• 9.373.198 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Halle Berry en John Leguizamo

Releasedatum: 25 april 1996

Plot Executive Decision

"Fasten your seat belts"

Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestel ontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...

David Grant

Lt. Colonel Austin Travis

Nagi Hassan

Secretary of Defense Charles White

avatar van sinterklaas

sinterklaas

wat een saaie slechte film zeg. Ik baal ervan dat seagal een rol in deze boutfilm kreeg. Hij liet zich uit een vliegtuig vallen waarom nou, in elke film blijft hij leven.

slappe koffie 0,5

avatar van 606

redelijke actie/ thriller in de lucht jammer dat seagal er kort in zit.

russel was ook niet slecht.

avatar van Spetie

Op de een of andere manier heb ik een zwak voor deze film. Natuurlijk is het verhaal erg standaard en zijn er tal van dit soort vliegtuigkapingfilms, maar ik blijf dit toch een erg vermakelijk filmpje vinden. Russell is lekker op dreef en film is zelfs bij vlagen nog best spannend. Ook leuk om Seagal eens een keertje dood te zien gaan in een film.

avatar van kalehein

kalehein

Mijn vriendin vindt dit de beste film van Seagal...

Hij is nu op veronica en daar straks na het eten zei ze nog:

"Oww is dit niet die film waar mijn held al na 5 minuten naar beneden valt? Dit is echt mijn favoriete film van Seagal!"

Wat kunnen jullie uit dit nutteloze stukje tekst concluderen...

inderdaad, ze heeft een hekel aan de beste man.

Voor mij is de film toch nog 3 sterren waard.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Best wel een standaard actiefilm. Een vliegtuigkaping, een heldhaftige reddingsoperatie, een meehelpende stewardes. Het komt me allemaal bekend voor. Toch geniet ik daar persoonlijk toch iedere keer weer van.

Kurt Russel zet een redelijke rol neer in deze film. Maar echt veel kanten kon hij met dit karakter niet op. Men, wat een lekker ding !

Jammer van het superrrrr standaard einde waarin de kapers overmeestert worden en hij op het einde nog een afspraakje maakt met de stewardes.
Maar over het geheel van de film. Gewoon lekker veel spanning en actie. Wederom: Standaard maar het blijft spannend !!

avatar van Zinema

De truc met Seagal.

En hij werkt nog steeds. Iedere keer als hij het loodje legt geven de hersenen gelijk een positieve prikkel af: Hey dit kon wel eens een aardige film zijn. En natuurlijk helpen Russell en Berry ook mee, alsmede het onderhoudende onzinverhaaltje en de schmierende schurken.

Meuk, maar wel vermakelijk. Genoeg voor 2,5 sterretjes.

Redelijk betekent dat in mijn schriftje.

avatar van Theunissen

Best wel een leuke actiefilm die weet te boeien tot het einde en zelfs regelmatig spannend is. De cast is ook aardig bezet met Kurt Russell, Halle Berry (een van haar eerste films) en Steven Seagal.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

En dat was 'm weer. Wat is er toch veel reclame zeg.

Het beviel me wel, deze Executive Decision uit '96. Russell is toch wat minder robot dan Seagal (wat voor rol had die zeg..) en doet het gewoon goed. Erg leuk dat ze Halle Barry hier tussengestopt hebben als stewardess, grappig rolletje. Heel dat gedoe met de bom zag ik niet zo zitten, omdat je meestal wel weet hoe het afloopt. Toch is dat wel slim afgewerkt, zo werd eerst nog de verkeerde persoon gepakt op stoel 21K met diamantjes, en Cappy viel flauw. Naarmate het einde naderde werd ik bang voor een standaard afloop maar die landing werd nog even uitgesteld. Daarna komen er nog wat explosie'tjes voorbij, goed gedaan. Dat ze niet neer werden gehaald door de F14's was wel te voorspellen. Heel dat gedoe met de president etc. deed me dus ook weinig maar wel goed dat senator Mavros werd afgeknald. Ook heb je geen juichende passagiers, wat meestal wel zo is bij een vliegtuig-redding.

