Hot Tub Time Machine (2010)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Steve Pink
Met onder meer: John Cusack, Craig Robinson en Rob Corddry
Gesproken taal: Russisch en Engels
Bekijk via Netflix
Plot Hot Tub Time Machine
"Kick some serious past!"
Een stel vrienden op leeftijd zuipt op een avondje flink door. Als ze beschonken in een bubbelbad gaan zitten, blijkt dit tot hun schrik een 'Hot Tub Time Machine' te zijn die hen terugstuurt naar het jaar 1986. Dankzij deze tijdmachine vinden ze hun jeugd terug, wat voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen zorgt...
EliasZ
Zo slecht!
Had moeite om het af te kijken (en dat na 10 min). Slechte grappen, alles voorspelbaar en onderscheidt zich niet van andere komedies. Niet dat ik deze film van te voren serieus kon nemen maar het viel ook echt tegen! Het wordt ook zo een beetje nergens grappig. Op zich leuk concept voor dit genre, had veeel meer in kunnen zitten maar helaas..
Jesse93
Lekker filmpje. Ik verwachtte door de titel en het concept eigenlijk dat de film niet al te best was, maar het tegendeel was waar. Je komt meteen in de sfeer en je weet wat de hoofdpersonen ondergaan. De humor is ook nog lekker vlot, daar hou ik wel van. Wel grappig dat er ook twee acteurs uit Kick-Ass in zaten, die ongeveer dezelfde rol hadden. Lyndsey Fonseca was weer de lekkere vriendin en Clark Duke als de nerd.
Gewoon een mooie voldoende 3,5*
Had er eigenlijk meer van verwacht, het verhaal leent zich uit voor veel meer grappen dan dat ze er nu in hebben gemikt.
Niet dat de film slecht is, want heb me prima vermaakt. Er zitten toch nog wel een aantal leuke momenten in. Vooral Glover zijn rol is geweldig, je zit gewoon een aantal keer zit te wachten op het moment dat ie zijn arm verliest. Dat was behoorlijk hilarisch. Ook het einde is veel leuker dan een aantal momenten in de film. Ook de eighties music is lekker fijn om aan te horen en geeft wel een lekkere vibe aan de film.
De cast is ook wel aardig, vond alleen Cusack zn rol niet zo boeiend. Ook wordt er weer een liefde bij verzonnen en hebben de mannen allemaal zo hun geforceerde probleempjes. Dus bevat Hot Tub Time Machine toch ook wel weer veel standaardmomenten wat hoort in dit genre.
Al met al prima vermaak, maar geen hoogvlieger.
Sowieso grappig dat Glover gecast is in die rol met zijn Back to the Future achtergrond.
Freckles
Een film die je soms doet lachen en soms doet walgen.
Hot Tub Time Machine gaat over 4 jongens die per ongeluk terug reizen naar de toekomst en daar in grappige situaties verzeild raken.
De film heeft me elk moment geboeit en ik werd goed mee gesleurd door het verhaal. Jammer zaten er soms wat grappigere stukjes in dan anders. De film was voorspelbaar op sommige vlakken, zoals toen je wist dat hij zoiezo die neger zijn penis moest gaan zuigen. Maar oké, de film boeit en het verhaal is gemiddeld. Acteerwerk was best oké.
jansma
Zo slecht!
Als jij dit niet grappig vindt moet jij dit soort films niet meer kijken. Als je complexe complotten verwacht en een web van mysterie dan moet jij deze film niet kijken beste jonge.
Toch wel een ietwat tegenvallende komedie. Het verhaal was best leuk gevonden en er werd ook best aardig in gespeeld (m.u.v. John Cusack) maar echt veel te lachen viel er eigenlijk niet. Het enige moment waar ik hard om heb moeten lachen was het telefoongesprek met de 9 jarige vrouw, dat was geniaal. Het einde van de film was trouwens best goed en leuk (denk dat iedereen daar wel eens over gefantaseerd heeft). O ja er was ook een korte bijrol voor Chevy Chase (leek erg op Mart Smeets) in deze film, maar die sloeg echt nergens op.
Trouwens redelijk wat scenes zijn min of meer letterlijk overgenomen van Back to the Future.
papaEd
Leuke zaterdagavond film. In het begin dacht ik waar zit ik naar te kijken maar, na 20 minuten kwam de film pas op gang.
daarna geen moment verveeld.
d0nCoRl3oN3
Twijfelde om hem te kijken ivm vrij veel negatgieve berichten hier op MM, heb er geen spijt van hem toch te kijken. Vanaf het begin af grappig en een goede rol van Rob Corddry als mr negotievo.
