• 9.183.222 stemmen

Prince of the City (1981)

Drama / Misdaad | 167 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Treat Williams, Jerry Orbach en Richard Foronjy

Gesproken taal: Engels, Spaans en Italiaans

Releasedatum: 4 maart 1982

Plot Prince of the City

"A cop is turning. Nobody's safe."

Politie-officier Ciello werkt als informant in zijn eigen narcoticabrigade, zet zijn oren goed open en beseft langzaam maar zeker dat hij voor zijn onderzoek een zeer hoge prijs moet betalen.

Daniel Ciello

Joe Marinaro

Gino Mascone

Raf Alvarez

Rick Cappalino

Brooks Paige

Santimassino

Goede film die wel een hele lange zit is. Had best wel een stukje van af gekund.

In tegenstelling tot velen hier vond ik Treat Williams helemaal niet zo slecht. Het is een lastige rol en ik snap eigenlijk niet dat hij vanaf de jaren 90 eigenlijk louter in bagger heeft gespeeld.

Serpico is wel beter overigens.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Grindhouse62 schreef:

Heb deze zeer goede film voor het eerst, maar ook voor het laatst gezien in 1981, toen hij uitkwam.Ik heb hem gelukkig in mijn collectie, dus ga ik deze toevoegen aan mijn nog en/weer te zien lijstje. Goeie rol van Treat Williams.

Afgelopen 2 dagen fantastische politiefilms gekeken, nl. Crown Vice (2019), eerste keer en een herziening van Fort Apache The Bronx (1981). En vandaag dus de uitmuntende Prince of the City uit 1981 na een kleine 40 jaar herzien. Blijft ook een ijzersterke film die nog steeds niet in kracht heeft ingeboet. Was weer puur filmgenot.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Wow, Lumet op zijn best. Genieten.

avatar van starbright boy

Thematisch heel sterk en veel meer grijs dan in broertje Serpico. Daar is Pacino een idealistische coole gast waarmee bijna iedereen zich wel wil identificeren. Williams als Ciello is een agent met schuldgevoelens die klokkenluider wordt en zoals het vaker gaat dan in het geval Frank Serpico zoveel rotzooi lostrekt dat je afvraagt of het het allemaal wel waard was. Toch is dit niet een van Lumets allerbeste films voor me. IK kwam er moeizaam in en dat ligt voor mijn gevoel toch echt aan de film die wat moeizaam op gang komt. En Treat Williams is geen groots acteur, Hij voldoet, maar bij Lumet verwacht ik meer. Niet zoals ik vaak las (niet alleen hier) het verborgen meesterwerk van Lumet, maar zeker een prima film.