Prima actiefilmpje, heb er geen spijt van.

avatar van scorsese

Uitstekende actiefilm over een groep terroristen die een groot passagiers-vliegtuig kapen. Ondanks relatief weinig actie-scenes (eigenlijk alleen op het begin en einde) is de film onderhoudend en ook bovengemiddeld spannend (uiteraard helpt de compacte locatie van het vliegtuig hier ook bij).
Zonder twijfel de beste film met Steven Seagal. En zeker niet alleen omdat hij geheel onverwacht binnen 45 min het loodje legt.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

mnrk schreef:
Het verhaal is natuurlijk zo voorspelbaar als wat

...maar juist door de plotwending dat Steven Seagal al vroeg in de film het loodje legt worden de kaarten als het ware helemaal opnieuw geschud (ook al weet je natuurlijk dat het allemaal wel goed zal aflopen). Mede daardoor toch één van de leukste actiefilms, zo ergens vlak onder het niveau van Die hard (voor mij nog altijd de ultieme standaard, en er zijn er maar héél weinig die daarbij in de buurt komen).

avatar van des1

des1

Een betere film dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Vooral vanwege de toendertijd (1996) misschien onwaarschijnlijk lijkende, niettemin spectaculaire premisse van een vliegtuig gebruiken als giga bom. In dit geval met zenuwgas. Vijf jaar later zou 9/11 plaatsvinden. Nog spectaculairder. We noemen dit reality stranger than fiction. Het had een filmscript kunnen zijn, nu was 9/11 keiharde realiteit. Kurt Russell is zoals gewoonlijk intens en gewéldig. Een onderschatte acteur die bekend is van actiefilms, maar in wezen veel meer kan.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Behoorlijke actie film .

Alles er op en er aan.

En de rol die ze aan steven segal gaven geven hem voor mij een punt extra

Ja ,,,paar keer gezien ,meestal genoten .

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Prima actiethriller.

Om eerlijk te zijn bevat deze film maar relatief weinig actiescènes. Maar de aanwezige actie is dan ook wel gewoon goed. De combinatie met de spanning hierin, zorgt voor een meer dan leuke ervaring dat voldoende entertaint. Kurt Russel zit erg sterk in zijn rol, eveneens als David Suchet als leider van de terroristen. Ook Steven Seagal heeft een leuke maar helaas ook een veel te korte rol.

avatar van Trailblazer87

Trailblazer87

Sterke actiethriller waaraan duidelijk veel aandacht is besteed. De ondersteunende muziek van Jerry Goldsmith draagt ook zeker bij aan de kwaliteit van deze film. Ook in deze film weer uitstekend acteerwerk van Kurt Russell. Het enige dat ik jammer vond was de keuze voor Steven Seagal als kolonel Travis. Hij mist gewoon de juiste uitstraling voor deze rol. Misschien dat andere grote namen op dat moment niet beschikbaar waren, maar ik had hier liever Bruce Willis gezien. Ook Stallone had deze rol wat mij betreft prima kunnen invullen. Het personage is dan net wat overtuigender en komt beter tot zijn recht. Verder uitstekend.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Grijze middenmoot.

Typisch jaren '90-actiethriller. Meer kan ik er eigenlijk niet van maken. De film duurt behoorlijk lang voor hetgeen geboden wordt en dat speelt, weinig verrassend, in z'n nadeel. Echte volbloed actie is het niet, er wordt ook wat suspense opgebouwd - of toch getracht.

Groot was mijn verrassing toen Steven Seagal al snel in beeld kwam - ik ging de film blanco in -, maar nog groter was mijn verrassing toen die al vrij snel uit de film verdween. 1996 moet zowat het einde van z'n glorieperiode geweest zijn en een grotere rol in deze film had wellicht een schoon adieu aan die glorieperiode geweest, maar het mocht niet zijn. In elk geval had een combo Kurt Russell - Seagal wel leuker geweest dan de vele nietszeggende bijrollen die het nu moeten doen.

2,5

avatar van Kondoro

Kondoro

“I hope there's a good movie on this flight.”

Een film met wederom ‘Seagal’ erin wat ik eigenlijk niet door had. Wel vreemd dit dan als een ‘Seagal’ film te bestempelen, aangezien zijn rol eigenlijk te minimaal daarvoor was en dat vond ik persoonlijk best jammer, had ’Russell’ lekker met ‘Seagal’ samen in dat vliegtuig gedrukt en liet iemand anders dood gaan door die sluisbreuk had voor mij wat meer vermaak geweest. Helaas kiest ‘Baird’ daar niet voor, en daar moeten we het dan maar mee doen. Dat nam overigens niet weg dat deze film een erg leuke actie knaller was, waar een vliegtuigkaping centraal staat, dat vind ik altijd wel leuke films.

De actie was leuk en onderhoudend, soms werd echter de film wel langdradig dat was meer omtrent de bomontmanteling (die overigens wel spectaculair werd) en ook wel het verhaal die te lang doorgaat, dat had van mij allemaal wel iets korter gemogen. Voor de rest een sterke en leuke cast met ook een paar leuke namen ertussen, afwisselend dus in de goede actie en ook wel in een leuk acteer werk.