Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Kurt Russell, Halle Berry en John Leguizamo
Releasedatum: 25 april 1996
Plot Executive Decision
"Fasten your seat belts"
Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestel ontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...
David Grant
Louie
Secretary of Defense Charles White
Baker
Jordy
Het enige leuke aan de film is het feit dat Seagal al snel doodgaat, maar verder vond ik het maar een flauw actiefilmpje. Kan er ook niet tegen dat wij Europeanen te dom worden geacht om het woord "executive" uit te spreken, waarom de film maar Critical Decision is genoemd hier. 2 sterren.
vic
He blindfold
waarom heb je deze film maar 2 sterren gegeven. Erg spannende film met Kurt Russel
????
Blindfold
omdat ie poep is. Het enige positieve is dat die gast in het begin doodgaat.
BS
ik had mijn hoop teveel op seagal gelegd toen ik de film ging kijken.Toen hij al heel snel weggeblazen werd moest ik verder met russell.Minder,maar hij heeft er best een aardige film uit gesleept.3 sterren
Tonyvdb
één groot cliché, maar toch wel vermakelijk en Seagal gaat heel rap dood - haha - 3 op 5
nomis
Segal sterft, dus........... boutfilm !!!
JoeHallenbeck
Spoiler!
Eerste bericht van Jordy al gelezen?
En argument is crap!
Mee eens. Eerder het tegenovergestelde lijkt me.
Jordy
ja die spoiler van mij was ook niet correct, zal het alsnog even corrigeren
SSeagal
Aardig spannende en goede actieprent. Fans van Seagal zullen echter teleurgesteld zijn. ***
roda
energieke aktiefilm, die ondanks de lange speelduur nergens inzakt en continu spannend blijft. Goed spel, een uitstekend script en vakkundige regie van nieuwkomer Baird
bron: Veronica.
ben het er volkomen mee eens, 4*
U-96
- 2064 stemmen
Helemaal mee eens. 3.5 ster.
KLah
Erg lang geleden gekeken deze film. Maar mn eerste impressie was volgens mij niet goed. Erg zwakjes van Seagal.. wat had die een hoofdrol zeg (sarcastsch). Maar ja misschien dat ik em ooit weer zie voor een betere zicht over de film.
Voorlopig 2 ster
Captain Pervert
Prima actiefilm, en spannend van begin tot eind.
Spoiler en mening over Seagal:
Wat mij alleen mateloos stoorde was het plotselinge verdwijnen van Seagal. De hele film dacht ik dat hij nog wel met 1 arm aan de staart van het vliegtuig hing, maar hij was gewoon echt dood. Steven Seagal kan helemaal niet dood, kom nou.
Maar na een tweede keer kijken zie je juist dat dat het meest briljante aan de film is, want Russell en Seagal staan wel beiden op het DVD hoesje (die ik laatst zag iig wel)
3.5 sterren
T®inity
Prima actiefilm, en spannend van begin tot eind.
Spoiler en mening over Seagal:
3.5 sterren
Totaal mee eens, al had ik hem beter gevonden met de 'aikido' acties van seagal
ThaHouse
Helemaal met Pervert eens, was zo weird... zal er ook maar op gestaan hebben om de affiche wat vetter te maken zeker.
ThaMovieVoter
Hoeveel vliegtuigkapingfilms zullen er wel niet zijn?!
2 dagen geleden nog eentje met Wesley Snipes..
Captain Pervert
Ah hij is er weer op! Ik kan het niet laten om te kijken. En wat ziet mijn oog: wijlen J.T Walsh speelt er ook in. Die kerel is tof.
silverfaustx
rofl die stealh is n 1 persoonsvliegtuig maar wel met ruimte voor n commando team >_>
Captain Pervert
Daar dacht ik ook even over na, maar het kan in principe wel. Het gedeelte waarin ze zaten zit normaal gesproken vol met bommen en mechaniek om die dingen af te werpen. Kennelijk was dit een omgebouwd exemplaar (die in het echt dus niet bestaan).
Maar voor de geloofwaardigheid had bovenstaande er ook wel even bij verteld kunnen worden in de film, want als jij en ik ons al achter de oren krabten, zullen er wel meer geweest zijn.
Ook vrij maf was dat de piloot een zuurstofmasker had en de passagiers niet.
Jij wilt een vette affiche dus bel je Seagal? Waarom dan ook maar niet meteen een telefoontje richting Christopher Lambert of Eric Roberts?
djelle
Medium actiefilmpje. Leuk, maar geef mij maar die hard of zoiets. 2
lennox
als fan van seagal toch wel een beetje ontgoocheld, maar vond het voor de rest een aardige film. goed acteerwerk van kurt russell en david suchet.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Ladder 49
Actie / Drama, 2004

Hachi-gatsu no Kyôshikyôku
Drama, 1991
bomterroristlosgeldgijzelaarvliegtuigpanichijackingterror cellspecial unitbedrogflashbackreddencovert operationoverlevingrampschietpartijterrorismeexplosiegeweldsurveillancenight vision goggles flight attendantintelligence agent hand to hand combatnerve gas