• 9.373.540 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Halle Berry en John Leguizamo

Releasedatum: 25 april 1996

Plot Executive Decision

"Fasten your seat belts"

Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestel ontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...

David Grant

Lt. Colonel Austin Travis

Nagi Hassan

Secretary of Defense Charles White

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Best wel een standaard actiefilm. Een vliegtuigkaping, een heldhaftige reddingsoperatie, een meehelpende stewardes. Het komt me allemaal bekend voor. Toch geniet ik daar persoonlijk toch iedere keer weer van.

Kurt Russel zet een redelijke rol neer in deze film. Maar echt veel kanten kon hij met dit karakter niet op. Men, wat een lekker ding !

Jammer van het superrrrr standaard einde waarin de kapers overmeestert worden en hij op het einde nog een afspraakje maakt met de stewardes.
Maar over het geheel van de film. Gewoon lekker veel spanning en actie. Wederom: Standaard maar het blijft spannend !!

avatar van Zinema

De truc met Seagal.

En hij werkt nog steeds. Iedere keer als hij het loodje legt geven de hersenen gelijk een positieve prikkel af: Hey dit kon wel eens een aardige film zijn. En natuurlijk helpen Russell en Berry ook mee, alsmede het onderhoudende onzinverhaaltje en de schmierende schurken.

Meuk, maar wel vermakelijk. Genoeg voor 2,5 sterretjes.

Redelijk betekent dat in mijn schriftje.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Vermakelijke actie film. Voorspelbaar maar dat maakt opzicht niet eens zo uit...voor mij verpest het einde de film. Vandaar het magere cijfer.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Heerlijke actie film van het begin tot het eind spannend.

Met leuke onverwachte wendingen.

avatar van Theunissen

Best wel een leuke actiefilm die weet te boeien tot het einde en zelfs regelmatig spannend is. De cast is ook aardig bezet met Kurt Russell, Halle Berry (een van haar eerste films) en Steven Seagal.

avatar van IronHide

IronHide

Dat Seagal dood ging was echt een tegenvaller. Had er vet voor betaald toen der tijd. En dat voor een videoband. Had echt gehoopt een knalwerk samen met nerd Russell. Helaas. Seagal heeft wel de film gered door het luik op tijd dicht te doen.

avatar van WillemC

WillemC

IronHide schreef:

Seagal heeft wel de film gered door het luik op tijd dicht te doen.

Stond ook maar in het script dat ie dat moest doen

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actie-thriller, met een leuke rol van russel. de bijrol van seagal was ook geslaagd. verder goed verzorgde actiemomenten, en spanning. natuurlijk is het verhaal aardig voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. 2,5 ster.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Vermakelijk, gematigd en eens een andere wending met Seagal die doodgaat.

avatar van cdman19800

cdman19800

If things really get desperate, use your magic wand :-P

avatar van Poppe

Poppe

Vrij standaard hi-jack film, met een paar goede actie-momenten.

avatar van pumpking

pumpking

Had de film véél liever met Seagal aan boord gezien, kregen we van die Under Siege toestanden, en dit kan alleen maar vermakelijk zijn!
Nuja, zonder hem was het nog altijd een vermakelijk hi-jack actiefilmpje, die met zijn momenten spannend is.

avatar van Tarkus

Tarkus

Heb deze film al meerdere malen gezien, en vind hem nog steeds heel goed.

Prima cast ook met David Suchet ("Poirot") in de rol van de bad guy.

Spannend, maar wel een beetje voorspelbaar einde.

Toutatis

5,0 voor de spoilers. Buiten een keurig weggeknipt "hoekje omgaan" dan. Gezien de uiteenlopende commentaren en de 2,91 zal ik zelf eens een oordeel gaan vellen vanavond.

avatar van The Hidden

The Hidden

Een actiefilm zoals ze moeten zijn!
Ik heb 'm een tijd geleden al eens gezien, maar ook nu weer vond ik 'm superspannend
Worden ze ontdekt? Gaat de bom af? Worden ze neergehaald?
Natuurlijk is het allemaal wat overdreven over the top nonsens, maar gooi er een aantal actiehelden bij en de juiste spanning en sfeer, en ik vermaak me prima!
4,5 knallende sterren voor deze nagelbijtende knaller

John Lee Hooker

En dat was 'm weer. Wat is er toch veel reclame zeg.

Het beviel me wel, deze Executive Decision uit '96. Russell is toch wat minder robot dan Seagal (wat voor rol had die zeg..) en doet het gewoon goed. Erg leuk dat ze Halle Barry hier tussengestopt hebben als stewardess, grappig rolletje. Heel dat gedoe met de bom zag ik niet zo zitten, omdat je meestal wel weet hoe het afloopt. Toch is dat wel slim afgewerkt, zo werd eerst nog de verkeerde persoon gepakt op stoel 21K met diamantjes, en Cappy viel flauw. Naarmate het einde naderde werd ik bang voor een standaard afloop maar die landing werd nog even uitgesteld. Daarna komen er nog wat explosie'tjes voorbij, goed gedaan. Dat ze niet neer werden gehaald door de F14's was wel te voorspellen. Heel dat gedoe met de president etc. deed me dus ook weinig maar wel goed dat senator Mavros werd afgeknald. Ook heb je geen juichende passagiers, wat meestal wel zo is bij een vliegtuig-redding.

Prima actiefilmpje, heb er geen spijt van.

• 19752 berichten

Kurt Russell kan ik gewoon niet te lang zien met zijn uien-hoofd.
Ik wil hem altijd slaan op 1 of andere manier.
Hoeveel vliegtuigkapingen door terroristen hebben we wel niet voorbij zien komen de laatste zeg 15 jaar? Leek wel een tijd dat er geen ander verhaaltje bedacht kon worden. Voor de rest best een aardige cast natuurlijk, maar het voelt constant als een B-film aan en dit keer is dat geen compliment. Eind goed al goed, Amerika wint, klaar. Seagal die in rang lager staat dan Russell, heb er altijd niet bij gekund met mijn hoofd. 2 sterren is echt meer dan genoeg.

Toutatis

Na enkele minuten dacht ik: hee, deze film heb ik wellicht al gezien. En dan bedoel ik niet de 15 jaar kapingen van mafketel.

Maar toegegeven, met veel plezier keek ik hem (opnieuw) uit. En ook ik ergerde mij aan de vele reclameblokken.

En al ben ik niet zo'n action-man (of juist daarom), vind ik een belangrijk kenmerk van goede actiefilms dat je meermaals met evenveel plezier dezelfde film kunt zien. Immers gaat het in actiefilms niet zozeer om het plot of de inhoud ervan. Uienhoofden of slecht acterende politieagenten horen daar nu eenmaal bij, denk ik dan. Zelfs de diepzinnige one-liners van Arnie zijn dan om te smullen.

Vermaak zoals vermaak bedoeld is. 3,5

• 19752 berichten

Alleen Russell heeft een uienhoofd hoor haha. Ben gek op Arnie, Seagal JCVD, Lundgren etc. Ben ik mee opgegroeid. Russell heb ik nooit een fijne acteur gevonden en dan wordt zo'n actiefilmpje toch een lange zit.

Toutatis

Toegegeven, Kurtje kan maar een ding. Kan z'n ooglapje net zo goed laten implanteren want die denk je niet meer weg. Maar Seagal heb ik tot nu toe alleen kunnen velen in deze film, en niet zonder reden.

Ieder z'n jeuk-acteurs zullen we maar zeggen.

John Lee Hooker

Waarom erger je je zo aan Russel, moviemafketel? Hij is misschien niet veelzijdig maar storend toch niet echt? Vooral bij een actiefilmpje als dit heb ik er geen problemen mee.

• 19752 berichten

Het ligt denk ik aan zijn rollen. Hij is de held in B-films, maar ik zie alles behalve een held in hem. Zijn hele mimiek is alsof hij de hele tijd last heeft van nierstenen. Hij lijkt ook nooit te lachen. Alsof hij voor het script klaar is zegt "ik wil alles doen behalve lachen" . Seagal lacht ook zelden, maar die heeft zo' n droge kop, daar moet ik bij voorbaat al om lachen.

Ach zo heeft iedereen denk ik wel een paar van die uien erbij zitten die ze niet te vaak moeten zien.

John Lee Hooker

Misschien heeft hij wel écht last van nierstenen. Zelf kan ik Steve Martin niet uitstaan, zo heeft iedereen wel z'n minder favoriete acteur ja

• 19752 berichten

Ok, dan bied ik hierbij mijn excuses aan aan Russell. Maar het blijft een ei 1e klas Steve Martin met je eens trouwens, zo niet grappig die man.

avatar van Materny

Materny

Gewoon een goede actiefilm; niks meer of minder. Prima casting, Seagal die het einde van de film niet haalt: zo wil ik ze wel vaker zien. Kurt is cool; Julia Roberts is ui ( om maar even te reageren op hierboven )

avatar van Davidus

Davidus

Heerlijke film van Seagal !!. Was ook gelijk het hoogtepunt van de film. Heb nu wel genoeg van dit soort films gezien; Domme terroristen olv Poirot! Uitgekiende geplande spannende momenten (switch die wegschiet, mensen die uitglijden of vallen, vliegtuig die gevaarlijke manoeuvres maakt). ingewikkelde bommen, een vliegtuig dat aan de grond moet worden gezet door een onervaren persoon. en alles komt allemaal goed. Alles doodserieus gebracht zonder een greintje humor. Soort combinatie van Die Hard (zonder humor), A-team en Airport en idd in de jaren 80 stijl.
Nee, vond het niks

avatar van Denzz

Denzz

ik kon hier best van genieten

je moet nu ook weer niet te veel verwachten van deze film, het verhaal is immers cliché, personages vlak neergezet maar toch is het wel eens de moeite waard om te kijken

sommige scènes zijn echt wel bon uitgewerkt!

avatar van GuyB

GuyB

Vermakelijk.

Kurt Russel valt wel mee, al zou het natuurlijk fantastisch geweest zijn als Russel de pijp uit gaat in plaats van mijn held, maarja.

Halle Berry doet het goed als airhostess, en 'gekaaptevliegtuigfilmpjes' vermaken me altijd.

avatar van sofripa

sofripa

Prima, fijn actiefilmpje. Suchet is een mooie bad guy. En ook leuk dat Seagal even binnen komt vliegen....

avatar van RuudC

RuudC

Kurt Russell en Steven Seagal in een en dezelfde film. Dat moest ik zien! De hoop op een goede actiefilm werd toch al snel de grond in geboord doordat Seagal’s karakter al snel sterft. Je merkt toch wel aan een aantal zaken dat dit het keerpunt in de film is. Eenmaal aan boord van het vliegtuig gaat de vaart er behoorlijk uit. Het politieke deel met Jaffa en Nagi Hassan is redelijk goed gedaan. Vooral die laatste ontpopt zich tot een kille, verraderlijke leider van de kaping. Russell komt te ongeinspireerd over en Seagall zet een prima rol neer, maar de film kan me maar redelijk boeien.