• 9.379.560 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Bicycle Zombie (onvermeld)

avatar van jipt

jipt

Lekker Actie-Zombie-Comedy.

De film wordt nooit eng ofzo, maar het mooie is dat de Zombies op de leukste manieren worden bestreden.

Het concept is simpel! Iedereen is een zombie behalve een paar mensen. Die mensen ontmoeten elkaar en gaan de zombies bestrijden op zoek naar iets.

Een concept dat heel makkelijk kan floppen maar doet het niet heel erg. Althans, sommige, met name de sentimentele delen, kunnen er van mij uit geknipt worden.

Het is gewoon heel leuk neergezet

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Film kan niet opboksen tegen Shaun of the Dead die oneindig veel grappiger was. Eisenberg en Harrelson zijn wel een aardig team samen, en een paar grappen werken wel, maar het is eigenlijk allemaal net wat te weinig. Uitkijken is het naar de cameo van Murray, die zonder meer de show steelt. Stone wint trouwens elke Zoey Deschanel look-a-like contest... and that's a good thing.

2,5*.

BoordAppel

Ik denk dat ik nog meer kans zou maken in die contest. Lijkt er echt totaal niet op.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Is deze film in Nederland en België uitgekomen?

avatar van otherfool

otherfool

BoordAppel schreef:

Nav de foto's die ik nu onder ogen krijg (allemaal onder het mom van 'research') moet ik je gelijk geven. Toch was het het eerste waar zowel ik als een vriend aan dacht, onafhankelijk van elkaar, toen we de film zagen. Vooruit, dat was op een computerscherm, maar toch... I blame the booze.

Verder wacht ik jouw kiekjes in het User Pics forum vol spanning af...

avatar van Waku

Waku

Wel aardige horror komedie al vind ik de score op IMDB wel heel erg hoog. Verstand op nul zetten en kijken naar wat hakwerk, het is best wel vermakelijk. Met name als de bloedige secenes vooral aan het begin in beeld komen met de gouden regels uitleg komen er aardig wat lichaamssappen en onderdelen op je af vliegen. ( 3D had hier zeker extra vermakelijk geweest)

De korte ontmoeting is wel aardig met het Ghostbuster verleden en de scenes in het lunapark zijn zeker de moeite waard.

Maar het blijft allemaal in mijn ogen een redelijk filmpje

Leuk om gezien te hebben meer ook niet.

avatar van egelhunter

egelhunter

Mijn laatste film van 2009 en gelijk ook de allerleukste. Echt tof gemaakt. Veel humor. Hij word nergens eng maar dat zal ook niet de bedoeling geweest zijn. Zag dat Zombieland 2 ook al aangekondigd is. Hopen dat die net zo leuk word. 4*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nog even en ik bind mezelf vast aan een vuurpijl en schiet ik mezelf af. Maar eerst nog even een stukje schrijven over Zombieland. Vanmiddag gekeken, dus voor mij was dit ook de laatste film van 2009.

Tijdens de eerste minuut dacht ik ow nee hè, dit wordt echt niet grappig. Een zombie die tussen zijn tanden peutert en vervolgens een boer laat. Pffff.. Maar gelukkig had ik het mis, want.... For Whom the Bell Tolls. Ja, Metallica zet vervolgens de toon voor een opwindende zombiefilm. Althans, zo lijkt het. De smeuïge slow motion beelden deden het ook erg goed trouwens.

We maken kennis met Columbus. Een loner die in het leven niet veel verder komt dan World of Warcraft spelen en Pizza's eten. Zijn grote droom: De vrouw van zijn leven ontmoeten. Ook leren we van Columbus meteen wat regeltjes om deze zombiecrisis te doorstaan. Best logische en herkenbare regeltjes zoals check the backseat. Tja, hoe vaak wordt dat nou niet gedaan? Niet veel later komt ook Tallahassee (Woody Harrelson) opdraven. Een macho met een obsessie voor Twinkies. Een rol waar Woody gellukig wel raad mee weet. 2 tegenpolen, maar ze besluiten elkaar toch een beetje te helpen.
Niet al teveel later komen ze ook de 2 zusjes tegen Wichita en Little Rock. Ook zij hebben zich prima weten te redden al die tijd. Het verloopt niet echt soepel tussen de 2 duo's, maar langzaam maar zeker ontstaat er een soort van band.

