- Home
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: Rachel Korine en Travis Nicholson
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Trash Humpers
"MAKE IT! MAKE IT! DON'T FAKE IT!"
Portret van het alledaagse leven van een aantal 'outcasts' in een klein stadje in de VS. De even onzinnige als baldadige daginvulling bestaat uit niets meer of minder dan 'kattenkwaad', vandalisme, spelen met merkwaardige attributen als poppenledematen, en praten en ruziën over niets. Maar er is ook ruimte voor zang, dans en intimiteit.
Voor wie denkt dat Gummo al love it or hate it zal zijn...
Ik ga met Rokuro mee. Zelfs bij het terughalen van de film in de trein schoot ik al meteen weer volop in de lach. Mist het gevoel van Gummo maar is zulke heerlijke ontregelende, anarchistische nonsens dat het gewoon werkt. Met de hoofdenmonoloog als hoogtepunt, maar ook het volgens Mochizuki Rukero plotverklarende deel in de auto ("ik leid tenminste een geregeld leven") vond ik vooral hilarisch.
Ik twijfelde tussen 3,5* en 4.0*, maar rond gewoon lekker naar boven af.
niethie
Haha ik kom ook net terug van de film en weet even helemaal niet wat ik erover moet zeggen eigenlijk, zelden zo'n freakshow gezien als hier! De hele situatie was al ronduit bizar, een Korine draaien in de eerste pathe zaal (gigantisch scherm, harde audio en talloze zit plekken) met nog een soort van bizar persiflage op Roodkapje vooraf om er al even in te komen. Nouja als liefhebber van Korine had ik er wel zin in gekregen eigenlijk, jammer genoeg slaat hij de plank hier behoorlijk mis. Ik ben een voorstander van zijn stijl maar laten we eerlijk zijn: dit is toch gewoon vreselijk? Ik had soms echt het idee dat we als kijker gewoon in de zeik genomen werden. Ik bedoel, je weet natuurlijk nooit wat je van iemand als hem kunt verwachten maar dit was wel erg extreem.
Die video kwaliteit met korte storrinkjes (play, stop rewind) tussendoor bijvoorbeeld, ik moest in het begin even in mijn ogen wrijven of ik niet droomde, maar goed dit krijg je dus 75 minuten te zien, al leek dat wel drie keer zo lang. Het draait om een stel hijgende debielen verkleed als opa's die er een routine van maken om dingen te slopen (oa vuilnisbakken te humpen, plastic baby's aan gort te slaan ed) ja waar gaat dit heen denk je dan, nou dat antwoord is in het kort: nergens dus! Op een gegeven moment werd het ook zo bizar dat de halve zaal uit meligheid begon mee te lachen, denkende dat ik toch niets meer te verliezen had heb ik gewoon vrolijk meegedaan.
En ik moet zeggen: als je het allemaal niet te serieus neemt en het ziet als een soort van komedie is het nog best te doen. Maar goed, wist ik veel met zijn drie voorgaande films in mijn achterhoofd. Toen hij later nog lichtjes probeerde sympathie op te wekken voor zijn personages dacht ik echt even dat ik het niet meer had. Was ook wel verrast dat hij ook daadwerkelijk aanwezig was, grappig hoe hij vooraf zei dat hij liever had dat we, als het hele idee ons niet aanstond, maar beter van te voren weg konden gaan dan tijdens de voorstelling. Iedereen bleef natuurlijk zitten, met de prijs van hun kaartje in het achterhoofd, maar na een kwartier begon het inderdaad al langzaam leeg te lopen. Achteraf mochten de mensen in de zaal ook nog vragen stellen en ik moet zeggen dat hij zich er wel iedere maal briljant wist uit te lullen. Die opmerking over die negerin die hij nog van school kon, dat hij als volgend project een screwball komedie in de stijl van Caddyshack in de planning had staan en hij deze ook nog in 3D uit ging brengen of hoe hij op die vraag ''waar hij het voorgaande jaar (met Mister Lonely) was'' zei een klein probleempje met lsd te hebben gehad. Haha aan de film en zijn voorkomen te zien heeft hij dat nog steeds wel, denk ik. Anyway: grappig mannetje is het, met veel zelfspot. Heb hem naderhand nog een handje gegeven maar niets gevraagt ofzo, nu wel spijt van eigenlijk. Maar goed alleen dat was al een hele eer, ik bedoel hij heeft wel meesterwerkjes als Gummo en Julien Donkey Boy gemaakt, daar verranderd zo'n piece of trash als dit niets aan natuurlijk, tenminste: niet voor mij...
1,5 sterren (voor de grap en het gezellig avondje uit wel te verstaan!)
