Genre: Fantasy / Romantiek
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 16 juni 2011
Plot Beastly
"Love is never ugly."
De film - geïnspireerd door het klassieke verhaal van ''Beauty and the Beast'' - speelt zich af in een moderne setting. Nadat de arrogante tiener Kyle Kingson zijn Gothic klasgenote heeft vernederd, spreekt zij een vloek over hem uit die hem verandert van 'lekker ding' in een afzichtelijk monster. Om de toverspreuk te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is.
Kyle Kingson
Rob Kingson
Dr. Davis
Victor Barrel
Naomi Watts
Al is het al onzin dat de film zo 9 maanden vertraagt is. Allemaal door Zac Efron en zijn agent
. Zou ook gezellig zijn geweest destijds in huize Efron/Hudgens
rebeccaharleman
ik wacht al zo lang op deze film dat is echt iets van 2 jaar. Toen ik hoorde dat deze uit kwam was ik zo blij, nu er eindelijk wat filmje op internet staan wordt het al steeds spannender kan niet wachten!!
benthe
Niet erg positief zijn de recensies, maar 1,5 uur naar Alex Pettyfer kijken is al geen probleem. Al is ie the Beast, dus ziet ie er waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk uit als normaal.
Loisb
Leuk filmpje voor tussendoor. Meer is het niet eigenlijk. De cast doet het goed genoeg om de film overeind te houden en dat niet alleen door hun knappe uiterlijk. Het verhaal is simpel en daar wordt eigenlijk te weinig mee gedaan. Wat wel jammer is.
De boodschap is duidelijk: je kunt ook van iemand houden die niet zo aantrekkelijk is...
Speelduur is aan de korte kant, wat het allemaal weer een beetje gehaast doet overkomen. Desalniettemin heb ik genoten van deze film!
AHWA
Gisteren het eerste half uur gezien en precies wat je ervan verwacht. Pettyfer als een arrogante diva bijna, Hudgens bloedmooi, Olsen weird, de dialogen een beetje te geforceerd, en Peter Krause in een wat ongewone rol voor hem. Vanavond gauw de rest kijken.
Naomi Watts
Benieuwd, een Hudgens film een beetje afzetten
. Ik wacht wel op de Blu-ray.
AHWA
We keken hem samen en m'n vrouw wilde gaan slapen.
Rianneke_Dan
Wat was dit een grote teleurstelling, echt heel jammer want ik had best hoge verwachtingen van Beastly maar die zijn helemaal niet waargemaakt.
Film begint al heel slecht, rommelig en erg onlogisch. Binnen no time was Kyle verandert in een zogenaamd 'beest' die schijnbaar erg lelijk over moet komen. En dat deed hij ook wel, alleen was dit meer op een lachwekkende manier. Ook de manier waarop dit tot stand is gekomen in de film vond ik ongeloofwaardig. Kendra de gothic van school word vernederd door Kyle en ineens krijgt ze het geniale idee om een vloek over hem uit te spreken. Dit alles gaat zo lachwekkend te werk mede ook door het vreselijke acteerwerk van Mary-Kate Olsen die je totaal niet serieus kan nemen als evil witch. Maar goed, dit was enkel het begin, de romance tussen Kyle en Lindy kon nog steeds erg leuk en aandoenlijk worden, maar ook dat bleef helaas uit.
De romance was totaal niet geloofwaardig en zowel Pettyfer als Hudgens zette slechte en houterige personages neer en daardoor kon ik ook geen sympathie opbrengen voor de personages. De humor was niet leuk, totaal niet op zijn plaats en zorgde ervoor dat de drama niet meer overkwam op ons als kijker. Kleine pluspunt was de soundtrack, dat klonk verder wel goed. En het plot zelf vond ik ook veelbelovend,, ik ben gek op het originele sprookje van Beauty and the Beast, maar niet zoals het gebracht word in deze film.
Ben erg teleurgesteld in Beastly, zelfs mijn liefde voor Vanessa kon deze film niet redden.
1,5* Kan er niet meer van maken.
melvddonk
Tja. Wat moet ik hier nou over zeggen?
Ik heb een tijd lang uitgekeken naar Beastly, maar ben toch erg teleurgesteld. Aan de ene kant kijkt de film, mede dankzij zijn korte speelduur, lekker weg. Aan de andere kant zijn er zoveel minpunten dat ik de film onmogelijk een voldoende kan geven.