Captain Pervert
Briljant uitgangspunt, bar slecht uitgewerkt.
Teveel copypaste werk uit talloze andere tijdreis-films. De grap is alleen dat Hot Tub Time Machine deze films niet alleen kopieert, maar de titels zelfs expliciet laat noemen door de personages. Maar de belangrijkste inspiratiebron (Back To The Future) noemen ze niet, terwijl ook daar meerdere plotelementen uit gepikt zijn.
De film is op alle vlakken zeer voorspelbaar. Is op zich niet erg als je weet waar je naartoe gaat, als er onderweg maar wat te lachen valt, maar helaas, de grapdichtheid is veel en veel te laag.
Jammer.
elayz
mooie film 3.5 waard omdat hij grappig is. en veel humor, kon mij wel boeien
Hectometersnor
Een zeer vermakelijke film boordevol met clichés over gemiste kansen en verkeerde beslissingen in het leven. Heb het idee dat de acteurs zelf de film ook niet bijster serieus nemen en het allemaal zien als een grote grap, de titel helpt hier ook wel erg in mee. Het is een film die nooit echt slecht word maar ook nooit geniaal, maar wel steeds vermakelijk en daar gaat het bij deze film waarschijnlijk ook om.
Thomas83
Een grote teleurstelling. Ik had wel verwacht me bij deze film door de nodige poep-, plas- en kotshumor heen te moeten worstelen, die is ook letterlijk aanwezig, maar had gehoopt dat er nog geslaagde jaren 80-grappen aanwezig zouden zijn. Het hele decennium is praktisch een bron van geschikt materiaal, maar toch zijn ze er niet in geslaagd er leuke grappen over te maken. Sterker nog, er zitten amper leuke grappen in. Een van de weinigen vind ik die met de eenarmige piccolo, daar zat tenminste nog enige originaliteit in, en het is ook mooi hoe Chevy Chase uitgerekend die rol speelt.
Om daarmee op de verschillende rollen en de acteerprestaties te komen, dat is een van de zwakke punten van de film. De vriendengroep is ook hier een samenstelling van mensen waarvan je amper kan geloven dat zij vrienden zijn en ook maar iets met elkaar hebben. In de goede films uit deze categorie werkt het toch allemaal en hebben ze allemaal wel een klik op het filmdoek, maar daar is hier echt totaal geen sprake van. Verder is de hele verschijning alleen al van Cusack bij mij al genoeg voor enige ergernis, en ze spelen allemaal ook zo slecht. Een vast element is vaak ook dat 1 van de vrienden de grof-komische noot vormt, maar die komt ook niet helemaal uit de verf. Het extreem happy end wist ik dan nog wel best te waarderen gek genoeg. Maar het is gewoon een heel matige film. Doe mij maar Back to the Future of Blast from the Past.
SaNDuTjE
Wat een tegenvaller, terwijl (uiteraard) de trailer wel een aardige film beloofde.
Het idee zou een leuke film kunnen opleveren, maar de uitwerking is dramatisch. De film zit vol met te flauwe grappen, slecht acteerwerk van Cusack (wat een verassing) en voorspelbare scenes.
Natuurlijk zijn er wel wat grappige scenes, maar het geheel is gewoon te flauw en voorspelbaar.
Wel leuk waren alle typische jaren 80 dingen Alf
Maar goed, ook dan nog kom ik niet verder dan 2*
EliasZ
Dat jij deze film 5 sterren geeft zegt meer over jou dan over mij.
erpunited
Ik vond de film slecht. Slecht geacteerd. Het verhaal is nog wel aardig maar slecht uitgevoerd. Enige pluspuntje was dat je een paar keer moet lachen. Maar al met al een tegenvallende film
JSPR_G
Ik vond dit maar een flauwe film. De eighties-sfeer wordt wel goed weergegeven en de muziek is wel leuk, maar daar blijft het redelijk bij. Ik heb nauwelijks moeten lachen bij het bekijken van deze film (enkel de piccolo, het 9-jarig meisje en de Michaël Jackson-grap waren grappig). Lou (Rob Corddry) vond ik een zeer irritant personage, met dan continue geroep...