Lag het eerste kwartier vooral dubbel om alle kolderieke onzin. Maar helaas blijft het daar ook bij en lijkt Korine ook niet meer te willen dan kolderieke onzin. En dat is jammer, aangezien het concept -om dit over de hele wereld in videotheken te 'verstoppen' en te spelen in Malls in Amerika- best een interessant effect zou kunnen hebben.
Jammer, aangezien ik na Mister Lonely weer volledig vertrouwen had in nieuw werk van Korine...
Zavo
Puberaal amateurfilmpje. Totaal niet grappig. Ik was bijna voor het eerst in m'n leven weggelopen, maar besefte me dat ik daarmee geen eerdere trein meer zou halen, dus heb ik het maar uitgezeten, kan ik in ieder geval de welverdiende minimumscore toekennen, want dit hoort bij het slechtste dat ik ooit gezien heb.
Als filmpje van dertig seconden op YouTube had ik misschien (mits in een vrolijke bui of stomdronken) kunnen glimlachen om een paar lelijke mannen die tegen een vuilnisbak aan staan te rijden. Maar anderhalf uur lang op groot scherm? Probeert Korine z'n publiek in de maling te nemen? Dat is dan in ieder geval gelukt.
Drs. DAJA
Trash Humpers verteld ons over een groep volwassen mensen die in een viertal de stad doortrekken om gemaskerd bizarre activiteiten uit de grond te stampen. Dit verschild van (zoals de titel al vermeld) tegen afvalcontainers oprijden tot al rondfietsend babypoppen over de grond slepen en zelfs tot moord en vandalisme. Gefilmd met een belabberde videocamera die ons moet doen geloven dat het geheel een documentaire is, kunnen we tezamen met de totale lak aan verhaal concluderen dat we geen hoogwaardige cinema aanschouwen.
En toch is dit een heerlijke geflipte filmervaring doorspekt met een bizar soort humor waarin herhaling, absurditeit en vooral de zinloosheid van achterlijke handelingen de hoofdtonen zijn. Ronduit hilarisch is een scene waarin één van onze gemaskerde vrienden door twee gigantische prostituees in een slaapkamer rondom zijn kruis wordt gestreeld terwijl een derde "Silent Night, Holy Night" zingt. Het is haar vreemde timing en bijzondere plaatsing van clues die deze afschrikwekkend ogende film tot een bescheiden meesterwerk maakt. Humor als in Trash Humpers zul je niet snel in een andere film zien, laat staan vergeten.
stephan73
Harmony Korine is of een genie of neemt zijn fans enorm in de maling. Na drie "normale" films, komt hij nu met een gevonden film. Een groep "bejaarden" die de ergste kattekwaad uithalen en eigenlijk gewoon debiel doen. Voeg daarbij de kwaliteit van een oude VHS tape en het beeld is compleet. Anarchie!
Voor mij persoonlijk werkt dit erg goed, maar ik kan me voorstellen dat dit door het grote publiek uitgekotst wordt. Het is namelijk erg goedkoop en je raakt na een tijdje gestoord door het liedje dat Harmony Korine (hij is het namelijk die steeds de camera bedient) zingt.
Als ik lees dat enkele users tranen in de ogen hadden van het lachen, vind ik dat erg vreemd. Het is inderdaad grappig, maar qua humor ontstijgt dit niet het niveau van Jack-Ass. Visueel vind ik alles wel kloppen. De VHS kwaliteit werkt in het voordeel van deze film, en brengt de humor van Korine beter uit de verf.
Hoewel ik Trash Humpers de minste film van Korine vind, blijf ik hem een bijzondere regisseur vinden. Echt zo'n regisseur die eigenwijs is om lekker zijn eigen ding blijft doen en zich niets aantrekt van critici.
Inland Rabbit
Tsjah eh wat moet ik hier over zeggen. Echt heel wat anders dan zijn andere films. De vergelijking met Jackass vind ik wel treffend, al is dit wel minder ranzig en dom, maar wel minstens zo puberaal soms/
Een beeldkwaliteit waar Jon Moritsugu jaloers op zou zijn (ja sorry, nog niet op Moviemeter) en sketch-segmenten bepalen deze film. Doelloos en vreemd zijn twee te concrete woorden voor deze film. Ziekelijk gelach en gezang als soundtrack, dat was nog wel het positiefste. Verder moet je het maar allemaal over je heen laten komen, mijn verhaal is klaar.
Lastig met de score. Ik kan dit wel waarderen, maar heb het idee dat te hoog dit 'product' onrecht aan zou doen. 3.5
Paulie Cicero
Ik moet blijkbaar nog een hoop van Jackass kijken
Grote verschil bij mij is de hoge standaard van absurdisme en het feit dat hier een afgebakend wereldje wordt geschetst zonder iets daarbuiten. Alsof de personages die je ziet, altijd zo zijn en hun eigen regels en waarheden hebben. Consequent doorgevoerd absurdisme dus. De mensen in Jackass zijn niet echt personages, maar gewoon acrobaten in de "normale" wereld die absurde dingen doen. Maar goed, als je veel van Jackass hebt gezien maak je die vergelijking misschien wat sneller.
