• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: Häkon Gundersen

Met onder meer: Fridtjov Såheim, Lene Nystrøm en Götz Otto

Gesproken taal: Engels en Noors

Plot Svik

Tor Lindblom verdient bakken met geld door het verkopen van allerhande producten aan de nazi's. Van drank en sigaretten tot staal en cement. Hij is ook eigenaar van Club Havana, een nachtclub in Oslo die regelmatig wordt bezocht door de industriële elite van bezet Noorwegen. Tor is verliefd op Eva, die in zijn nachtclub zingt. Eva zit echter ook in het verzet. In het midden van de zomer van 1943 raakt Tor betrokken bij een project voor een fabriek die de capaciteit van de productie van Duitse bommenwerpers verhoogt. In Londen bereiden de Geallieerden een aanval voor om de realisatie van deze fabriek te voorkomen.

Eva Karlsen

Major Krüger

Svein Nordanger

Captain Francke

Lawyer Svendsen

Lieutenant Reinhard

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima film over Eva die in de 2e w.o. in Noorwegen in het verzet zit. Een goed verhaal, en prima geacteerd. Ik geef deze film 3,5 ster

avatar van 606

Pazmaster schreef:

Snap de belachelijk lage score op imdb niet.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ja een 3.9 ! Dat zijn hier op MM nog geen 2 sterren. Ik vind dat ook veel te laag voor deze film. Maar goed, smaken verschillen. Of misschien dat als er in het begin laag gestemd wordt dat anderen zich laten beinvloeden en daar makkelijk in meegaan. Dat gebeurt op deze site ook wel eens heb ik het gevoel...

Zo zijn er films die ik goed vind die toch laag scoren hier, of slechte films die naar mijn mening veel te hoog scoren. Maar dat zal ook wel een kwestie van smaak zijn.

avatar van stinissen

Matige Noorse oorlogsfilm die soms over kwam als een theater voorstelling.

avatar van gabsor

gabsor

Prima oorlogsfilm... Beetje vergelijkbaar met zwartboek.

avatar van Toontje35

Toontje35

Kon niet echt lekker in het verhaal komen. Bleef warrig.

Voor de rest prima sfeer en gefilmd. Realistisch

avatar van Tarkus

Tarkus

Soms een beetje verwarrend deze film, maar het verhaal is wel goed en ook de vertolkingen zijn dat.

Maar vooral het grimmige sfeertje van de oorlogsjaren wordt heel goed weergegeven.

Hoewel ik er toch iets meer had van verwacht beviel de film me toch wel.

avatar van AniSter

AniSter

Uitstekende film uit Noorwegen gebaseerd op ware gebeurtenissen. Waar halen ze toch allemaal die mooie rekwisieten vandaan, m.n. die schitterende auto's? Een best wel spannend verhaal met enkele heftige momenten. Bij de aftiteling kwam ineens een voor mij bekende naam voorbij; jaren geleden heb ik enkele projecten uitgevoerd voor Norsk Hydro, het bedrijf dat in deze film een belangrijke rol speelt.

avatar van eempag

eempag

gabsor schreef:

Prima oorlogsfilm... Beetje vergelijkbaar met zwartboek.

Ah okee.

Bedoel je dan de sensationele beelden, zeker in aanmerking genomen dat het een Nederlandse film is?

Of bedoel je de ongeloofwaardigheid van het verhaal?

avatar van Phantasm

Phantasm

Vervelende en trage film om naar te kijken, niet mijn ding.