• 9.373.680 stemmen

Blood & Guts (2006)

Horror / Komedie | 80 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Stupid Teenagers Must Die!

Geregisseerd door: Jeff C. Smith

Met onder meer: Jovan Meredith, Ashley Schneider en Devin Marble

Plot Blood & Guts

Het zijn de jaren 1980 en een groep tieners komt samen om een séance te houden in een spookhuis. Alle typische karakters van een horrorfilm uit de jaren '80 zijn aanwezig: de coole held, het onschuldige liefje, de vrouwelijke goth, de stoere jongen, het knappe blonde meisje, de verlegen jongen die verliefd is op het knappe blonde meisje, een koppel kussende lesbiennes en twee enorme nerds. In een ware low budget jaren '80 horrorfilm-stijl beginnen er rare dingen te gebeuren in en rond het huis. Eén-dimensionale karakters sterven een belachelijk bloederige dood, meisjes gaan naakt zonder enige reden en mensen gaan gevaarlijke, compleet duistere kamers binnen terwijl ze klassieke zinnen zoals "Is hier iemand?" roepen. Terwijl de arme, hulpeloze kinderen in stukjes worden gesneden, moet onze held van dienst de overlevers in veiligheid brengen vooraleer het huis gevuld is met dode tieners.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wannabe cult dus

avatar van Shadowed

Shadowed

Zoals verwacht.

Blood & Guts is zonder twijfel een aanklikfilm. Zo'n film die je ooit eens voorbij ziet komen op een site die gratis films aanbiedt, waarbij je het volgende denkt; "dat is wel een lollige titel, misschien toch maar even proberen". Enkel om er na afloop achter te komen dat je je nieuwsgierigheid toch niet de vrije loop had moeten laten gaan.

Deze film is zoals je waarschijnlijk kan verwachten bij een blik op de titel niet erg kwalitatief, en doet altijd wat denken aan een afstudeerproject die geen goed cijfer kon trekken uit de beoordelaars, maar toch leuk genoeg bleek te zijn om door productiebedrijven te worden opgepikt. Het is een wilde speculatie vanuit mijn kant, maar ik zal niet verbaasd zijn als mijn gedachtes nog dicht tegen de waarheid aan zitten ook.

De luidruchtige humor is het enige element dat de kijker nog wat naar de film kan trekken, en misschien ook het feit dat er ontzettend veel gebeurd binnen deze film. Je zal voor de gekke finale echter wel 45 minuten moeten wachten die als opbouw moet dienen, maar niet veel meer doet dan schmieren. Wat de film eigenlijk bereikt binnen die tijd? Niet veel. Je weet dat de personages er staan, maar dat is het ook weer zo'n beetje.

Visueel hebben ze nog wel wat moeite gedaan in de versiering van het huis, en ik ben ook wel blij dat ze hebben gekozen voor grafische aftermaths. Je kan echter zien dat ze niet veel meer centjes over hadden, want de moorden zelf worden nooit in beeld gebracht en de make-up is op z'n zachts uitgedrukt kut te noemen. Wat zwarte verf over de cast heen gooien, en klaar is kees. Deze simplistische denkwijze bewijst zich regelmatig in probleem door de film heen.

Ik moet zeggen dat ik niet vaak zo'n rumoerige film heb gezien die uiteindelijk zo saai uitpakt, want ondanks de vele pogingen om het tempo erin te houden kaatst deze film alle kanten uit, en dat werkt averechts. Ik was de eerste helft nog wel enigszins vermaakt, maar daarna wist ik niet meer wat ik zag, waardoor de interesseboog met veel tempo afnam. Een ietwat gehaaste uitwerking van een productie die wat motivatie mist, maar soms zijn hart nog wel op de goede plek heeft zitten.