• 9.376.162 stemmen

Hot Tub Time Machine (2010)

Komedie | 101 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Steve Pink

Met onder meer: John Cusack, Craig Robinson en Rob Corddry

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot Hot Tub Time Machine

"Kick some serious past!"

Een stel vrienden op leeftijd zuipt op een avondje flink door. Als ze beschonken in een bubbelbad gaan zitten, blijkt dit tot hun schrik een 'Hot Tub Time Machine' te zijn die hen terugstuurt naar het jaar 1986. Dankzij deze tijdmachine vinden ze hun jeugd terug, wat voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen zorgt...

avatar van The Oceanic Six

Ik keek hier nogal naar uit en het eindresultaat is ook best amusant.

Het deed me een beetje denken aan The Hangover. Niet qua plot, wel dat ook hier een groep vrienden in de meest debiele situaties waarbij ze elkaar moeten helpen.

Het plot van de film is erg leuk en de uitwerking is dat ook best wel. Al moet ik zeggen dat de leukste grappen in de trailer verwerkt al zaten. Maar de film keek lekker weg. Dat komt ook omdat de vriendengroep best geinig is. Zeker de (zwarte) Nick vond ik wel leuk. Hilarisch hoe hij de verkeerde dingen tegen zijn toen nog 9 jarige toekomstige vrouw zegt
Toch hadden ze met het tijdreisthema op zich meer kunnen doen. Al waren sommige momenten wel leuk, zoals dat 1 van de groepsleden het met de toekomstige moeder van 1 deed haha.

Verder is de film niet echt opvallend bijzonder. Lekker vermakelijke amusement.

avatar van Beloki

Beloki

Aardige komedie. Geen schaterlachen, maar af en toe wel erg grappig. Leuke cast ook.

B.

avatar van james_cameron

Aanvankelijk leuke maar uiteindelijk toch vrij flauwe komedie, voorspelbaar uitgewerkt. De degelijke cast maakt er nog wat van en er zijn een aantal geslaagde grappen, maar hier had veel meer ingezeten. Voor kijkers opgegroeid in de jaren '80 zijn er wel heel veel leuke verwijzingen naar de populaire cultuur van toen, alsmede een stortvloed aan 'foute' muziek.

avatar van 606

Hele aardige komedie met een vermakelijk verhaal.

Acteurs doen het ook prima.

De sfeer is genietbaar.

3,5 ster

avatar van Wheely5

Wheely5

Een walgelijk slap aftreksel van Back to the future. Maar door de herinneringen en leuke humor érg leuk ! We hebben genoten hier.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Die Anders/Heald scenaristen zorgen voor even leuke verhalen als uit de Apatow fabriek. Coddry mag wat mij betreft even groot worden als Rogen, wat een geweldige rotkop heeft die vent. 3,5*

Beste quote door Cusack:

I don't care if you put that arm in a steel f*cking vault, that arm's coming off!

avatar van Quentin

Quentin

Erg slap, complimenten voor de trailereditor want de hoge verwachtingen worden totaal niet ingelost.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

''Alright, two things - number one; fuck you!! ... ''

Prachtige film. Helemaal mijn ding als liefhebber van de jaren '80. Als je niet veel over de 80's weet of er niet veel mee hebt, vind je dit al snel een stuk minder bijzonder...

... al hoeft dat niet (echt) natuurlijk én kan het nog steeds geweldig uitpakken. Voor mij was het dubbel pret. Er wordt met de mooie settings - in het sneeuwige gebied - al een sterk fundament gezet. De cast is leuk, met Corddry en Robinson als uitschieters; geweldige figuren. Veel gevloek, gezuip, drugs, sex en geweldige - zéér vermakelijke avonturen. Leuke humor; bij vlagen zit er nog een flauwe, simpele grap tussen, maar voor de rest barst deze film van de scherpe, bij vlagen hilarische humor.

Veel leuke details, ook in de humor, die je al snel mist als je minder thuis bent in de jaren '80. Geweldige soundtrack; o.a. 'Safety Dance' en Obsession (twee van m'n favoriete 80's tracks). Tsjah, dan kan er weinig misgaan. De film barst echt van de geniale quotes, in alle soorten en maten; ''I wanna fuck something!'' of de wat drogere soort; ''Get outta my way stool''. Lang geleden dat ik zoveel gelachen heb.

