• 9.373.532 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Halle Berry en John Leguizamo

Releasedatum: 25 april 1996

Plot Executive Decision

"Fasten your seat belts"

Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestel ontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...

David Grant

Lt. Colonel Austin Travis

Nagi Hassan

Secretary of Defense Charles White

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Ik kan niet zo goed vinden wat er mis is met deze film. Veel actie, veel wendingen in het verhaal en een aantal mooi uitgewerkte "criticial" decisions. En dat met die vlieglessen vond ik erg aardig verwerkt. Gewoon een lekkere, goed uitgewerkte, actiefilm

avatar van ellie

ellie

Wat een wereld rol van Segal

avatar van Purmerend

Purmerend

Onderhoudende film, met een stuk of 6/7 bekende acteurs. 3* Met hele kleine cameraatjes en microfoontjes en natuurlijk het allerbelangrijkste koffie stokje van de wereld.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een redelijk goede en boeiende actiefilm met continu spanning en redelijk goed acteerwerk (goed spel), en daar blijft het ook bij. Maar het is volgens mij wel de beste actiefilm waar Steven Seagal in speelt (niet zo overdreven acteerwerk van hem). *** en een half (3,5 sterren).

De moeite waard!

avatar van sekiaku

sekiaku

wat een film. Die duurde en bleef maar duren. Onorigineel, flauw, flauw verhaallijn, zwakke cast.

Het enige lichtpuntje in de film vond ik dat Seagal zo snel stierf. Over een slechte acteur gesproken.

sinterklaas

wat een saaie slechte film zeg. Ik baal ervan dat seagal een rol in deze boutfilm kreeg. Hij liet zich uit een vliegtuig vallen waarom nou, in elke film blijft hij leven.

slappe koffie 0,5

sinterklaas

enne achter op het dvd doosje staat:op zoek naar actie dan heb je de juiste decision gemaakt. de juiste vergissing zulle ze bedoelen

avatar van Eny

Eny

sorry dat het ik het zo zeg maar wat een kutverhaal...

de film verdient geen eens een 0,5 dus ik kan niet stammen want je kan geen 0 geven

avatar van Materny

Materny

roda schreef:

energieke aktiefilm, die ondanks de lange speelduur nergens inzakt en continu spannend blijft. Goed spel, een uitstekend script en vakkundige regie van nieuwkomer Baird

bron: Veronica.

ben het er volkomen mee eens, 4*

Ook mee eens.

Echt een strakke actie-film die zwaar ondergewaardeerd is.

avatar van Leno

Leno

Goed geregisseerde actiefilm met enkele spectaculaire en spannende scenes. De dialogen zijn acceptabel en er zijn geen hysterische vliegtuigpassagiers. De film is echter soms erg ongeloofwaardig, en het einde gaat daarin te ver.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Ik heb deze al heel lang in één van mijn dvd-rekken liggen maar toevallig zag ik dat hij gisteren op tv kwam.

Ben er even lekker voor gaan zitten en moet zeggen nog steeds een zeer vermakelijke film, er zat geen moment in dat ik me ergens aan ergende.

Oliver Plat speelt ook weer lekker mee en het bijrolletje van Seagal is ook leuk

Naar mijn mening kan deze film er zeker met 3,5 sterren vandoor

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Afgelopen week op TV gezien en dat viel niet mee. Wat 'n overgeacteerd, ongeloofwaardig en soms zelf lachwekkend gedoe. In dit genre zijn er véééél betere.

Verloren tijd. Prut.

avatar van Muzikant

Muzikant

Dit is een spannende film met veel actie. Er moeten een hoop trucs uit de kast gehaald worden door het team om de bom onschadelijk te maken, waardoor er goede special effects in de film zitten. Als je van actie/avontuur houdt, dan is deze film zeker een aanrader!

Captain Pervert schreef:
want Russell en Seagal staan wel beiden op het DVD hoesje (die ik laatst zag iig wel)

Dat was alleen op Video en gelukkig niet op dvd.
Seagal hoord helemaal niet op de cover te staan, leuk hoor dathij als hoofdrol speler een sterfscene mag spelen nadat hij nog maar een kwartier in de film te zien is. Seagal had gewoon moeten blijven leven OF ze hadden iemand anders voor die scene moeten gebruiken.

Als je een Seagal fan bent vooral deze NIET kijken want je barst in huilen uit.

happie

Dit is de beste film van Steven zelfs nog beter dan de Patriot. Hierin is zijn rolletje kort maar krachtig, precies de goede uitgezocht voor deze rol.

avatar van 606

redelijke actie/ thriller in de lucht jammer dat seagal er kort in zit.

russel was ook niet slecht.

happie schreef:

Ik zie dat je geen Seagal-fan bent.

happie

Nee ik ben meer een lundgren fan. Dat is toch meer mijn ding.

sinterklaas

Dat kan... Ik heb trouwens alleen showdown in little tokyo gezien met lundgren als goodguy, voor de rest heb ik hem als badguy gezien (Universal Soldier, Johnny Mnemonic) Maar hij speelt ook goed hoor. maar toch kies ik voor Seagal.

PS: Als je geen Seagal-fan bent, waarom wil je dan wel naar zijn concert toe???

sinterklaas schreef:

PS: Als je geen Seagal-fan bent, waarom wil je dan wel naar zijn concert toe???

Wie weet verrast ie mij aangenaam. Je weet maar nooit. Je moet openstaan voor veranderingen. Ik hoop dat ie mij in ieder geval met zijn muziek kan bekoren.

sinterklaas

Ik zou wel een handtekening van hem willen.

happie

Ik denk dat ie een kruisje gebruikt of een of ander chinees teken.

sinterklaas

of een vuist afdruk of botbreuk. .

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie film met een goeie cast...

3***

avatar van sherena

sherena

Was bijna de bioscoop uitgelopen toen Seagal uit het vliegtuig vloog... Rot streek hoor.
Ipv een Chinees teken als handtekening gebruikt hij dan toch zeker een japans, dat kan hij "vloeiend" (hahaha)

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

spannende film die boeiend blijf tot het einde.

avatar van rondh

rondh

happie schreef:

Ben ik het helemaal mee eens. Steven Seagal speelde (gelukkig) erg kort maar krachtig in deze film. Als die langer had meegespeeld had dat de film niet ten goede gekomen. (ik ben geen fan van Seagal.)

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Leuk maar daar is ook alles mee gezegd een 3

avatar van bartjeroen

bartjeroen

leuke film voor een keer, meer niet

avatar van jackie chan

jackie chan

Omdat er niets anders op tv is vanaaf ga ik hem kijken. word wel mooi ik houd meer van films op mm met een 2.5 tot 3. sterren dan die van 3.5 en hoger.