• 9.218.023 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Poliakoff

Met onder meer: Alan Rickman, Clive Owen en Saskia Reeves

Releasedatum: 12 augustus 1993

Plot Close My Eyes

"There are some relationships so taboo they're irresistible."

Na jaren van spanningen begint Richard een seksuele relatie met zijn zus Natalie. Nu zij getrouwd is blijkt de relatie een gevaarlijke obsessie te worden. Terwijl de schuldgevoelens tussen de broer en zus groter worden ontdekt de echtgenoot van Natalie wat er aan de hand is...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van gauke

gauke

Gedurfd drama over een broer en een zus die jarenlang een incestueuze verhouding hebben; deze begint opnieuw als de zus getrouwd is. Er wordt fantastisch gespeeld en zowel een jonge Clive Owen als Saskia Reeves gaan uit de kleren.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik moet Gauke hier toch even verbeteren, want volgens mij hebben broer en zus in het verleden geen incestueuze relatie gehad; die begint pas wanneer de film de flashbacks achter zich gelaten heeft en in het (toenmalige) heden van 1990 is aangekomen. Verder is dit inderdaad een prachtige film met zeer goed spel en een fraaie vormgeving in een warme Engelse zomer; het is geloof ik de bedoeling dat de "buiten-maatschappelijke" relatie een afspiegeling is van de Engelse jaren 80 (het "me-decade" van Thatcher), maar ook los van die sociaal-kritische dimensie is dit een zeer boeiende film. Een pakkende bijrol is weggelegd voor Karl Johnson als Clive Owens norse baas die AIDS krijgt, een plotlijn die zó sterk is dat hij bijna een eigen film verdient.

avatar van BBarbie

BBarbie

Moeizaam drama over een deels incestueuze driehoeksverhouding. Normaal gesproken zit zo’n film vol met onderhuidse spanning. Die heb ik node gemist, maar dat kan aan mij liggen.

Alan Rickman redt de film, want de beide andere protagonisten bakken er niet veel van.