Dan het verhaaltje. Oké, misschien wat gejatte elementen, maar wel in een nieuw én fantastisch leuk jasje gestoken. Dat bubbelbad alleen al. Heb van het begin tot het einde genoten. Het einde, wanneer Lou (Lougle ) zijn eigen toekomst heeft veranderd en enorm geprofiteerd heeft van alles is geweldig - ik zag het niet aankomen. Het optreden van Nick (Jessie's Girl!) is minstens zo geniaal. Sowieso zijn alle momenten, waarin de mannen van het moment profiteren én de toekomst veranderen geweldig. Leuk gevonden allemaal. De bijrollen van Cusack en Duke zijn dan wel minder memorabel, maar ook gewoon erg leuk.

Ja; leuk, leuk, leuk. Ik hou van humor, ik hou van de jaren 80... en nu ook best van deze Hot Tub Time Machine. Alle (hoge) verwachtingen zijn makkelijk ingelost.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

De vergelijking is hier al gemaakt en ook mij deed deze Hot Tub Time Machine wel denken aan The Hangover. Eveneens zo'n dol avontuur, met veel platte humor en erg druk.

Beide films hebben genoeg leuke momenten, maar meer dan 3 sterren kan ik er toch niet aan kwijt. Daarvoor zijn de echt hilarische momenten me iets te schaars. Misschien ook wat te veel "fysieke" humor, waarbij mensen zich ongelooflijk veel pijn doen. Vind dat bijna nooit grappig.

Wel een paar komische personages zoals Nick en Lou: zowel Craig Robinson als Rob Corddry waren me in het verleden reeds in positieve zin opgevallen. De rest doet het best aardig, maar is minder memorabel.

Fijn filmpje, maar een topper herken ik er nu ook niet in.

avatar van Jesse93

Jesse93

Lekker filmpje. Ik verwachtte door de titel en het concept eigenlijk dat de film niet al te best was, maar het tegendeel was waar. Je komt meteen in de sfeer en je weet wat de hoofdpersonen ondergaan. De humor is ook nog lekker vlot, daar hou ik wel van. Wel grappig dat er ook twee acteurs uit Kick-Ass in zaten, die ongeveer dezelfde rol hadden. Lyndsey Fonseca was weer de lekkere vriendin en Clark Duke als de nerd.

Gewoon een mooie voldoende 3,5*

avatar van rep_robert

Had er eigenlijk meer van verwacht, het verhaal leent zich uit voor veel meer grappen dan dat ze er nu in hebben gemikt.

Niet dat de film slecht is, want heb me prima vermaakt. Er zitten toch nog wel een aantal leuke momenten in. Vooral Glover zijn rol is geweldig, je zit gewoon een aantal keer zit te wachten op het moment dat ie zijn arm verliest. Dat was behoorlijk hilarisch. Ook het einde is veel leuker dan een aantal momenten in de film. Ook de eighties music is lekker fijn om aan te horen en geeft wel een lekkere vibe aan de film.

De cast is ook wel aardig, vond alleen Cusack zn rol niet zo boeiend. Ook wordt er weer een liefde bij verzonnen en hebben de mannen allemaal zo hun geforceerde probleempjes. Dus bevat Hot Tub Time Machine toch ook wel weer veel standaardmomenten wat hoort in dit genre.

Al met al prima vermaak, maar geen hoogvlieger.

avatar van Theunissen

Toch wel een ietwat tegenvallende komedie. Het verhaal was best leuk gevonden en er werd ook best aardig in gespeeld (m.u.v. John Cusack) maar echt veel te lachen viel er eigenlijk niet. Het enige moment waar ik hard om heb moeten lachen was het telefoongesprek met de 9 jarige vrouw, dat was geniaal. Het einde van de film was trouwens best goed en leuk (denk dat iedereen daar wel eens over gefantaseerd heeft). O ja er was ook een korte bijrol voor Chevy Chase (leek erg op Mart Smeets) in deze film, maar die sloeg echt nergens op.

Trouwens redelijk wat scenes zijn min of meer letterlijk overgenomen van Back to the Future.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Briljant uitgangspunt, bar slecht uitgewerkt.

Teveel copypaste werk uit talloze andere tijdreis-films. De grap is alleen dat Hot Tub Time Machine deze films niet alleen kopieert, maar de titels zelfs expliciet laat noemen door de personages. Maar de belangrijkste inspiratiebron (Back To The Future) noemen ze niet, terwijl ook daar meerdere plotelementen uit gepikt zijn.

De film is op alle vlakken zeer voorspelbaar. Is op zich niet erg als je weet waar je naartoe gaat, als er onderweg maar wat te lachen valt, maar helaas, de grapdichtheid is veel en veel te laag.

Jammer.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een tegenvaller, terwijl (uiteraard) de trailer wel een aardige film beloofde.

Het idee zou een leuke film kunnen opleveren, maar de uitwerking is dramatisch. De film zit vol met te flauwe grappen, slecht acteerwerk van Cusack (wat een verassing) en voorspelbare scenes.
Natuurlijk zijn er wel wat grappige scenes, maar het geheel is gewoon te flauw en voorspelbaar.

Wel leuk waren alle typische jaren 80 dingen Alf .

Maar goed, ook dan nog kom ik niet verder dan 2*

avatar van Justinw

Justinw

Sluit me aan bij Captain Pervert.

Het concept is erg leuk, maar dit word maar deels vertaald in de film. Er zitten aardige leuke dingen in, maar hetgene waar de film op kon bouwen ontbrak. Namelijk het compleet losgaan in de 'Eighties'!

Het is allemaal wat slapjes en de enige die zich echt een beetje uitleeft is Rob Corddry. Cusack is erg soft evenals Robinson. Clark Duke is vervangbaar en totaal onnodig. Ze dachten waarschijnleek een soort computer geek erin te stoppen, maar dit levert geen enkele geslaagde grap op.

Door deze dingen is de film maar deels geslaagd. Hij kijkt wel makkelijk weg.

avatar van Zinema

Cincinnati?

Het is een van de vraagtekens die dit komische filmpje oproept. Waterdicht is het plot ondanks de titel niet, maar leuk is het wel.

Al is er sprake van meer potentie dan resultaat, de kijker zal uiteindelijk moeten lachen. Dit met dank aan de vuilbekkende Corddry en leuke bijrollen van Glover en Chase.

Goed.

avatar van maartenmaarten

maartenmaarten

Met vrienden op de bank op een saaie middag gekeken. Zeker wel om een paar grappen gelachen maar deze blijft me denk ik niet lang bij.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vrij matige film. Het grappigste moment vond ik nog wel toen die ene gast op de eekhoorn kotste.

Het stelt allemaal niet veel voor en ieder personage heeft maar een korte toevoeging in de film, terwijl het toch om de vier vrienden moet gaan. Ook de hot tub komt er maar zeer weinig in voor en blijft zowat op de achtergrond terwijl alles hier om zou moeten draaien. Hiermee is het begin nog wel leuk gemaakt met al beschonken foto's in het bad, en hierdoor had ik ook een hogere verwachting van de film.

Er wordt gevochten, gescholden en gediscussierd, maar waar het allemaal voor nodig is komt er niet echt uit. Het lijkt of er maar snel iets op papier is gezet zonder er echt de nodige aandacht aan te schenken.

Nog niet gesproken van het saaie einde en die beroerde aftiteling.

- 1,5 -

avatar van $pecial

$pecial

Verrassende film en wat een geweldige comedy is dit geworden zeg! De '80 sfeertje is echt super en enorm cheesy, maar het is allemaal juist in een film als dit.

De film heeft een aantal geweldige scenes, zoals de scene in de hottub toen ze voor het eerst terug de tijd in werden gebracht. Lekker wazig en freaky. Dit mocht misschien wel wat vaker terug komen. Net zoals die vent die af en toe kwam om de hottub te maken, de time traveller.

