardering op IMDB niet. Veel slechtere rc s worden daar veel beter gewaardeerd. Raaarrrr.
Willemweetniet
Gewoon zoals een romkom hoort te zijn. Mierzoet, voorspelbaar. Maar dat weet je als kijker. Toch vind ik deze romkom prima geslaagd.
Leo1954
- 2073 berichten
Lekker luchtige romantiek, niet te kritisch bekijken, dan is ie best aangenaam.
tommykonijn
Weer een standaard, aardig romantische komedie waarbij je inderdaad (werd al voor mij gezegd) gewoon al ver van het einde ziet aankomen hoe dit zal verlopen. Het acteerwerk is een groot pluspunt (zowel Amy Adams en Matthew Goode zijn goed op dreef). Ook de verschillende (vaak mooie) locaties was een kenmerk dat deze film dan toch nét dat beetje extra geeft. In het begin dreigde het een lange zit te worden, maar gelukkig is me dat toch nog meegevallen. Gewoon een aardig leuk filmpje, niets meer en niets minder.
Yoeet
ik vond Matthew Goode echt heel goed hierin hij speelde het echt leuk. ik heb ook zeker gelachen..
gewoon een leuke en vermakelijke film (:
3,5 *
soom
Natuurlijk kun je nooit echt alle dagen sprankelen en stralend gehumeurd zijn, soms ben je weleens flink chagrijnig (lijkt mij dan), maar natuurlijk kun je dat niet maken als je acteur bent, om met een chagrijnig hoofd door het beeld te gaan lopen en op die manier take na take te verpesten. Het lijkt mij namelijk dat Amy Adams in alle rollen die ze speelt, fris en stralend speelt. Er is, zo heb ik gemerkt, niet echt een 'air' om haar heen. Ik ga ervanuit dat je dat soort dingen als kijker zijnde wel oppikt, de sfeer die er kan zijn op een set springt natuurlijk ook op het publiek over. Zelfs als je er niet bij bent, zoals wel met het toneel, waar je de spelers live kunt zien.
Hoe dan ook, Amy moet wel haast het meest lieftallige schepsel zijn die rondloopt in Hollywood. Of is dat maar schijn? De zoetige sfeer van Enchanted (ik vond haar daarin echt zo hemeltergend fan-geweldig-tastisch) kan ze nooit meer terughalen, maar ze is gewoon zo leuk in wat ze doet. Amy straalt, ze sprankelt van het scherm af. En ja, natuurlijk is het Bouquet reeks achtig allemaal, en vind ik de sfeer van Ierland/ de locaties geweldig, en Iers dansen is prachtig (zag dat al een keer of 60 in Titanic), en Matthew Goode veroverde me, terwijl de bijrolacteurs helemaal niet interessant waren. Erg fijne romcom, miljarden keren beter dan Shopgirl. Tucker maakt nu juist meer benieuwd naar andere films van zijn hand, van wie ik alleen het rampzalige Shopgirl heb gezien. Lieftallige Anna, is een mooie rol. Ik ben echt fan van Amy, ze is niet de aller beste actrice van de hele wereld, maar grijpt zeker weten wel in de richting van allerleukste actrice ooit. Fijn en lief, wie wil er nou niet meer dan dat? 3,5*.
Flies
Op zich wel grappig, maar ik begrijp niet waarom romantische komedies vaak zo oppervlakkig blijven. Net zoals deze. Ik heb nu niet echt goed gelachen en ik ben ook niet ontroerd.
Dat Ierland (in ieder geval overal in Ierland buiten Dublin) wordt afgeschilderd als primitief landje, waar geen bussen en treinen rijden en koeien over de weg lopen, irriteert me een beetje. Ik heb er zelf rondgereisd en geloof me, er rijdt echt wel een bus vanuit Dingle.
Maar goed, laat ik daar niet verder over zeuren, dat hoort bij de verhaallijn. Afgezien daarvan zit het nog vol clichés. Wat op zich niet zo erg is, maar in deze film voelde het voor mij nep aan. Dat had beter gekund, denk ik.
De landschappen en de mannelijke hoofdpersoon zijn wel fijn om naar te kijken. Hier en daar een paar grappige scènes.
benthe
Helaas deze had het net niet. Schattig maar weer o zo voorspelbaar, en ja ik weet niet, hij was het gewoon niet voor mij.
unexpected_faith
NOU ik heb er 10 maanden gewoond in ierland en ben zelf door dingle gereden.. maar serieus daar is niet veeel... en een bus station is al helemaal lastig daar... je bent vast 8 uur onderweg ofzo, maar het openbaar vervoer is daar echt bagger.. vooral naar zulke kleine dorpjes zoals dingle! en daar is het inderdaad wat ouderwets.. klopt precies!
en jaa hoor koeien en schapen lopen daar echt wel over de weg, heel veel natuur in ierland en daar horen dieren op straat ook bij!
Tommy De Vito
Als je de film niet kritisch bekijkt (wat al eerder is beschreven hier onder) is het zeker een leuke en vermakelijke film. Wat ik wel wat miste is nog meer humor er hadden zeker meer grappen ingemogen. Toch een welverdiende 3 *
lanslots
Leuke, komische en vermakelijke film! Wij hebben echt genoten en gelachen! Het is een goede film voor de hele familie!
tukkerstein
Oppervlakkige en voorspelbare romcom, maar eerlijk gezegd nog best grappig en amuserend. Genoeg variatie binnen het genre door dat Ierlandgebeuren en wel een aantal echt leuke grapjes. Duurt op het eind iets te lang omdat wel duidelijk is hoe de film in elk geval zal eindigen.
martijn011
- 2034 berichten
De eerste 45 minuten waren tenenkrommend slecht. Geen enkele goede grap, slechte chemie tussen beide hoofdrolspelers en een erg slecht script waren de droevige feiten van deze drie kwartier.
Heel erg veel beter werd het laatste gedeelte van de film niet, maar dat was tenminste nog te pruimen.
Iedereen weet al hoe het eindigt, maar dat zijn we onderhand wel gewend van films als deze.
Maar al met al is dit toch een zeer matige film geworden die je beter aan je voorbij kunt laten gaan.
Gish
Mee eens, dit is een roadmovie door Ierland.
Een echt pluspunt. En Adams is erg goed.
benni
Die mensen die niet kunnen lachen, hebben gewoon een andere gevoel voor humor...Ik lach steeds. Ga dit weekend voor 3e keer kijken met dochterlief van 15. Gewoon leuk, grappig filmpje. Maar ga niet zeggen dat er geen humor inzit..., dit ligt gewoon aan jezelf. Lang leve de lol!
ILDIB
Beter toe naar het einde. met natuurlijk een voorspelbaar slot. Wel jammer dat veel zaken te kinderachtig en stereotype worden neergezet. De combi van anna en declan is erg goed.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Drama / Romantiek, 2018

Sunshine Cleaning
Komedie / Drama, 2008
taxibarwaleshuwelijksaanzoekvliegtuigpubcowrondritwedding ringbruiloftproposalcardiologist ierlandcliffs opposites attractodd couple