The Rainmaker (1997)
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Matt Damon, Claire Danes en Jon Voight
Releasedatum: 29 januari 1998
Plot The Rainmaker
"They were totally unqualified to try the case of a lifetime... but every underdog has his day."
Rudy Baylor is een beginnende advocaat die in een opvallende, zware rechtszaak verzeild raakt. Zijn tegenstanders: een legertje door de wol geverfde gehaaide juristen. Zijn medestanders: Deck Shifflet, een nogal opvliegende media-advocaat die steeds zakt voor zijn rechtbankexamen. Rudy's kansen zijn miniem, tot hij een spoor van corruptie ontdekt dat hem kan leiden naar z'n enige kans om deze zaak te winnen: de waarheid.
Rudy Baylor
Jackie Lemancyzk
Billy Porter
geronimo
- 1955 berichten
Zo saai, dat ik niet zeker weet of ik 'm nu wèl of niet heb gezien...
Blindfold
Ik ben in slaap gevallen en toen ik weer wakker werd had ik niet eens iets gemist.
jeroentje125
Ik hou wel van de films van de Grisham boeken. Ook deze vind ik erg goed. 4,5*
neo
vond de film de 2e keer duidelijk minder saai. een van de beste grisham vefilmingen die ik tot nu toe heb gezien.
narva77 (crew films)
Degelijk rechtbankdrama. Goede rollen van o.a. matt Damon en Jon Voight, Claire Danes zag er leuk uit en een kleine maar goede rol van Dean Stockwell als de eerste rechter.
gimli f
Zucht. Van deze film werd ik echt niet vrolijk. En dat lag niet aan het verhaal, maar echt aan de film zelf! De meeste boeken van die Grisham lijken me al zo saai als wat (tenminste, wat ik heb gelezen, heb gelezen in recensies en op kaften van die boeken), die films zijn allemaal nog minder prettig. Natuurlijk gaat ook dit weer over de advocatuur, en komt er een ware Don Quichote-achtige advocatenheld in voor die de hele Amerikaanse advocatuur weer redt met de juiste normen en waarden.
Maar deze film was dus gewoon saai, te lang, met de verkeerde acteurs... Damon was niet groots en niet geloofwaardig, en DeVito was al helemaal niet geloofwaardig...
Als ik Amerikaanse advocatuur wil zien (en die neiging heb ik niet vaak- geloof me) en als ik leuke advocaten wil zien, ga ik wel een episode van Ally McBeal kijken! Daar gaan ze tenminste op een leuke wijze met advocaten om, met hun vreemde karaktertrekjes en neurotische karakters!
Nou ja. Over een paar uurtjes maar weer Ally kijken dan!
Die Grisham-films...
Tja. Die laat ik links liggen voortaan!
P.S.
Ik geef trouwens enkel een 2 (nog redelijk hoog, als je kijkt naar bovenstaande) vanwege het nog redelijke camerawerk en het feit dat de film (voor liefhebbers) denk ik wel wat te bieden kan hebben (objectief gezien, dus). Zo ben ik dan ook wel weer.
Erg goeie film, maar het blijft toch het zoveelste rechtbankdrama. Alleen nu dan met een sterke cast en een goeie regisseur. Het verhaal is niet al te sterk (had het gevoel dat ik dit al meer gezien had) maar Damon en deVito zeten hun rol sterk neer. 3,5*
Linda
vond het een goeie en boeiende film.
3,5 sterren
Goodfella
Gemiddelde advocatenfilm. Vooral aan het eind wordt het me allemaal wat te klef en voorspelbaar. De cast maakt echter veel goed. 3 *
Jolie-G
Typisch een geval van een dijk van een boek maar een ietwat tegenvallende film.
"The Firm" vond ik dan toch beter verfilmd.
Toch nog 3 sterren omdat het wel een leuke film is door het verhaal.
0.5 * voor roda is dat niet een beetje weinig?
roda
heb hem 2 keer proberen te kijken,maar kom niet verder dan het eerste halfuur.
de film begint ontzettend slap,het verhaal komt niet op gang,matt damon vind ik een waardeloos acteur.
dat is de reden voor o.5
