• 9.370.356 stemmen

Heung Gong Kei On: Keung Gaan (1993)

Thriller | 97 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: Raped by an Angel / Naked Killer 2 / 香港奇案之強姦 / 赤裸羔羊2性追緝令

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Andrew Lau

Met onder meer: Jacqueline Ng Suet-Man, Chingmy Yau en Simon Yam

Gesproken taal: Kantonees

Plot Heung Gong Kei On: Keung Gaan

De perverse advocaat Mark is gefascineerd door de sexy advertentie van twee modellen, Lam en Man. Hij bedenkt een perfect verkrachtingsplan voor Man. Daarna vermoordt hij haar en laat haar moord op een zelfmoord lijken. Wanneer Lam realiseert dat Man, haar beste vriendin, gemarteld is tot de dood erop volgde, is ze vast beraden haar lichaam te gebruiken om de moordenaar in een val te lokken...

Bleh.

Aardig goedkope carrierestart van Lau. Een cheesy en sleazy filmpje, verrassend genoeg met Yam in één van de hoofdrollen, minder verrassend is de rol van Jing Wong achter de schermen. Uiteraard sowieso een vies klein mannetje, maar verder lijkt hij ook echt overal een vinger in de pap te hebben in de HK filmwereld.

Een wat ziekelijke advokaat heeft er z'n werk van gemaakt op groots opgezette listen uit te voeren waardoor hij een wettelijk kader schept op z'n slachtoffers te verkrachten. Maar het filmpje is kort, de focus warrig en de zaken zelf érg slecht uitgewerkt.

Een film om snel te vergeten, gelukkig is Lau zich daarna met heel andere dingen gaan bezighouden. Toch moet dit best wat succes gehad hebben, want er zijn nog een 4 or 5tal films gevolgd, waaronder ééntje van Jing Wong zelf. Hopelijk brengt hij het er wat beter vanaf.

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardige film.

Hoewel ik nog niet veel 1990s Catagory III films uit Hong Kong heb gezien moet ik zeggen dat deze film alles behalve slecht is. Onderhond heeft duidelijk een andere mening, maar je moet in je achterhoofd houden dat het hier gaat over een "cult" film als je die term tenminste mag gebruiken. Het is exploitatie, het is sex, het is geweld, het is spanning en dat op een manier dat ik wel kan waarderen.

Je krijgt in deze film een ontzettend narcistisch persoon te zien, waar alleen Patrick Bateman uit American Psycho tegenop kan. Misschien heeft Jing Wong eerst wel inspiratie uit het boek van Bret Easton Ellis gehaald voordat hij het script van deze film begon te schrijven.