Ik heb heel erg genoten van deze film, goed gegeven maar beter uitgewerkt dan ik me had voorgesteld. Comedy die met liefde is gemaakt, dat kun je wel zien. Jammer dat de waarderingen hier zo laag zijn...

Welverdiende 4,0 *

avatar van Respekked

Respekked

Best leuk in het 'bromance' genre, maar zeker niet memorabel en hilarisch. Essentieel bij een 'bromance' is natuurlijk chemie tussen de mannen, iets wat wat mij betreft ontbrak. Vier individuen bij elkaar zetten met wat grappen werkt niet zomaar, didn't they see Wild Hogs? Toch zijn de mannen afzonderlijk best leuk en was, naast een aantal geslaagde grappen, de 'running gag' erg sterk! Jammer dat de Schwarzenegger theorie al in de trailert zat.

avatar van El ralpho

El ralpho

Een kleine 2,5. Bepaalde personages en ideeën waren geslaagd en andere weer niet. Nu vind ik komedie een lastig te beoordelen genre, an sich omdat meningen in dit genre nou eenmaal sneller uiteen liggen.
Humor is een persoonlijk iets wat men ook terugziet bij de reacties die bij deze film gegeven worden.

Leuk vond ik de 3 vrienden die als individuele karakters goed uit de verf kwamen en allemaal wel enkele leuke momenten hadden.
Ik zeg hier bewust enkele want de film was met vlagen grappig maar had dit op vele momenten veel vaker kunnen zijn.
Met het tijdreis principe kun je veel doen, jammer dat dit op een handvol geslaagde grappen niet gedaan is.

Tevens vond ik Jacob maar een mateloos irritant personage. Hij paste niet in de groep, Had geen leuke scene's en haalde alleen maar vaart uit de film met zijn eindeloze gezever. Hij was een belangrijk onderdeel in het verhaal, maar het was beter geweest om dit onderdeel weg te laten en aan te passen of een acteur te laten spelen waar je je als kijker wat minder kapot aan ergert.

Verder een vrij aardige verstand op nul film, waar je met geen verwachtingen naar moet gaan kijken waarna het allemaal nog best meevalt. Verwacht geen dijenkletser maar een film die wel aardig wegkijkt en zo nu en dan een kleine glimlach op het gezicht tovert.

avatar van Wassup !

Wassup !

Geweldige film! Desondanks de slechte kritieken hier op MovieMeter vond ikzelf deze film meer dan geslaagd. De personages waren allemaal erg komisch en ook het idee rond deze film was goed uitgevoerd. Niets nieuws, maar dat kon voor mij de pret echt niet drukken! Het acteerwerk viel ook nog goed mee, ook al was het niet bepaald beresterk. Maar wat wil je ook? Bij dit soort films moet je gewoon eventjes je verstand op nul kunnen zetten en daarna kan je pas voluit genieten van een film als deze. Onverwachts sterke komedie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Oh God! I'm gonna cum! Shia Lebeouf! I'm fucking Adam's sister! Dropping loads! So much fucking semen. Little Tiny Jacobs!

Ja, mijn soort komedie. Best wel vergelijkbaar met The Hangover, alleen één groot verschil: deze is namelijk wel grappig. De kracht van Hot Tub Time Machine zit 'm vooral in de talrijke references naar de 80's en ook de heerlijke lines zijn geweldig. In tegenstelling tot The Hangover heb je nu wel een cast die wel beschikken over een goede delivery. Corddry steelt de show maar ook Robinson en Cusack zijn heerlijk droog, Duke blijft ook erg genietbaar. Leuke bijrol van Glover ook.

Wat dit nou zo'n geweldige comedy maakt is niet de dijenkletsers, want die zitten er hier niet veel aan. Maar gewoon de kleurrijke personages, de heerlijke oneliners (outta my way stool ) maar vooral de 80's references maken dit een feest. Wel een comedy voor mensen met een zwak voor en kennis van de 80's. Anders zal je er niet veel aan gaan vinden denk ik, omdat je de references dan toch mist. Heerlijke situaties ook. De breakup scene van Cusack, de beat up en weddenschap (+ nasleep) van Corddry (en natuurlijk zijn ejaculatie in Kelly ) en Robinson zijn neukbeurt met Paré (what a rack on that girl by the way ). Zoveel toffe scenes trouwens. Ook fijn om al die foute 80 songs weer eens te horen.