De cast was fijn om naar te kijken, maar de personages waren alles behalve boeiend. Mary-Kate Olsen deed het erg slecht en was wat mij betreft een absolute miscast. Hudgens doet het erg leuk en ook Pettyfer mag er zeker wezen. Wat alleen erg jammer is, is dat de personages een beetje 'leeg' zijn. Ze zijn totaal niet boeiend. Ook vond ik het jammer dat de chemie tussen Pettyfer en Hudgens ver te zoeken was. Niet echt handig bij een romantisch drama.
Het verhaal vond ik wel erg leuk. Het is een mooi, ontroerend en meeslepend verhaal, wat hier alleen totaal verkeerd neergezet wordt. Alles komt een beetje gekunsteld over: het verhaal, de personages, maar ook zeker de make-up vond ik erg slecht. Het ziet er allemaal erg belabberd uit en ik vraag me af of ik dit nou echt serieus moest nemen.
Helaas.
AHWA
Hmm....ik heb me er niet zo aan gestoord allemaal, maar dat zal dan wel aan Hudgens liggen, die bij mij niets fout kan doen. In principe is het gewoon een leuk sprookje, leuke verwijzinkjes naar de Disney-variant. Ik had niet verwacht dat ze bij hem in huis zou komen wonen namelijk en Harris laat zien dat hij in tegenstelling tot steeds vaker bij HIMYM wel leuk kan zijn in een bijrol, enkel en alleen met z'n mimiek en kleine plaagstootjes. Ook Pettyfer, die ook al prima op dreef was in I Am Number Four doet het goed met het materiaal dat hij krijgt, de lelijke variant ziet er goed uit, ook met de bewegende tattoo.
De film is kort en dat is juist goed wat mij betreft, laat het tempo maar hoog, dan raak je niet verveeld door het eindeloze will they won't they.
En Hudgens...zucht...
4.5* inclusief een halfje voor Hudgens erbij, en ik denk dat de herkijkwaarde ook hoog is, wat de film nog een extra boost geeft. Alleen blijf ik het casten van Krause vreemd vinden.
Naomi Watts
Ik keek hier wel naar uit. Live action versie van Beauty and the Beast, ik hoopte zelfs op een moderne Edward Scissorhands maar dat liep toch anders. De film is op bijna elk vlak lachwekkend. De personages van Pettyfer en Hudgens zijn zo vlak als een kartonnen bord maar beiden verergeren dit door tenenkrommend acteerwerk. Knullige humor, al weet Harris daar wel verandering in te brengen.
De chemie is nihil en de hele love story is gewoon erg zwak geschreven en neergezet. Het is allemaal zo slecht dat het lijkt dat je naar één of andere sketch zit te kijken van een episode van SNL. Humor is van een bedenkelijk niveau, personages zijn lachwekkend, idem voor de lovestory en het acteerwerk is echt van lachwekkend niveau.
Beastly heeft eigenlijk alles weg van een MTV productie en dan nog geregisseerd door Ed Wood. Lachwekkend op elk vlak dus, toch net niet genoeg voor die 0,5* maar daar kan de schoonheid van Hudgens wel wat mee te maken hebben. Al kan ik mijn vinger er nog niet echt op leggen. Snel vergeten.
eppy
wat was dit een bagger, echt de slechste vertolking ooit.
dit is trouwens niet de eerste live action vertolking, die bestond er al een tijdje met in de hoofdrol linda hamilton maar dan als serie.
en die is stukken beter dan de crap die ik zag in deze film...
Jake the muss
We keken hem samen en m'n vrouw wilde gaan slapen.
Heee, thanks voor de tip
gauke
Teleurstellende, bijna beschamende intepretatie van het klassieke verhaal over de strijd om liefde en eer. De film is zonder enige fantasie, intellect, diepgang en creatieve oppeppers en lijkt enkel gemaakt om op een goedkope en hopelijk lucratieve manier te entertainen. Het verhaal is kil en zit onlogisch in elkaar. Het is ook of de acteurs zonder plan werken. Op zijn minst is vreemd dat Alex Pettyfer een prachtig en aantrekkelijk lijf houdt en dat ook bij regelmaat laat zien. De film is een gemiste kans.
ExToR
Het idee van het verhaal is aardig, een moderne beauty en de beast waarin een knappe jongen wordt veranderd in een 'beast', wat alleen ongedaan gemaakt kan worden door echte liefde. Cliché met de hoofdletter C, maar een leuk concept.