De film kent genoeg amusante momenten zodat ik me in elk geval niet ging vervelen. Maar net wanneer je wellicht denk, nou waar gaat dit heen met de film, dan komen ze aan in Hollywood bij het huis van Bill Murray en dat zorgt natuurlijk weer voor vertier. Ik ben sowieso een groot Chostbusters en Murray fan en daar gaat de film uiteraard ook nog even op in.

Zombieland is geen overdreven komedie en de grappige momenten die erin zitten zijn wat mij betreft geslaagd. De gore momenten zijn niet schokkend, naar dat hindert niet. En de finale is gewoon precies zoals je het hebben wil. De acteurs en actrices vermaken zich en je merkt dat ze lol hadden tijdens het filmen, wat de film natuurlijk wel ten goede komt. Ook waardeer ik gitaarmuziek die in Zombie in overvloed aanwezig is. Ik ben wel erg positief over deze film, maar dat komt omdat ie gewoon erg leuk is. Metallica had dus gelijk!

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film.

Grappig, goor en dan weer sentimenteel maar wel op de goede plaatst.

Bekend concept maar heb mij er niet aan gestoord.

Humor is veel aanwezig en horror met een knipoog.

Acteer werk is prima en filmwerk ook. Een plus voor de zombies.

avatar van mock turtle

mock turtle

Yes! Kijk, daar word ik nou vrolijk van! Niet alleen van de humor in deze film, maar ook van het feit dat ik eindelijk weer eens een echt goede, vlotte film heb gezien!

Uitstekende acteerprestaties van Harrelson en eigenlijk ook de rest van de cast.

Dit is zo'n film waarbij je het niet erg vindt dat het 'hier en daar' voorspelbaar is, en je dan ook nog verrast wordt met een compleet verhaal, goede horror en karakters om van te genieten!

avatar van egelhunter

egelhunter

Mijn stem verhoogd van 4* naar 4,5*. Moet gewoon zeggen dat deze film in mijn top 5 staat van beste films van 2009 en dan hoor je gewoon een goede score te hebben. Dus bij deze.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Verrassend leuke film.

Het verhaal is wel redelijk dun en voorspelbaar, maar doordat het niet over de top geacteerd is en er genoeg komische scenes aanwezig zijn, toch uiterst vermakelijk. Met name de rol van 'BM' is leuk bedacht en gespeeld.

Aanrader!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sum 41?

avatar van Thorak

Thorak

Erg leuke zombie-komedie-roadmovie, ondanks dat er gewoon geen verhaal in zit. Mischien wel juist omdat er geen verhaal in zit. Het hele concept van deze film wert gewoon goed, en de make-up is ook erg goed. Ook leuk om weer eens zombies te zien die niet erg sloom voortbewegen, iets dat je de laatste jaren steeds meer gaat zien. De meeste gebeurtenissen zijn overigens wel weer te voorspelbaar voor woorden, maarja wat verwacht je van een film als dit. Gewoon verstand op nul en genieten. De soundtrack werd goed ingezet met 'For whom the bell tolls' van Metallica, helaas bleef dat niet van dit niveau en moeten we het de rest van de film doen met wat 'losse' gitaar geluiden. Stiekem zat ik te hopen op een soundtrack á la 'Shoot 'em up' (de meest geniale soundtrack van de afgelopen decennia!). Al met al erg genoten van deze film! Had BM weer wat geld nodig dat hij in deze redlijk zinloze cameo speelde? Dit stuk had meer ingezeten...

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke film.

Het begint eigenlijk al meteen goed, lekker vlot. Passende muziek, slowmo beelden en goede editing maken het meteen lekker kijkbaar.

Het verhaal is erg dun, de vier hoofdpersonen rijden eigenlijk gewoon een beetje rond en doen waar ze op dat moment zin in hebben. Want alles kan, de wereld is namelijk zo goed als verlaten! Meerdere keren kreeg ik de indruk dat het eigenlijk heel leuk was wat Harrelson en co overkwam. Winkels overhoop halen, 'joyriden', het huis van 'BM' bezoeken en naar het pretpark. Van een echt horrorgevoel is dan ook nauwelijks sprake. Slechts tegen het einde van de film zie je massa's zombies. Grotendeels zijn het kleinschalige gevechtjes die lekker hard zijn. Zo worden er diverse wapens gebruikt en is de gore om van te smullen.

Niet hilarisch, de film moet het meer hebben van de vlotte babbel van Harrelson en de oliedomme zombies. Geinig genoeg om een keertje bekeken te hebben.

avatar van _Daan_

_Daan_

Erg leuke zombie film

Ook erg goede muziek!