Mijn soort comedy dit. Snedige lines, flink wat adulthumor, nudity, vuilbekkerij en fijne references. Daarnaast een film met een 'hart', dat is de grootste troef van de film. Eén van de leukste comedies die ik ooit zag, zonder twijfel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Shia Laboeuf

Geweldige komedie, één van de beste die ik in tijde heb gezien. Briljante cast waar vooral Corddry geniaal is, maar ook Robinson blijft een erg komische acteur. Zwaar van kunnen genieten! Cusack zat ik niet echt op te wachten, maar moet hem toch een compliment geven, want hij deed het hier zelfs erg leuk. Lizzy Caplan vond ik in d'r verschijning wat tegenvallen, was leuker in Cloverfield .

Briljant idee om de jaren80 te nemen voor hun tijdreisje, de aankleding, muziek en sfeer zijn sowieso al een komisch/fout gebeuren. Aantal keer goed kunnen lachen om de situaties, maar het zijn vooral de opmerkingen richting elkaar die je constant met een grijns laten zitten.

Zo kunnen ze niet vaak genoeg gemaakt worden.

avatar van eltorro

eltorro

Een komedie die zo voorspelbaar is, dat je na een kwartiertje wel weet hoe de film gaat eindigen.

Ondanks de voorspelbaarheid toch nog best grappig. Zo was het stukje op het einde met Craig Robinson die zijn toekomstige vrouw even opbelt (op dat moment een 9 jarig meisje), en dan flink uitscheld geweldig. En zo waren er nog wel een paar leuke grappen.
De acteurs waren verder niet veel bijzonders, John Cusack speelt dezelfde rol als altijd. Een aanrader als je van de humor houd van American Pie. 2*

avatar van otherfool

otherfool

Mjaaah, wel aardig.

Had de potentie dé bromance film van het jaar te worden (a la Superbad of Hangover), maar hoewel ik een paar keer smakelijk heb kunnen lachen mist de film daarvoor net de juiste toon. Casting had misschien ook beter gekund (Corddry is vervelend), maar ik wil ook weer niet te streng zijn want voor anderhalf uur redelijk amusante nonsens (die titel alleen al) kun je deze ongestraft je spelertje insodemieteren.

3*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

The great white buffalo

Geweldige 'back-to-the-future'-film. Lekker veel gevloek, grove humor en een heerlijk blij gevoel na het kijken van deze film. Vooral Lou was erg grappig met zijn bijdehante humor. Ook mooi hoe hij gebruikte van de toekomst.

Ook ik vind de 80' geweldig. De 80' sfeer is goed gelukt in deze film. Ik zat in ieder geval midden in de 80' met mijn gevoel. Het mooie van deze film is dat ie zich niet serieus neemt. Dat is ook precies wat ik van deze film verwachtte. Ook het einde is erg leuk gedaan. Ik ben nu in ieder geval erg blij na het kijken van deze film.

Zeker een film die ik vaker wil zien. Heb je zin in een film die grove humor bevat en zich niet serieus neemt? Dan is de film die je moet zien. Super!

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Er zitten wel wat leuke momenten in, maar de film moet het veelal hebben van kansloze poep- en plasgrappen. Dat begint op den duur behoorlijk de keel uit te hangen. Desondanks is de film wel aardig om eens gezien te hebben.

avatar van Jeffie

Jeffie

Een film zoals er zovele bestaan. Toch hier en daar eens goed moeten lachen, ja ik kan dit soort humor wel apprecieren.

De scene hieronder door eltorro beschreven was hilarisch !

eltorro schreef:

Verder nog wel leuke momenten.
Ik heb me wel geamuseerd.

avatar van TMP

TMP

Flauwe, simpele grappen. Niet echt leuk. John Cusack wederom in een slechte film, nadat ik hem in 2012 ook niet bepaald zag uitblinken. Grappig bedoeld deze film, maar alleen leuk als je van heel simpele humor houdt...