Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
Naomi Watts
Stof tot nadenken. Het moet niet gekker worden.
Ook vreemd om te stellen dat een pretentieus uitgangspunt het een topper in zijn genre maakt maar goed.
Mwoah, hij zet het wel goed neer met een beschaafde toon. Ware het niet dat ik op alle fronten oneens ben met hem. Overigens had zijn stukje ook wel in 3 zinnen neergezet kunnen worden
En ik vind juist wel dat er een innovatieve draai aan wordt gegeven. Ken geen enkele andere film waarin een soort van "puppeteer" de domme pionnetjes in het horrorspel bediend.
Naomi Watts
Het is ook mijn mening niet maar begrijp de bezwaren heel goed van Halcyon. Geen speld tussen te krijgen.
Raar overigens dat bij niemand de gedachte van Cube Zero opspringt bij het zien van deze film. Qua humor en horror compleet anders(geen humor), maar met de controle kamer e.d. toch wel enige overeenkomsten.
Naomi Watts
Dat het niet genoemd wordt wil niet zeggen dat geen enkele kijker die overeenkomsten tussen de twee films niet ziet. Daar hoef je nou niet echt Einstein voor te heten.
Mwoah, je komt zoveel filmvergelijkingen tegen hier terwijl ik dat in de hoofdlijn/basis toch de film vind die hier het meest op lijkt. Dus ik vind het raar dat die vergelijking nog niet is gemaakt.
Naomi Watts
Ik niet. Cube Zero heeft eerder raakvlakken met My Little Eye, Death Tunnel, The Task, waar de "crew" alleen waarneemt. Totaal ander ballpark dan hier.
maxroelofs
My Little Eye
Nosteeds een van de meest onderschatte films ooit.
bjerik76
2,5 ster , maar deze gaan pas in na het eerste uur.
Het eerste uur is saai en onrealistish/ver gezocht.
hangt er aan elke boom een camera door dat hele bos, en in 1 minuut krijg je het hele bos 5 graden warmer ?
vanaf de 2 die lift naar beneden in gingen naar beneden begon voor mij het verhaal pas.
Het kreeg een hele andere wending en werd het een en ander iets duidelijker en begon het echte horror gedeelte.
met het eind vond ik niks mis.
al met al leuk verzonnen, maar de uitwerking in het eerste gedeelte had wel iets echter kunnen overkomen.
Echter? Realisme?
Raar, want het tweede gedeelte is al helemaal niet "echt". Wat vind je van die onzichtbare muur?
paul83
Maar goed, ´´stof tot nadenken´´ moet er blijkbaar ook in tegenwoordig... zonde.
Deze film legt uit dat alle andere horrorfilms een betekenis hebben.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ergens begrijp ik het commentaar van bjerik76 wel over het realisme, maar ik heb ondertussen geleerd dat er ook nog zoiets als 'realisme binnen de film' bestaat en dan zijn de punten die hij opnoemt volkomen acceptabel. Had met die elementen aanvankelijk ook wat moeite, maar toen wist ik nog niets van de briljante tweede helft
zjandannybob
Deze gister in de bioscoop gezien, aardig filmpje. Denk dat ik hem thuis niet meer dan 2,5* had gegeven. slechts 2 schrikeffecten in de gehele film.
PureNatured
Speciaal aangemeld om te melden dat ik de film vlak voor het einde maar uitgezet heb. Er zit niets in, er komt niets diepers uit en het was zoals horror vaak is, niets zinnigs in deze film..
Maar dan ook niet eens eng, schrikken, inleven, gewoon niets.
Kortom, kan geen 0 sterren geven, een halve.
Speciaal aangemeld om niet horrorfans die gezien het cijfer dan toch maar eens willen proberen dit absoluut niet te doen. Zonde van je tijd en energie.
En aan alle horrorfans, sorry hé, maar dat hier geld naar toe gaat, er zijn wel belangrijkere dingen op de wereld om wat miljoenen in te pompen lijkt mij.
Nee, geniet er maar gewoon van, ik dol maar wat, doch ik vind het een waardeloze film.
elfredro
Maar dan ook niet eens eng, schrikken, inleven, gewoon niets.
Kortom, kan geen 0 sterren geven, een halve.
Ik kan je zeggen dat de echte horrorfans deze film ook waardeloos vinden. Deze film maakt het horror genre gewoon belachelijk! Ik kon jammer genoeg ook geen 0 sterren geven.
DMF
Het genre wordt juist niet belachelijk gemaakt.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Kap nou eens met dat spelletje of de echte horrorfans de film wel of niet kunnen waarderen...
Ik beschouw mezelf ook als een echte horrorfan en ik vond dit briljant. Get over it.
Elineloves
Alles wat BlueJudaskiss zegt. Helemaal mee eens. Het gaat nergens meer over op deze manier.
Ga vooral een lekkere TS rip kijken joh
Naomi Watts
Een beetje wel natuurlijk. Het is zowel een love- als een hateletter.
Ik zei dan ook niet waar Cube Zero raakvlakken mee heeft. De gelijkenissen tussen die film en deze zie ik gewoon wel.
