• 9.373.111 stemmen

Alternatieve titels: Satanis: The Devil's Mass / Succubus

Geregisseerd door: Ray Laurent

Met onder meer: Isaac Bonewits en Anton LaVey

Plot Satanis

Gemaakt drie jaar na de oprichting van de Satanskerk in 1966, biedt Satanis: The Devil’s Mass u een lekker sensatiebelust inkijkje in het wezen van deze antigodsdienst. Sensatie, jawel, want het is hier seks, seks en nog eens seks dat de klok slaat. In deze obscure documentaire zien we een man verkleed als bisschop billenkoek krijgen, leren we alles over de geneugten van masturbatie, vrijt een dame met een boa constrictor en volgen er meer fijnzinnige uitspattingen tijdens een zwarte mis. Stichter Anton LaVey komt natuurlijk aan het woord, alsmede diens volgelingen, de buren en LaVeys dochter, die het allemaal maar onzin vindt. Eén van de hoogtepunten is wellicht het moment wanneer Anton zijn leeuw (die hij als huisdier houdt) mee uit wandelen neemt.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Vreemde film over een satanisten sekte in de jaren '60.

Doet soms aan als een documentaire, maar vooral de beelden binnen de sekte maken dit een fantastisch filmpje!

Een sekte waarin mannen en vrouwen zitten, en de vrouwen al het werk doen..

avatar van Woland

Woland

Een soort van promofilmpje vermomd als documentaire van de Satanische kerk, opgericht door Anton LaVey. Dat klinkt interessanter (althans voor mij) dan het in werkelijkheid was, want dit is retesaai. Het is nog wel enigszins grappig om zo'n Black Mass te zien, maar voor de rest zien we vooral een hoop vermoeiende pratende hoofden. Natuurlijk wat geschokte buurtgenoten en priesters, maar vooral ook veel Anton LaVey en zijn mede-satanisten die uitleggen dat hun satanisme een soort van verlichte viering van het zelf is. Waar ik het punt nog wel van inzie, maar het zijn niet bepaalde begaafde communicatoren. Het doet allemaal nogal dorky en sneu aan, als we LaVey in z'n duivelsmutsje bezig zien, terwijl een oud wijf naakt wat op een podium zit te krollen met een slang. Allesbehalve schokkend of bedreigend, en ja, vooral saai.