• 9.377.805 stemmen

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Komedie / Actie | 112 minuten

Genre: Komedie / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada / Japan

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Scott Pilgrim vs. the World

"An epic of epic epicness."

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.

Scott Pilgrim

Knives Chau

Wallace Wells

Stephen Stills

Stacey Pilgrim

Julie Powers

avatar van synec

synec

Super leuke 'originele' film!! Het eerste uur vond ik echt briljant maar daarna valt het inderdaad een beetje in herhaling...

Verfrissende regie (dat game element beviel me wel) leuk en grappig geacteerd, goede sound mixing... De montage en de muziek zijn echte pluspunten hier. Deze hele film is gewoon puur vermaak! Geef maar meer van deze films die lekker los buiten de lijntjes gaan. (zoals Kick Ass)

Beetje vreemd eigenlijk dat Kick Ass een super succes was terwijl deze onder de rader voorbij ging in Amerika. Het zijn natuurlijk twee totaal andere films maar ze zijn zeker met elkaar te vergelijken imo. Deze film verdiende veel meer box-office! Maar dat zal wel aan The Expendables hebben gelegen

avatar van video-dude

video-dude

awesome

Je moet ervan houden. Ik vond het echt een vreselijke film.

Nakkie13

Heb hem net dus weer gekeken en vond hem wederom zeer tof.

Je moet je er gewoon even overheen zetten, en als je dat niet lukt vind je hem waarschijnlijk kut.

Maar de muziek, ooh de muziek.

avatar van otherfool

otherfool

you once were a ve-gone, but now you will be-gone

Een hyper-kinetische, super-fantastische, oogverblindende trip van een film. Flitsende montage, heerlijke muziek, sterke grappen, hilarische typetjes en vooral teveel oneliners om op te noemen; een twee uur durende waanzinnige doldwaze achtbaanrit om breed grijnzend te ondergaan!

Michael Cera is Michael Cera, hij mag het typetje nog één keer bovenhalen want het past perfect in Scott Pilgrim vs. the World. De comics ken ik totaal niet, maar ze moeten zowat geschreven zijn met Cera in gedachten. De rest van de cast staat ondanks genoeg dankbare momenten in zijn schaduw, waarbij Winstead (als enige) soms zelfs een beetje uit de toon valt.

Het is slechts een zeer miniem kritiekpuntje op een verrukkelijke, waanzinnige en, ik haal gewoon mijn jaren '90 vocabulaire er een keertje bij, gave film die me in 2 uur tijd 10 jaar jonger liet voelen. Een klein meesterwerkje!

4,5*.

avatar van vbkay

vbkay

Redelijk geslaagde komedie, nette montage en special effects. Alleen jammer dat Cera totaal niet grappig is en de muziek vrij snel begon te irriteren.

Best lollig en vooral origineel filmpje, waarvan ik vooraf totaal niet wist wat te verwachten. Is dus een comic-verfilming en daarmee ook de eerste comic-verfilming die ik zie die ook duidelijk een comic sfeertje heeft, op filmisch gebied dan.

Eerste uur is erg fijn, enorm veel quirkyness, grappige personages, talloze pop-culture referenties en allerlei visuele grapjes.

Groot probleem is helaas de speelduur. Dit filmpje had gewoon maximaal anderhalf uur moeten duren, nu werd het echt een herhaling van (vervelende) zetten, al die stomme ex-boyfriends waren dermate irritant dat ik me begon te ergeren. Jammer!

Sex-Bo-bomb rocks trouwens. .

p.s. succes aan suurtje, bobbie en Tante bep of hoe ze ook mogen heten van het Best-ever-undertitle team om dit naar fatsoenlijk Nederlands te ondertitelen.

Montorsi schreef:

(op een flard Broken Social Scene - Anthems for a Seventeen Year-Old Girl na )

. Beetje te kort helaas!

avatar van AHWA

AHWA

kos schreef:

Lol. Ja, ik zou er ook de grootste moeite mee hebben, maar gelukkig hebben de fansubs geen last van die pesky regels die wij wel hebben .

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Een geniale Michael Cera, constant leuke woordgrapjes in beeld, de visuele effecten gedurende de hele film, uiterst vermakelijke gevechten, een top-soundtrack (vooral als je weleens games speelt), etc. Ik heb zeer genoten!