En erg leuk bedacht het verhaal

slechte film....het enige leuke aan de film was Bill Murray

avatar van barcam

barcam

Super film.

Heeft alles: de slungel die plots meer kan dan hij denkt, de coole macho, de sexy chick.

Is niet echt een horror film maar het bloed spettert massa's overdreven in het rond.

Ook fantastische muziek een een leuke camo van Bill Muray.

Deze film mag zeker naast 'Shaun of the Dead' en 'Army of Darkness' staan.

Naast "The Hangover" één van de beste komedies van 2009.

BoordAppel

Lollige zombiefilm die zichzelf niet serieus neemt. Dat wordt bij de eerste scène meteen duidelijk gemaakt. Grappige en logische regels vooral. Erg mooie titelsequentie ook, fraaie slowmotionbeelden en leuk gemaakt hoe de letters elke keer beïnvloed worden door de acteurs.

De acteurs hebben de film ook prima begrepen en leveren goed werk af. Eisenberg doet me wel erg aan Michael Cera denken in zijn doen en laten, al is het iets minder een sukkeltje. Dat kan ook moeilijk als je zombies aan het afknallen bent. Harrelson vind ik altijd wel een leuk acteur en Stone en Breslin zijn ook prima op hun plaats.

Verder heeft het alles wat een goede zombiekomedie moet hebben: geslaagde grappen en leuke gore, al mag het van mij wel ietsjes meer zijn. Grappigste zin van de film: "You're like a giant... cock blocking robot, like developed in a secret fucking government lab." Die kwam zo lekker onverwachts .

avatar van narva77

narva77 (crew films)

JigSaw_Doll schreef:

Is deze film in Nederland en België uitgekomen?

IMDB vermeldt sinds kort 14 Januari 2010 als bios-releasedatum in Nederland!

avatar van MadBear

MadBear

narva77 schreef:

IMDB vermeldt sinds kort 14 Januari 2010 als bios-releasedatum in Nederland!

Klopt niet, komt volgens mij niet in NL uit. Heb niet de complete releaselijst hier, maar 14 januari sowieso niet.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

IMDB vermeldt het wél!

Zombieland/releasedata

avatar van LinkVink

LinkVink

Veel sites zeggen dat het op 14 januari uitkomt in de Nederlandse Bioscopen (niet alleen IMDB).

Alleen weet Pathé volgens mij niet dat deze film in de bioscopen komt! Ze vermelden geen releasedate en in de zoekmachine vind je niet eens het woord Zombie!

Ik denk dat het een direct-to-dvd filmpje wordt

avatar van skipy05

skipy05

Zalige film. ik had deze niet zo goed verwacht. heel goed verhaal, goed bedacht. erg grappig. 4 goed acteurs.

avatar van Theunissen

Volgens mij heeft iedereen hem al gezien voordat hij in de bioscoop uitkomt

avatar van Bélon

Bélon

Erg braaf filmpje waar die 16+ rating vandaan komt mag Joost weten, kan me ook niet voorstellen dat zombie-film liefhebbers hier blij van worden. Ik dacht dat kan een aardige "teen film" zijn maar ik vond het meer een kinderfilm (voor ca. 12 jarigen) er zitten te veel belerende kinderachtige clichés in. Echt spannend of leuk wordt het nooit. Het kijkt wel makkelijk weg, maar kon de aandacht er toch niet helemaal bijhouden, ook al duurt ie maar 80 minuten. Vond Adventureland met dezelfde hoofdrolspeler een stuk leuker.

Absoluut dieptepunt was trouwens de *hé-nu-is-er-toch-niemand-die-ons-tegenhoud-behalve-zombies-laten-we alle-spullen-hier-stuk-slaan-scène* (uiteraard) onder clichématige muzikale begeleiding. Dat was wel het moment dat de film "brak" voor mij

BoordAppel

De double tap. Ontzettend belerend inderdaad.

avatar van Bélon

Bélon

Ik doelde meer op de nogal afgezaagde je-hebt-elkaar-toch-nodig verhaallijn , die werd erg als moraal-van-het verhaal naar voren gebracht en het verhaal-technische einde zag je van mijlenver al aankomen. Double tap was leuk maar lachen, gieren brullen, neuh.

avatar van jacjacobus

jacjacobus

Biertje op tafel, chips erbij.

Gewoon wegkijken en niet nadenken,

Dat is de bedoeling van pulp.

Wel goede pulp overigens.