Mannetjes in controlekamer hebben invloed op hetgeen de mensen in de speelwereld doen(hier het bos, in CZ de vele kubussen).
Niet verder kijkend naar de inhoud van het plot e.d.
Overigens moet iK Zero maar eens herzien, ik dacht dat ze ook enige invloed uitoefenden in die kubus. Zal die andere films ook even checken(behalve Death Tunnel).
Naomi Watts
Dat zal allemaal best maar de gelijkenissen zijn te minimaal om echt die vergelijking te maken. Iedereen die beiden films heeft gezien zal de gelijkenissen wel zien maar het te minimaal vinden om de vergelijking te maken.
Maakt mij ook verder niet uit, ook vrij onzinnige discussie verder. Al moet je nou echt niet denken dat je daarmee met een vrij unieke gedachtegang op de proppen kwam
DMF
Een beetje wel natuurlijk. Het is zowel een love- als een hateletter.
Maar het eerstgenoemde heeft in mijn ogen duidelijk de overhand. Het is in ieder geval alleszins geen poging om het genre totaal belachelijk te maken.
jesse39
Ik vond dit juist een aparte horror film, Aan het begin heel veel verwijzingen naar oa. the evil dead en daar was verder niks apart, Maar vanaf het moment dat de hel losbreekt, En de twee met de lift naar beneden gaan en het verhaal een andere wending kreeg. vond ik het erg intresant en erg apart. ik vond het zeker geen slechte film maar juist een hele goede film, Een keer niet een standaard horror film ( Al lijkt dat in het begin wel ), Maar juist een horror film met uiteindelijk een best strak verhaal in mijn ogen. Maar dat is mijn mening. 4*
Naomi Watts
Nee, klopt, heb je gelijk in.
paul83
Niet verder kijkend naar de inhoud van het plot e.d.
Mannetjes in kamers die alles beïnvloeden is al zo oud als de weg naar Rome. In welke film worden geen mensen bij elkaar gegooid waar iemand anders de regie heeft toch? Het plot heb ik in ieder geval nog niet gezien (dus waar uitgelegd wordt waar "horrorfilms" eigenlijk voor dienen).
En hierboven met je 0,5. Kijk inderdaad maar lekker een TS. Ik snap die mensen echt totaal niet. Dat zijn altijd van die lui die denken:'belabberd of niet, ik kan mijn vrienden wel even vertellen dat ik hem gezien heb'.
Nienke1981
Ik had een echte spannende horrorfilm verwacht, maar het is een komedie/horror en dat genre ligt mij niet. De komedie maakt het horror belachelijk en niet spannend!
John Lee Hooker
Een niet-alledaagse horror waarin vijf jongeren nietsvermoedend het slachtoffer worden van een geheim spelprogramma in een verlaten boshut. Redelijk potentievol maar ik had het iets enger gevonden als de kwade wezens gewoon duivels waren en niet bestuurt werden door deze zakenlui in keurige pakken. Het einde werd een chaos en liep uit de hand. Onlogisch ook dat de twee overlevenden met één druk op de knop zoveel heisa weten te veroorzaken terwijl ze daarvoor nog continu in de gaten werden gehouden. De eerste helft was vrij sfeervol met een leuke tongzoen scène en een aantal harde kills maar later werd het vaag en die ondergrondse goden waren nogal vergezocht.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een vriendin en ik waren al weken aan het plannen om cabin in the woods in de cinema te gaan zien. We hadden een erg basic horror film verwacht - je weet wel lekker ouderwets griezelen in de trend van the strangers - een paar jongeren die midden in de bos zitten en er loopt een moordenaar rond.
Wat waren wij even verkeerd aan het denken. De film starte al erg apart - we vroegen ons zelf af of we wel in de juiste zaal waren. Het werd al snel duidelijk dat Cabin In The Woods geen doorsnee film ging worden.
Wat deze film betreft: you love it or you hate it - en bij mij is het een beetje een mix van beiden. De opzet van de film (de manipulatie van buiten uit) was leuk gevonden, maar soms een tikkeltje te overdreven. Ook erg weinig spanning en de moorden volgen elkaar iets te snel op - ook de humor is soms iets te sterk aanwezig. De keuze van de zombies vond ik niet erg sterk - het leek soms op een goedkoop aftreksel van Michael Jackson 's Thriller clip.
Gelukkig kan de film naar het einde toe zijn minpunten nog behoorlijk rechttrekken. Wat je op het einde te zien krijgt is zo over the top dat het leuk wordt. Het is alsof de makers horrorfantasieën waar willen maken (wie vroeg zich nu niet af tijdens de film hoe een moord door een zeemeerman of unicorn er zou uitzien). De gore en de moorden mochten iets meer geweldadiger aanwezig zijn - het bleef allemaal wat braaf. De personages van de jongeren waren heerlijk ouderwets divers (de maagd, de jock, de hippie, de hoer) - gewoon een pure ode aan de slasherfilm. Ook heel wat verwijzingen naar andere horrorfilms (Evil Death).
Ook heel wat kritiek op de huidige maatschappij en hoe de mens momenteel bezig is. Al bij al geen slechte film - maar de verwachtingen lagen wat anders.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student