AHWA schreef:

Inderdaad, het wordt echt moeilijk om de geek slang en de constante woordgrapjes te vertalen dat je kringspier niet samentrekt van ongemak.

avatar van IcU

IcU

Het eerste uur was nagenoeg briljant. Het 2e uur was duidelijk minder. Te veel 'Game-crap' en een mindere grap dichtheid. De finale voelde als verplicht. Jammer dus. Maar voor de rest was het een originele insteek. Iets wat ik nog niet gezien had. Prima spel en onwijs leuke, droge humor. Vernieuwend en verfrissend. Maar aan het einde.

avatar van berrydrum

Nega

Klinkt zo veel racistischer

avatar van Xen0n

Xen0n

Op enkele momenten komt het wel grappig uit de hoek, maar grotendeels is het me enorm tegengevallen... Wat een enorm kansloze humor... Normaal gesproken kan ik wel lachen om de droge, flauwe humor, maar dit was me toch iets téveel. Niet grappig en erg saai dus

avatar van Zinema

Komische comic.

Ondanks dat niet alle grappen werken, het verhaaltje te lang duurt en de actie niet altijd ten positieve overneemt, is dit een uiterst plezierige film geworden. Wat begint als een romcom vol film- en gamegrapjes ontaard in een over-de-top-gekte vol muziek. Overgoten met een komische saus en getrouw in comic-stijl.

Visueel vaak geslaagd en erg prettig in 1080p. Heb een pre-sale BluRay mogen aanschouwen met een dts die de speakerset doet knallen. Lekker lage frequenties ook. Muzikaal gezien sowieso leuk, al was iets meer afwisseling met andere muziekgenres niet verkeerd geweest. De Atari, Nintendo en andere arcade-momenten doen de eighties weer even herleven. Een tijdperk wat Cera op het lijf lijkt te zijn geschreven.

Zeer goed.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij heeft Edgar Wright het helemaal begrepen! Scott Pilgrim vs. the World is een razendsnel dolkomisch geslaagd eigenwijs actie avontuur geworden. Met natuurlijk de succesvolle Graphic Novel als fundament die ik zelf helaas (nog) niet heb gelezen. De film zit ook vol odes en referenties aan games en muziek. Voor games moet je o.a. denken aan The Legend of Zelda, Super Mario Bros 2, Castlevania en Soul Caliber. Je moet dus ook wel een beetje een (game)nerd zijn wil je deze film voor de volle 100% waarderen en toevallig ben ik best een (game)nerd. De game van Scott Pilgrim op de PS3 had ik overigens al uitgespeeld voordat ik aan de film begon. Ook een aanrader trouwens. Een echte retro-game.

De film is in de stijl van een musical, maar i.p.v. dat ze met ze alle gaan dansen of een liedje gaan zingen, slachten ze elkaar genadeloos af. Kijk, en zo horen musicals ook gewoon te zijn. Ook de acteurs lijken mij prima gekozen en doen het super. Het acteren is geforceerd op precies de juiste manier. Maar Michael Cera is natuurlijk de grote held en hij draagt de film ook zonder enige vorm van moeite. De battles met de 7 exen zijn ook geweldig extravagant. De één wel iets beter dan de ander, maar ze laten allemaal een goede indruk achter. De film is eigenlijk ook 1 grote grap, maar gelukkig (over het algemeen) een hele geslaagde grap.

Het klopt alleen wel dat het eerste uur net iets beter is dan het 2e uur. En verder zitten er ook zoveel geintjes en oneliners in de film dat het soms even aanvoelt als een overkill. Maar ik ga de film zeker nog een keer kijken en ik probeer toch ook de Graphic Novel(s) op de kop te tikken, want ik kan mij helemaal vinden in het wereldje wat Scott Pilgrim vs. the World heet.

Nerd zijn is leuk!

avatar van wimnoot

wimnoot

Nerd zijn is leuk!

Geen 4 terrabites of zoiets Jaco?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nee, daar moet je mee stoppen op je hoogtepunt. 2,5 drol voor deze film.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Aangenaam verrast keek ik deze film.

Vond de humor verfrissend "droog" gebracht.

Er zaten veel over de top actie momenten in maar vond het precies passen bij de film. De game effecten gaven een nog meer absurde twist eraan, dan de film al bezat.

Prima film maar moet je liggen, dat was bij mij het geval.

Vergeleken bij de rest van de votes is de mij uitgebrachte 4 vrij hoog, maar ik beoordeel een film naar de mate van vermaak die het mij heeft geboden, dus vandaar.