Redelijk tijdverspilling, deze film. 1*
hedrick
De film verveelt niet echt, mede dankzij de bekende acteurs
in de film, maar afgezien van wat leuke grappen, schaars maar ze
waren er wel, ook heel veel overbodige kots and "dick" humor, die gaat vervelen. Kom niet verder dan een 2*
Justinw
Sluit me aan bij Captain Pervert.
Het concept is erg leuk, maar dit word maar deels vertaald in de film. Er zitten aardige leuke dingen in, maar hetgene waar de film op kon bouwen ontbrak. Namelijk het compleet losgaan in de 'Eighties'!
Het is allemaal wat slapjes en de enige die zich echt een beetje uitleeft is Rob Corddry. Cusack is erg soft evenals Robinson. Clark Duke is vervangbaar en totaal onnodig. Ze dachten waarschijnleek een soort computer geek erin te stoppen, maar dit levert geen enkele geslaagde grap op.
Door deze dingen is de film maar deels geslaagd. Hij kijkt wel makkelijk weg.
Cincinnati?
Het is een van de vraagtekens die dit komische filmpje oproept. Waterdicht is het plot ondanks de titel niet, maar leuk is het wel.
Al is er sprake van meer potentie dan resultaat, de kijker zal uiteindelijk moeten lachen. Dit met dank aan de vuilbekkende Corddry en leuke bijrollen van Glover en Chase.
Goed.
maartenmaarten
Met vrienden op de bank op een saaie middag gekeken. Zeker wel om een paar grappen gelachen maar deze blijft me denk ik niet lang bij.
jansma
Dat jij deze film 5 sterren geeft zegt meer over jou dan over mij.
Blijkbaar kun jij niet tellen want ik geef het 3 sterren en geen 5.. ken je cijfers beste jonge
Nancy1980
Best grappig filmpje, kon er wel om lachen.
gratis
Ondanks dat de uitwerking beter had gemogen is dit zeker een lollige film en kijkt heerlijk weg. Zeker als je uit de jaren 80 komt zijn er veel herkenbare dingen.
John Lee Hooker
Vrij matige film. Het grappigste moment vond ik nog wel toen die ene gast op de eekhoorn kotste.
Het stelt allemaal niet veel voor en ieder personage heeft maar een korte toevoeging in de film, terwijl het toch om de vier vrienden moet gaan. Ook de hot tub komt er maar zeer weinig in voor en blijft zowat op de achtergrond terwijl alles hier om zou moeten draaien. Hiermee is het begin nog wel leuk gemaakt met al beschonken foto's in het bad, en hierdoor had ik ook een hogere verwachting van de film.
Er wordt gevochten, gescholden en gediscussierd, maar waar het allemaal voor nodig is komt er niet echt uit. Het lijkt of er maar snel iets op papier is gezet zonder er echt de nodige aandacht aan te schenken.
Nog niet gesproken van het saaie einde en die beroerde aftiteling.
- 1,5 -
$pecial
Verrassende film en wat een geweldige comedy is dit geworden zeg! De '80 sfeertje is echt super en enorm cheesy, maar het is allemaal juist in een film als dit.
De film heeft een aantal geweldige scenes, zoals de scene in de hottub toen ze voor het eerst terug de tijd in werden gebracht. Lekker wazig en freaky. Dit mocht misschien wel wat vaker terug komen. Net zoals die vent die af en toe kwam om de hottub te maken, de time traveller.
Ik heb heel erg genoten van deze film, goed gegeven maar beter uitgewerkt dan ik me had voorgesteld. Comedy die met liefde is gemaakt, dat kun je wel zien. Jammer dat de waarderingen hier zo laag zijn...
Welverdiende 4,0 *
rotem
Prijsvraag:
Hoeveel keer is er "fuck" gezegd?
Ontelbaar in mijn optiek. Simpel filmpje. Wel af en toe gelachen. Met name om die manieren waarop de "bellboy" zijn arm zou kwijtraken.
Als je echt niets anders kunt bekijken, dan maar deze film.
JSPR_G

The Gatekeepers
Documentaire, 2012

The Girl Next Door
Komedie / Romantiek, 2004
vergiftigenone-night standtijdreizentime machinezangerincest overtoneshot tubpeter pan syndromeforty something sneeuw skiënski resortjaren 80butterfly effect80s throwbackchange the past80salternate futurechange the future80s rock bandmotley crue