De uitvoering is echter erg teleurstellend. Een nietszeggend begin waarin Kyle een beetje arrogant aan het doen is, een gothic dame die even langsloopt en hem betoverend zodat hij een (vrij alien-achtig) beest wordt... juist... Vervolgens ziet Kyle een leuk meisje, gaat naar haar huis, stopt daar een gewelddadige overval (hij is dus kennelijk ook al een soort superheld) en het meisje moet maar bij hem komen wonen. Vervolgens gebeurt er eigenlijk niks behalve dat er een thuishuisje gebouw wordt, en uiteindelijk spreekt ze [sarcasme] extreem onverwachts [/sarcasme], toch de betoverende woorden uit.
Niet alleen de typetjes, maar ook het acteerwerk viel tegen.
Al met al een zeer matige film, jammer.
AHWA
Herzien en oordeel blijft hetzelfde. Heerlijk wegdromen.
daxclusive
Aardige film, romantisch met een vleugje fantasie.
Verhaallijn zit goed in elkaar en het acteerwerk is correct.
Vermakelijke film voor een saaie zondag, met 3 sterren.
diaan11
Als de film langer, beter uitgewerkt en beter gecast was geweest had 'ie vast
een voldoende gescoord.
Elineloves
Tsja..
Tsja.........
Dat gevoel heb ik nou al sinds ik de film gezien heb. Ik kan er weinig zinnigs over zeggen, ik heb normaal geen problemen met mijn gevoel over iets te uiten, maar bij deze film weet ik het niet.
De film duurt nog geen 1,5 uur, maar voelde aan als het dubbele. Het lukte me niet om ook maar iets te voelen voor de personages, alles wat in mijn ogen 'zou moeten' werkte averechts bij mij. Moest ik, als kijker, sympathie voelen, begon ik te lachen. Moest ik iets grappig vinden, kon het me weer niet bekoren. Het acteerwerk, tsja, van wisselend niveau. De personages waren niet per se slecht, maar ze hebben totaal geen diepte of inhoud.
Aan de ene kant vraag ik me af of ik niet 'te streng' ben wat betreft deze film, en of een herziening niet positief uit zou kunnen pakken, maar voorlopig even niet. Misschien bevalt hij over een tijdje beter.
Waku
"Beastly" zal het in de nederlandse bioscopen goed gaan doen vooral voor het vrouwelijk tiener publiek waarschijnlijk. Mier en mierzoete romantische fantasy film.
Clichematig van begin tot eind.
Alhoewel niet bar slecht is het allemaal wel heel erg voorspelbaar.
RickZ
Romantische fantasiefilm naar het sprookje Beauty and the Beast. Het geheel is een jeugdfilm geworden met een zoetsappig en uiterst voorspelbaar verhaaltje. Het duurt gelukkig niet al te lang. Onvoldoende.
skipy05
Niet echt heel slecht. Maar wel zeer voorspelbaar. Verhaal valt mee. Alex Pettyfer en Vanessa Hudgens vond ik niet zo heel goed spelen. Mary-Kate Olsen vond ik wel een goede rol neerzetten.
Noodless
Toevallig deze bekeken na de film I am number four en zo de jonge gast Alex Pettyfer ontdekt.
Ik kende hem althans nog niet, maar de looks heeft die alleszins al mee en het acteren is ook niet onaardig. Ik denk dat we van hem meer gaan horen in de toekomst.
Deze film beviel mij beter dan I am number four. Het is een klassiek gegeven dat een modern tintje krijgt. Voorspelbaarheid troef , maar dat weet je ook op voorhand. Het verhaal wordt geduldig opgebouwd en zoals gezegd is het acteerwerk degelijk. Ook Vanessa Hudgens is een aangename actrice om naar te kijken. Beide hoofdrolspelers zorgen voor een leuk romantisch tussendoortje voor de kijker. 6/10
Jxchick
Best aardig, maar niet zo verrassend of gecompliceerd. Simpel, maar zeker een keertje kijken waard.
Keane1983
Een leuke wegkijker met veel herkenbare scenes vanuit het orgineel van Walt Dinsey. Voornamelijk de scenes bij de deur met alle kado's.
Acteerwerk is niet van alle spelers even goed gedaan maar evengoed alleraardigst.
De soundtrack vond ik prettig erin verwerkt als ook de score gedurende de film.
Persoonlijk zou ik hiervoor niet naar de bioscoop gaan, maar voor op een zondagmidag lekker op de bank is deze goed genoeg.
Ik heb me geamuseerd.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten