• 9.376.609 stemmen

Alternatieve titel: The Middle Men

Geregisseerd door: George Gallo

Met onder meer: Luke Wilson, James Caan en Giovanni Ribisi

Plot Middle Men

"Business is a lot like sex ... getting in is easy, pulling out is hard."

De film verhaalt over een eerlijke zakenman die als eerste een bedrijfje start dat zich exclusief toelegt op het online verkopen van pornografisch materiaal. Al snel wordt hij meegezogen in een conflict tussen oplichters, beroemdheden, Russische maffiosi, federale agenten en internationale terroristen.

Jack Harris

Nikita Sokoloff

Frank Griffin

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zeer sterke film met goede acteerpestaties van Luke Wilson en vooral Giovanni Ribisi...

Het verhaal gaat eigenlijk in feite over het begin van pornografie op het internet en vooral van de tussenpersoon die de transacties deden van de creditcard...

Als bijvoorbeeld een voorbeeldige vader op het internet porno aan het zien is moet de lieve vrouw dat niet weten maar toen in die periode moest je voor alles betalen maar hetgeen was dat je de betalingen via VISA of American Express kreeg met de naam van de site...dus er was een firma (het verhaal) die zichzelf 24/7 billing noemden en alle transacties deden voor alle pornosites...en ze streken 10% van de transactie op hun...als je weet dat de pron industrie jaarlijks 57 biljoen dollar winst maakt en daarvan 10% gaat naar 24/7 dan zit je in de pocket =)

Goeie film trouwens...de moeite..

avatar van stinissen

Aardig gegeven dat na een redelijk begin langzaam maar zeker in kakt.

avatar van Fortune

Fortune

Slechte bedoeling met goede intenties.

De film begint goed en houd dat redelijk vast met goede acteerprestaties en verhaal.

Waar ik me alleen aan ergerde is de voice over, waar vaak nogal onzinnige teksten uit rolde.

Wat ik ook slecht vind zijn de flashbacks van de hoofdpersoon die veel te vaak voorkwamen en ook dikwijls nogal onzinnig waren. Het Hollywood sausje die eroverheen gegoten is en vooral op het afgeraffeld einde zeer merkbaar is. Er word ook veel te veel onnodig uitgelegd. Dacht soms dat het zo helder is als water maar dan komt er nog een flashback om het even uit te leggen. Lijkt soms op een film voor mensen een geestelijke achterstand.

Nee, had leuk kunnen zijn maar voornamelijk gewoon slecht uitgewerkt. Het zoveelste rise and fall verhaal waar deze niks extra's aan toevoegt.

avatar van mrd81

mrd81

Leuke film, kijkt aardig weg, begint als comedy en ontpopt zich tot een drama story.

Leuk gedaan, doet me overigens wel veel herinneren aan boogy nights:)

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Oscarnominaties voor The Social Network alsof het hele internet draait om Facebook.

Nope, deze gaat over de jongens die het meest succesvolle idee van het hele internet hadden: online-porno!!

In zee gaan met de Russische maffia was dan misschien een iets minder slim idee.

Beetje vergelijkbaar met Boogie Nights al is het allemaal wel een stuk schreeuwiger.

avatar van james_cameron

Boogie Night meets The Social Network! Dat klinkt natuurlijk leuk en dat is het gelukkig ook. Dit rise and fall-verhaaltje hebben we vele malen eerder (en sporadisch beter) gezien, maar de levendige personages, het hoge tempo en vooral het sfeervolle tijdsbeeld maken er toch een feestje van. Regisseur Gallo mist de klasse van iemand als Paul Thomas Anderson, maar wat hij mist aan stijl maakt hij goed met energie en enthousiasme. Het resultaat is een aanstekelijke, soms iets te druk gemonteerde maar altijd onderhoudende misdaadfilm, met sterke rollen van vrijwel iedereen.

avatar van Mirckje

Mirckje

Vond het een leuke film! Lekker ritme zat erin, leuke acteurs, prima acteerwerk. Goed verteld, leuk verhaaltje. Gebaseerd op een echt verhaal maakt het extra speciaal.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Een film met een goede mix tussen komedie en drama.

avatar van Number23

Number23

Jah toch wel leuke film dit. Deze had gerust in de zalen mogen draaien, beter dan veel films die er nu te zien zijn. Het verhaaltje is lekker snel weg te happen en de acteurs zijn niet de minste. Ribisi en Macht zijn grappig als slimme kneuzen die zich vol snuiven en daardoor niet meer normaal kunnen denken, Caan is leuk als doortrapte advocaat en ook Barrett, Crews en Sherbedgia doen hun ding. Wilson als hoofdpersoon en voice-over, daar moet je gewoon fan van zijn. Ik ben dat niet, maar het haalt de film niet naar beneden. Ook zeer leuk: klein, maar fijn rolletje van Kelsey Grammer

avatar van perceived

perceived

Redelijk.

Sympathieke en onderhoudende film met degelijk acteerwerk. Zo nu en dan zakt het verhaal wat in en is het verloop wat vluchtig, maar dit wordt snel weer goed gemaakt.

Met passie gemaakt en zeker een leuk tussendoortje. 6/10*

avatar van Insignificance

Insignificance

Flamboyant filmpje met een nogal krankzinnig verhaal. Gallo komt lekker flitsend voor de dag met snelle cuts, een voice over die het hele spul voorstelt en een opgeblazen sfeertje dat met een aantal markante personages aardig wat geinige momentjes oplevert. Vooral in het begin is het doorgesnoven duo op stoom, de Russische clan is daarentegen beduidend minder leuk.

Naarmate het verhaal vordert (en toeneemt, want er is nogal wat aan de hand, ook terroristen zijn dol op porno) raakt het wat van z'n charme kwijt. Ik had het op een gegeven moment ook wel wat gehad met de wat suffe hoofdpersoon en zijn monotone geluid. Desalniettemin ratelt het vrolijk genoeg verder om niet te vervelen. Dat zal de grootste verdienste van Middle Men zijn.

avatar van Theunissen

Wat een film en wat een verhaal, ik heb er echt van genoten. Sowieso vind ik het altijd interessant als het over de adult wereld gaat (is ook een beetje mijn wereld) en in deze film werd het zeer goed en leuk toegepast zodat het net allemaal echt leek (een aantal dingen zullen zeker op waarheid gebaseerd zijn zoals die uitvinding met het betalen via een creditcard). Het verhaal is zeer leuk, oogt realistisch en weet van de eerste tot de laatste minuut (geweldig en ijzersterk einde) te boeien. De uitvoering vond ik zeer goed en dat was vooral te danken aan de geweldige cast. Ik heb genoten van het Dumb en Dumber duo Buck en Wayne (geweldig gespeeld door Giovanni Ribisi), ook hoofdrol speler Luke Wilson deed het trouwens goed en dat geldt zeker voor James Caan en Rade Serbedzija als de slechteriken. Ook de overige bijrollen werden goed gespeeld. Buiten dat het verhaal prima in elkaar zat zagen de beelden er ook fraai uit en dat laatste geldt ook voor de vrouwen in deze film welke een genot waren om te zien (o.a. natuurlijk Laura Ramsey). De muziek in deze film was overigens ook goed gekozen. Het enige kleine minpuntje van deze film vond ik dat men geen echte adult actrices heeft gebruikt die in die branche werken.

P.S. Dat er in die branche goed en snel geld is te verdienen is een feit en de uitvinding van het duo Buck en Wayne vond ik echt geweldig gevonden en wordt nog steeds toegepast.

avatar van scorsese

Uitstekende film over de pioniers van de internetporno. En zoals alle goeie, op waarheid beruste verhalen, is ook deze bijna te ongelooflijk om waar te zijn. Leuke personages en een vlot tempo (zelfs iets te vlot soms). En ook al is het soms behoorlijk dik aangezet, het blijft allemaal wel vrij geloofwaardig. Absoluut vermakelijk, en daarom een dik verdiende 3.5 sterren.

avatar van Gon1234

Gon1234

Middle men is een erg leuke film, waarin het verhaal constant bleef boeien. Ik vraag me trouwens af wat er van het verhaal is gebasseerd op de werkelijkheid, want dat het gebasseerd is op een waargebeurd verhaal zegt natuurlijk niks. Wie weet is het hele haal verzonnen, los van het feit dat er ooit iemand is geweest die begonnen is met het verkopen van porno over het internet. Al met al vond ik het een erg leuke film, maar aangezien het alweer een aantal dagen geleden is dat ik de film gezien heb, kan ik er niet veel meer over kwijt! 3,5*

avatar van mr_erp

mr_erp

Heel vermakelijk filmpje! Heeft bijna alles:

Actie, humor, overtuigende hoofdrolspeler (Luke Wilson), spanning, tempo en genoeg knappe vrouwen. Enige wat deze film eigenlijk mist is compassie/inlevingsvermogen in de personages.

Door dat minpuntje is de film voor mij geen meesterwerk. Maar de film blijft toch zeer goed!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg toffe film!

Zeer energiek en dynamisch. Verhaal valt ook geen seconde stil waardoor je de hele tijd lekker geboeid blijft. En het verhaal is gewoon prima. Ik kreeg bij momenten een hoog Goodfellas-gevoel. Heeft deze film verder weinig mee te maken - behalve dan het typische rise-and-fall gegeven - maar het was met name de voice-over van het hoofdpersonage die me deed denken aan Ray Liotta.

In ieder geval, een sterke film die spanning, actie, drama, wat humor (zeker geen komedie, snap zelfs niet waarom dat genre hier bijstaat) perfect weet te combineren.

Visueel dus erg dynamisch en de acteurs zitten allemaal goed in hun rol.

Aanradertje.

avatar van david bohm

david bohm

Mwah deze film heeft mij niet zo kunnen bekoren ondanks het op papier flitsende verhaal. Eigenlijk gebeurt er niet zo gek veel, de film is vrij saai en bovendien wordt het allemaal wat pretentieus gebracht. Daarnaast vind ik voice-overs een zwaktebod en heb ik daar een hekel aan.

Middle Matig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een misdaadfilm met als decor de opkomst van internet-porno. Het acteerwerk van Wilson, Ribisi en Caan is ontzettend sterk. Er zitten enkele lichtkomische passages (de manier waarop de FBI de website gebruikt om Arabische terroristen te klissen ), maar algemeen genomen belandt het hoofdpersonage in situaties die best ongezellig en levensbedreigend zijn. Het loopt allemaal lekker vlot met een verhaal over verraad, mafia en porno-business. Een combinatie die altijd goed scoort. Enkel de overaanwezige voice over van Luke Wilson is er op sommige momenten niet te harden. Ondanks de financiële flop vond ik dit meer dan OK.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk komedie/misdaad/drama film...

Saai verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Goed achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Goed breedbeeld, geen HD aanwezig...

Niet te moeite waard...

avatar van BBarbie

BBarbie

Misdaadfilm met een ietwat haperende mix van komedie, drama en een beetje actie. Het acteerwerk van Luke Wilson, Giovanni Ribisi en good old Rade Šerbedžija vormt het beste deel van de film. Hoewel er niet bijster veel gebeurt over het geheel genomen toch wel vermakelijk. Een haast onherkenbare Kelsey Grammer is zowaar ook nog even in beeld als openbare aanklager.