• 9.374.990 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 juni 2011

Plot Beastly

"Love is never ugly."

De film - geïnspireerd door het klassieke verhaal van ''Beauty and the Beast'' - speelt zich af in een moderne setting. Nadat de arrogante tiener Kyle Kingson zijn Gothic klasgenote heeft vernederd, spreekt zij een vloek over hem uit die hem verandert van 'lekker ding' in een afzichtelijk monster. Om de toverspreuk te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat was dit een grote teleurstelling, echt heel jammer want ik had best hoge verwachtingen van Beastly maar die zijn helemaal niet waargemaakt.

Film begint al heel slecht, rommelig en erg onlogisch. Binnen no time was Kyle verandert in een zogenaamd 'beest' die schijnbaar erg lelijk over moet komen. En dat deed hij ook wel, alleen was dit meer op een lachwekkende manier. Ook de manier waarop dit tot stand is gekomen in de film vond ik ongeloofwaardig. Kendra de gothic van school word vernederd door Kyle en ineens krijgt ze het geniale idee om een vloek over hem uit te spreken. Dit alles gaat zo lachwekkend te werk mede ook door het vreselijke acteerwerk van Mary-Kate Olsen die je totaal niet serieus kan nemen als evil witch. Maar goed, dit was enkel het begin, de romance tussen Kyle en Lindy kon nog steeds erg leuk en aandoenlijk worden, maar ook dat bleef helaas uit.

De romance was totaal niet geloofwaardig en zowel Pettyfer als Hudgens zette slechte en houterige personages neer en daardoor kon ik ook geen sympathie opbrengen voor de personages. De humor was niet leuk, totaal niet op zijn plaats en zorgde ervoor dat de drama niet meer overkwam op ons als kijker. Kleine pluspunt was de soundtrack, dat klonk verder wel goed. En het plot zelf vond ik ook veelbelovend,, ik ben gek op het originele sprookje van Beauty and the Beast, maar niet zoals het gebracht word in deze film.

Ben erg teleurgesteld in Beastly, zelfs mijn liefde voor Vanessa kon deze film niet redden.

1,5* Kan er niet meer van maken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik keek hier wel naar uit. Live action versie van Beauty and the Beast, ik hoopte zelfs op een moderne Edward Scissorhands maar dat liep toch anders. De film is op bijna elk vlak lachwekkend. De personages van Pettyfer en Hudgens zijn zo vlak als een kartonnen bord maar beiden verergeren dit door tenenkrommend acteerwerk. Knullige humor, al weet Harris daar wel verandering in te brengen.

De chemie is nihil en de hele love story is gewoon erg zwak geschreven en neergezet. Het is allemaal zo slecht dat het lijkt dat je naar één of andere sketch zit te kijken van een episode van SNL. Humor is van een bedenkelijk niveau, personages zijn lachwekkend, idem voor de lovestory en het acteerwerk is echt van lachwekkend niveau.

Beastly heeft eigenlijk alles weg van een MTV productie en dan nog geregisseerd door Ed Wood. Lachwekkend op elk vlak dus, toch net niet genoeg voor die 0,5* maar daar kan de schoonheid van Hudgens wel wat mee te maken hebben. Al kan ik mijn vinger er nog niet echt op leggen. Snel vergeten.

avatar van ExToR

ExToR

Het idee van het verhaal is aardig, een moderne beauty en de beast waarin een knappe jongen wordt veranderd in een 'beast', wat alleen ongedaan gemaakt kan worden door echte liefde. Cliché met de hoofdletter C, maar een leuk concept.

De uitvoering is echter erg teleurstellend. Een nietszeggend begin waarin Kyle een beetje arrogant aan het doen is, een gothic dame die even langsloopt en hem betoverend zodat hij een (vrij alien-achtig) beest wordt... juist... Vervolgens ziet Kyle een leuk meisje, gaat naar haar huis, stopt daar een gewelddadige overval (hij is dus kennelijk ook al een soort superheld) en het meisje moet maar bij hem komen wonen. Vervolgens gebeurt er eigenlijk niks behalve dat er een thuishuisje gebouw wordt, en uiteindelijk spreekt ze [sarcasme] extreem onverwachts [/sarcasme], toch de betoverende woorden uit.

Niet alleen de typetjes, maar ook het acteerwerk viel tegen.

Al met al een zeer matige film, jammer.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja..

Tsja.........

Dat gevoel heb ik nou al sinds ik de film gezien heb. Ik kan er weinig zinnigs over zeggen, ik heb normaal geen problemen met mijn gevoel over iets te uiten, maar bij deze film weet ik het niet.