Interessant wat je hier vertelt. Ik vind dat Korine dit inderdaad altijd wel goed weet te doen.
Je wordt de hele tijd in die absurde wereld gehouden, je voelt je soms een voyeur bij het kijken van zijn films. De mens(elijk)heid lijkt ver te zoeken in zijn films, dat maakt zijn films absurder dan die van David Lynch of Werner Herzog...
Het probleem is echter dat Korine zeer kortzichtig is en absoluut geen studie maakt van de onderwerpen in zijn films, althans, zo komt het bij mij over.
Je zit dus minstens 90 minuten naar niks te kijken, geen diepgang, geen persoonlijkheid en geen hoop. Wat overblijft is dus het aanzien van een soort freakshow. In mijn ogen is dat pover.
Dit is tot nu toe zijn meest verschrikkelijke project (nooit gedacht dat hij Gummo kon overtreffen...) en een belediging voor film en absurdisme.
Ik heb Mister Lonely en Julien Donkey-Boy ook gezien. Deze vond ik vreemd genoeg veel beter.
Mister Lonely is origineel en gaat tenminste ergens over. Julien Donkey-Boy is zijn beste film en vooral echt goed geacteerd (door Herzog, Sevigny en de schizofrene jongen). Deze film heeft mij verbaasd, omdat hij empathie opwekt. Je voelt wat die jongen door moet maken, al is het nog zo ver van je bed. Dat is wat ik wil, een film die mij raakt en niet enkel shockeert.
Ik denk dat die film zelfs een psychologische meerwaarde heeft, o.a. dus door het sterke acteren, maar ook door het camerawerk en het script.
Mijn top 4 van hem is dus:
1. Julien Donkey-Boy (3,5 sterren)
2. Mister Lonely (2 sterren)
3. Gummo (0,5 ster)
4. Trash Humpers (0,5 ster, maar eigenlijk nog veel lager)
Even de inhoud van Trash Humpers:
Een paar gekken rijden tegen containers (nee, dit is geen grapje...), slaan TV's kapot, zingen irritante liedjes bij de camera... that's it!
Wederom pretentieus en waardeloos. Op sommige momenten weet het Gummo qua misselijkmakendheid en zinloosheid te overtreffen. Dat is erg knap....
0,5 ster, nogmaals omdat het niet lager kan op deze site!
Paalhaas
Waar heb ik in hemelsnaam naar zitten kijken?
Ik balanceerde bijna continu op het randje tussen dubbel liggen en plaatsvervangende schaamte dat iemand iets zó consequent grotesks/debiels/futiels kon maken. "Go to sleep, boy!"
Naomi Watts
Harmony Korine is zonder twijfel de meest originele filmmaler die de filmwereld kent, absurd en narchistisch maar prijs hem vooral hoe revolutionair hij is met zijn gestileerde narratie. Zonder boven de 3,5* gescoord te hebben is het zonder twijfel één van mijn favoriete filmmakers. Veelzeggend.
Ik keek hier al een tijd tegenop en tijdens het kijken werd ook duidelijk waarom. Trash humpers is precies wat ik dacht. Het is één grote grap. Mijn 'fans' zullen ook gewoon er mee weglopen met iets ridicuuls zolang het mijn naam draagt. Qua opzet zeer geslaagd dus, voor mij is dit een parodie op veel van de Korine liefhebbers, die het filmische resultaat niet meer beoordelen.
Flm zelf wat was te verwachten. Benidorm bastards meets jackass, in een totaal anarchistische setting. Daar blijft Korine meester in, het creëeren van een alternatief universum, waar er geen plaats is voor sanity. Behoorlijk repetitief, puberaal en nietszeggend. Maar wel een aardige gag van Korine zelf. Al heeft het niet zo veel met film te maken.
Dit was de druppel en Korine besloot nu daadwerkelijk film te gaan maken. Zijn rebeljaren als filmmaker zijn voorbij, zijn eigenzinnigheid krijgt een doel. Met deze waanzin dat Trash Humpers heet neemt ie afscheid en is het tijd volwassen te worden. Een echte crew erbij en het Korine tijdperk kan gaan beginnen.
Decec
Een slechte dramafilm...
Het is geen drama, maar een overdreven seks (mannen)...
Vandalisme, raar gedoe...
Slechte verhaal...
Slechte acteerwerk...
Heel slecht kwaliteit breedbeeld (geen HD aanwezig)...
Redelijk geluid (geen Dolby Digital aanwezig)...
