• 9.370.388 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Thailand

Geregisseerd door: John Penney

Met onder meer: Cary Elwes en William Hurt

Plot Hellgate

"Fear lies in the darkness"

De Amerikaanse Jack arriveert samen met zijn Thaise vrouw Sua en zijn zoon Kyle in Bangkok. Wanneer ze een bezoekje willen brengen aan Sua's vader, worden ze aangereden door een jeep. Zes weken later komt Jack bij in het ziekenhuis en doet hij de ontdekking dat hij de enige is die het drama overleefd heeft. Al snel begint Jack geesten te zien van mensen die allemaal een gruwelijke dood gestorven zijn.

Warren Mills

Jeff Mathews

Mae Noi (stemrol)

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een slap verhaal met matig acteerwerk en zwakke special FX. Het wordt nergens echt interessant of spannend en het einde is heel erg voorspelbaar. Een slappe B film. 1,5 ster

avatar van Piratje

Piratje

Een nogal vrij lange thriller in de omgeving van Bangkok, waar de énige overblijvende van een auto-ongeval, Jack, overleeft. Hij begint nare geesten te zien en dan begint het thrillersverhaal van de Aziatische verpleegster die oosterse rituelen weet te vinden bij een geestrijke tante.

Het verhaal is natuurlijk een fictie.

Maar in dat soort thrillersverhalen kan het niet anders.

Alleen de tocht wordt, met een stilaan groeiende spanning, langdradig uitgesponnen.

Zodat het uiteindelijk begint te vervelen. Vooral in de uitwerking van het plot.

Het slot is natuurlijk, hoe spannend dan ook, voorspelbaar en inplaats van een happy-end was het misschien beter een lovely-end geworden... Maar nee, dat blijft nog over voor de fantasie van de kijker. En als ik straks in mijn dromen vieze geesten zie kan ik ze best naar Penney sturen.

Diegenen die dit genre graag zien en houden van prachtige zichten op de waters van het oerwoud en mysterieuze boorden... zullen zeker opgaan in deze film.

Vandaar ook een neutrale 3,5-score. Voor mij teveel. Maar voor de liefhebber zeker te weinig.

Regisseur John Penney had er misschien meer uit kunnen halen, ook al zijn de effecten goed ingevuld en de cast goedgekozen.

Met een tikkel voorsprong voor William Hurt die de hoofdrol vertolkte.

avatar van tattoobob

tattoobob

Lekker overslaan

avatar van henkula

henkula

William Hurt doet niet eens zijn best om nog iets van deze film te maken lijkt het. Kan ook zijn dat ik op zijn type van acteren ben uitgekeken.