De film duurt nog geen 1,5 uur, maar voelde aan als het dubbele. Het lukte me niet om ook maar iets te voelen voor de personages, alles wat in mijn ogen 'zou moeten' werkte averechts bij mij. Moest ik, als kijker, sympathie voelen, begon ik te lachen. Moest ik iets grappig vinden, kon het me weer niet bekoren. Het acteerwerk, tsja, van wisselend niveau. De personages waren niet per se slecht, maar ze hebben totaal geen diepte of inhoud.

Aan de ene kant vraag ik me af of ik niet 'te streng' ben wat betreft deze film, en of een herziening niet positief uit zou kunnen pakken, maar voorlopig even niet. Misschien bevalt hij over een tijdje beter.

avatar van RickZ

RickZ

Romantische fantasiefilm naar het sprookje Beauty and the Beast. Het geheel is een jeugdfilm geworden met een zoetsappig en uiterst voorspelbaar verhaaltje. Het duurt gelukkig niet al te lang. Onvoldoende.

avatar van miss_efron

miss_efron

Dit soort films zijn films waar je 9/10 het einde kan van raden.Ook al had ik het bij het rechte eind,ik heb zeker van deze film genoten.

Love is never ugly,dat is de slogan.De films begon zoals ik het niet had verwacht maar zat zeer goed in elkaar.Het ging 'gelukkig' niet alleen over beauty and beast.Het ging ook over de personen rondom hen.

Heel mooie film die ons allen een levensles kan leren.

No matter what...Love is never ugly.Op welk vlak dan ook.

9****

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Belle en het Beest is mijn favoriete kinderfilm en ik heb voor zo lang ik mij kan herinneren een zwak voor het verhaal. Daarom wilde ik Beastly ook graag zien. Voor de meeste meisjesfilms ben ik te cynisch, maar omwille van het verhaal wilde ik deze film dus graag proberen.

Beastly is zo ongeveer wat ik ervan verwacht had. De plotwendingen kun je goed zien aankomen als je het verhaal van de Disneyfilm zo goed kent als ik. Dat vind ik eigenlijk nog niet eens zo erg ook, ik was gewoon erg benieuwd hoe ze de verschillende verhaalelementen naar deze eeuw zouden vertalen. In het merendeel der gevallen vind ik die overgang best geslaagd, soms is het iets te ongeloofwaardig of te dik aangezet. Kyle is in het begin wel heel overduidelijk een egoïstische zak, het is dan ook nauwelijks te bevatten dat hij nog zo populair is. Ze hadden hem ook wel wat subtieler een egoïstische zak kunnen maken. Maar goed.

Het acteerwerk was redelijk tot goed. Vooral Mary-Kate Olsen vond ik erg leuk; ze had zichtbaar plezier om de heks uit te hangen. Ook leuk vind ik hoe we nog een heel klein stukje van haar te zien krijgen in de laatste scène van de film. De huishoudster en de leraar vormden een aardig substituut voor Lumière en Pendule uit Belle en het Beest (zo zag ik ze tenminste).

Alex Pettyfer ziet er geslaagd afschrikwekkend uit. Zijn bloeiende tatoeage is op een vreemde manier nog wel mooi, maar de holen en strepen op zijn gezicht zijn verre van aantrekkelijk. Ik vond eigenlijk wel dat hij dusdanig veel op zijn oorspronkelijke zelf leek dat Lindy hem eigenlijk wel had moeten herkennen toen hij er weer normaal uitzag. Helemaal aangezien zijn postuur en zijn stem verder gewoon hetzelfde gebleven waren.

Ach, een cinematografisch hoogstandje is Beastly misschien niet, maar dat neemt niet weg dat ik er met plezier naar gekeken heb. Voor de doelgroep is het vast en zeker smullen.

Mooi verhaal, vooral als je van sprookjes houd! Wel zeer rustige film.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/fantasie/romantiek film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Neil Patrick Harris ...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van mrklm

mrklm

Kendra [Mary-Kate Olsen als Goth] besluit Arrogante mooiboy Kyle [Alex Pettyfer] een lesje te leren door hem te vervloeken met littekens, piercings en tatoeages. Zijn afgetrainde lichaam mag hij houden. Uiteraard leert hij een paar wijze levenslessen en is er een meisje [Vanessa Hudgens] dat hem “ziet voor wie hij werkelijk is.” Hypocriete tiener-kletskoek is alleen te verteren voor uiterst naïeve tieners. Dakota Johnson heeft een klein rolletje als Kyles beoogde oorspronkelijke love interest.