Geen moeite waard...
dutchtuga
Zeer bizarre ervaring die na een week nog steeds door mijn hoofd spookt. Dit carnaval had echter niet langer moeten duren dan de 78 minuten want dat was funest geweest. Trash Humpers is Korine's meest bizarre film tot nu en dat zal niet snel veranderen gezien de carriereswitch die hij heeft gemaakt.
Langere recensie:
Trash Humpers (2009, Harmony Korine) - dvd - cultmoviesreviewed.com
Jawaddedadde
Verschrikkelijk.
Zie hier werkelijk niets in: geen verhaal, geen idee, geen lijn. En visueel zo lelijk als de nacht. Amper 78 minuten lees ik nu, moet ongeveer drie keer zo lang aangevoeld hebben.
Nee, wat fake bejaarden die tegen vuilnisbakken aanschurken is blijkbaar not my cup of tea. Kan er verder eigenlijk weinig zinnigs over zeggen, geheel in lijn met de 'film', zeg maar.
cucciolo
M'n eerste Korine, omdat Gummo me vanwege het dierenleed liet passen.
Het absurdistische idee/concept was op zich niet eens zo gek bedacht, maar de uitwerking vond ik dusdanig eentonig dat ik een paar keer twijfelde of ik het wel helemaal tot het einde uit zou houden, ondanks de relatief korte speelduur.
Mijn god wat een gedrocht van een film was dit. Het verdient eigenlijk niet eens het predicaat "film"
Het is wel inderdaad een "Drama", want alles is gewoon dramatisch slecht.
Het slaat gewoon allemaal nergens op en het is ook nergens leuk of choquerend (scene met het neuken van vuilnisbakken sloeg gewoon helemaal nergens op). Schijnbaar was regisseur Harmony Korine flink aan de drank en vooral drugs toen hij deze film had gemaakt. Visueel zit het er ook allemaal zeer lelijk uit en het is inderdaad een soort mix van Benidorm Bastards en Jackass. Wel met één groot verschil, die waren tenminste nog regelmatig leuk. Ik heb deze film bij toeval gisteravond laat op Film 1 gezien. Ik moet zeggen dat ik er wel regelmatig bij in slaap ben gevallen (wat je overigens het beste kunt doen als je deze zooi aan het bekijken bent) en door het achterlijk gekrijs en trompet geluid kwam ik helaas regelmatig weer bij mijn positieven.
De titel van de film geeft min of meer wat je kunt verwachten van deze film, namelijk "Thrash" (oftewel "vuilnis") . De film duurt gelukkig met nog niet eens 80 minuten lang en dat is dan ook het enige positieve aan deze film.
leatherhead
Leuk geintje van Korine, maar als film natuurlijk waardeloos. Het meest choquerende is niet de film zelf, maar eerder de recensies van users die hoger dan 0,5* uitkomen. Niet echt een review waardig verder.
0,5*.
Donkerwoud
Het is een kruising van de absurde logica uit videoclips (Spring Breakers) met de grimmige randfiguren die maar wat doen (Gummo). Echt beklijven doet het allemaal niet, maar het heeft nochtans een vreemde charme die mij ergens aanspreekt. Toch knap hoe Korine een film over bejaarden die vooral vuilnisbakken droogneuken nog iets van een poëtische lading mee weet te geven
Fisico
Eén van de favoriete films van Michaël R. Roskam (Rundskop). Nou, daar moet ik toch even de wenkbrauwen fronsen. Dit hier duurt amper 78 minuten, maar het is eindeloos. Benidorm Bastards oja, ik zat zelfs af en toe aan de Oostenrijker Seidl te denken. Die heeft ook zo van die obscene scènes in zijn films, maar dan toch nog een stuk beter. Ik moest er vooral aan denken bij die dikke prostituees rond minuut 25.
Dat publiekelijk geneuk van vuilnisbakken en lantaarnpalen, het begint wat tegen te steken. Als je dan toch helemaal off the road wil gaan, laat je broek dan tenminste zakken. Veel herhaling in de film. Weinig logica ook. Kan weinig positieve dingen vinden. Weinig boeiende dingen ook. Wat met bommetjes gooien en wat dingen vernielen. Hip hip hoera!
Erg vervelend en slecht camerawerk ook, weinig kwaliteitsvol, maar ook erg schokkend. De film - als je het zo kan noemen - is zelfs niet absurd. Het is gewoon "niets", zever, gezever. Een waardeloos prul...

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

La Danza de la Realidad
Drama, 2013

Mister Lonely
Drama / Komedie, 2007
nachtmerrieonwerkelijkhorrorcontroversialdonkere komediespookachtigtrailer trash vhsmockumentaryexperimenteelavant-gardemolestation arthousegevonden beeldenvhs video sociaal dramaimaginativederangednashvillespecial interestmemorable