dadelijk komen natuurlijk weer reacties van, dat je een film helemaal moet kijken om hem te beoordelen,maar als de eerste 30 min. niet de aandacht weet te trekken,dan zet ik hem uit, want de rest is dan misschien totale tijdsverspilling.
Ramon K
Simpel, dan mag je dus ook niet stemmen! Je hebt nog geen kwart van de film gezien! Dan zou ik zeker nog zo'n 200 onrechtmatige stemmen op MM kunnen plaatsen. Niet gezien is niet stemmen!
pinky
- 1999 stemmen
Best mooie film, die verrassend genoeg veel meer over mensen ging dan over het verhaal, zoals je bij Grisham toch een beetje verwacht. Geen duistere transacties in louche steegjes, maar een groentje met teveel betrokkenheid bij zijn eigen rechtszaken. Weinig thriller (ook al door de voorspelbaarheid, minpuntje), maar veel drama en humor. Goed acteerwerk door een opvallende rolbezetting (Roy Scheider!), al vond ik Danny Glover minder overtuigend als rechter. Maar ja, die brave man heeft dan ook zijn laatste restje authoriteit wel ingeleverd na vier Lethal Weapons lang belachelijk te zijn gemaakt. Geen vlekkeloze film, dat zeker niet, maar de moeite waard.
***½
jester
Bij herziening opgewaardeerd naar 4 ****, sterke film met goede vertolkingen. Ik vind het alleen jammer dat er een subverhaal in zit (van de mishandeling/scheiding/romance). In het boek was dit minder storend, hier vond ik dat het verhaal er door werd opgehouden. Ik ben het er wel mee eens dat de film traag begint (i.t.t. tot The Firm), maar mij stoort dat niet.
Pablito
Behoorlijk zwak rechtbankfilmpje. Is het boek van Grisham nog ietwat onderhoudend, de film is dat (nog) minder.
De boeken van Grisham zijn al niet bepaald de meest uitdagende, maar kom, op een onbewaakt ogenblik levert het wel eens 'ontspannende lectuur' op. Wat de regisseur van Apocalypse Now en The Conversation bezielt om zich met deze vorm van volksontspanning bezig te houden is mij een raadsel. Tenzij dat financiële motief, dat in de filmwereld wel eens dominant durft te zijn.
Hoe dan ook, van Coppola verwacht ik meer. Meer dan zomaar de verschillende verhaallijntjes overhevelen tot een onsamenhangend weekend-filmpje. Wat in een boek nog al wel eens boeiend kan zijn, is dat niet per definitie in een film, zeker als er een weinig geïnspireerd scenarist aan de slag is.
Er wordt nog wel degelijk geacteerd, hoewel niemand in geweldige doen is. Regie, camerawerk en muziek zijn allemaal maar matig.
tess
Mooie film, alleen een beetje brakke verfilming van het boek. Dat is vaak zo, maar het doet wel af aan het verhaal. Jammer.
donnie B.
vond het gewoon een goede rechtbank thriller. en boeken kunnen nooit helemaal letterlijk verfilmd worden, helaas.iedereen heeft nl een andere verbeelding bij het lezen van een boek.
maar Mickey Rourke bewees maar weer eens dat ie echt kan acteren!
rik_kubrick02
tegenvaller 2*
vooral de vito niet in z'n beste doen...
De GeuS
Wel een redelijke film, maar wel een tikkeltje traag en saai bij vlagen; ik had af en toe de neiging om naar "a few good men" over te zappen; 3 sterren....
Siemen
Ik vond het wel een aardig filmpje, maar kan iemand mij vertellen waar de filmtitel op slaat? Dat vond ik niet echt tot uitdrukking komen in het geheel.
Benninf
Dat weet ik ook niet zo goed. Het boek heet natuurlijk zo, maar in de film komt deze titel eigenlijk niet terug.

Netflix voegt vandaag onder meer deze zes films toe

'The Rainmaker' met Matt Damon en Claire Danes morgenavond op televisie

Netflix verwijdert zeer binnenkort onder meer deze vijf titels

The Life of David Gale

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990

White Lightnin'
Drama, 2009
jurorsproof rechtszaakleukemiaadvocaatrechtszaallegal thrillerinspirationaldramatic