avatar van Fortune

Fortune

Edgar Wright bracht ons Shaun of the dead, tevens mij nummer een komedie ooit. Geniaal vond ik die film en kan em blijven kijken. Nu brengt ie ons een hyperactief, geflipt filmpje genaamd Scott Pilgrim vs. the world. Beduidend minder humor, meer special effects. Heb ik me ermee vermaakt deze film, zeker weten. Gaat Edgar Wright de goede kant op met deze film, in mijn ogen niet. Hij mag zich meer op de humor richten i.p.v onzin. Al was het erg leuke onzin en zag het er heel gelikt uit. De film duurt te lang en de humor was niet altijd geslaagd, maar het was wel een leuke rit.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heerlijke over-the-top actiekomedie. Michael Cera is sympathiek als altijd en ook alle bijrollen worden met verve vertolkt. Het beste aan de film is echter de cinematografie. Werkelijk briljante montage, camerawerk en special-effects die veel herinneringen oproepen aan games als Tekken en Super Mario. Daar moet je maar net van houden, maar dat doe ik zeker. De film duurt misschien net even iets te lang - na de vierde ex had ik de opzet wel een beetje gezien - en op ongeveer drie kwart valt de film even wat stil. Verder is dit een uitstekende Indie-comic-verfilming. Grappig, visueel geweldig en inhoudelijk oké. Een van de betere films van dit jaar.

avatar van timbo_

timbo_

In Amerika een gigantische flop deze mix tussen een comic, computergame, musical en film. En ook ik kon er niet zo veel mee. De opzwepende montage, pop-culture referenties, ultrahippe look en talloze visuele grapjes, het is simpelweg too much. (Iedere dertigplusser kan deze film het beste mijden)

Ook het verhaal, over de vreemde ietwat nerderige Scott Pilgrim die om Ramona V. Flowers definitief voor zicht te winnen, eerst moet afrekenen met zeven exen, blijft niet de hele film boeien. Dat wil overigens niet zeggen dat Scott Pilgrim vs. the World een vervelende film is geworden. Ondanks dat de film al snel een herhaling van zetten wordt en er moeiteloos een half uur uit had gekund, krijg je nauwelijks de tijd om je te vervelen. De talloze (de ene meer geslaagd dan de anderen) one-liners die in sneltreinvaart op de kijker worden afgevuurd en de duizelingwekkend snelle montage maken wegdoezelen praktisch onmogelijk.

Daarnaast heeft de film ook nog enkele aanwijsbare pluspunten. Zo ziet de film er bij vlagen prachtig uit en is de soundtrack dik in orde. Al met al maakt het van Scott Pilgrim vs. the World een aardig tussendoortje, maar meer ook zeker niet.

avatar van roelv

roelv

Nakkie13 schreef:

Heb hem net dus weer gekeken en vond hem wederom zeer tof.

Maar de muziek, ooh de muziek.

Dag Nakkie, jij ook weer hier?

Heb hem ook al twee keer gezien en het is en blijft een briljante film. Je moet wel van een jaren 80/90-generatie zijn om alle gamereferentie's op te vangen, maar zelfs als je dat niet bent is de knulligheid van Cera, het rappe tempo van de film en de unieke take op games en comics meer dan genoeg om je constant boeiend te houden.

De eerste kijkbeurt vond ik het tweede deel van de film wat minder, maar de tweede keer was eigenlijk net zo leuk. Je moet gewoon een hele zitting aan de stijl wennen en nee, dat is niet erg.

Oorspronkelijk 4,0*, maar toch verhoogd naar 4,5*

avatar van mug13

mug13

Dit is echt een snelle film maar vooral ook erg druk.Geen moment verveeld.zeker een film die ik nog een keer kan kijken,want als je hem nog een keer kijkt ben ik er zeker van dat je dingen gaat zien die je de eerste keer niet zag.Omdat de film in zo een rap tempo aan je voorbij gaat.

avatar van Skrean

Skrean

Op en top entertainment, lekker droge humor, lekkere special effects. Een ode aan de game/film cultuur van de afgelopen 30 jaar.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

De film is erg vermakelijk en de effecten zijn goed gedaan, maar het is zeker geen topper. Daarvoor mist het de 'wow'-factor.

avatar van Awasiku

Awasiku

Enorm genoten van deze hippe , super , grappige , vlotte film , met genoeg mooie SFX/VFX , ( "Dragon Ball Z "- ) Actie , simple weird Verhaal met een vette knipoog en een aanstekelijk Soundtrack .

Vermakelijk en heel goed gedaan , vooral de Gamers onder ons zullen deze film helemaal begrijpen .

Continue...??? 7...6..5..4..3..2...1...

Voor de liefhebbers een aanrader

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Een vintage computer game van een teenage love story, in comic voormaat met zwaar over de top geweld, typische Edgar Wright humor en garage rock.

Zwaar vermakelijk, deze film!

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Deze film is echt niet voor mij gemaakt. Ik heb dan ook maar 40 min. gekeken. Totaal niet mijn soort humor. Het zag er overigens wel geinig uit met die aparte animatie effecten in een normale film.

Ben vervolgens maar Kung Fu Panda opnieuw gaan kijken.