• 9.159.389 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Glendyn Ivin

Met onder meer: Hugo Weaving, Tom Russell en Anita Hegh

Plot Last Ride

"Are some bonds meant to be broken?"

Nadat hij een ernstige misdaad gepleegd heeft en gezocht wordt door de staat, slaat een vader (Hugo Weaving) op de vlucht. Hij neemt zijn zoon mee, op hun reis door Australië, waar de prachtige landschappen hun zorg over de toekomst misschien wat weg kunnen nemen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van edouard

edouard

Ben ik wel benieuwd naar, Hugo Weaving doet het altijd wel goed

avatar van fortw8er

fortw8er

Voor de eerste keer een reactie op een film. Een prachtig drama geportretteerd in "the outback" van Australië. Hugo Weaving in een uitermate realistische rol van een vader met een criminele achtergrond. Ook het zoontje wordt door een jonge acteur goed gespeeld. De achtergrond in de vorm van de australische wildernis is werkelijk adembenemend. Wil verder niets van het plot vertellen of verraden maar hou je van on-hollywoods drama is dit een echte aanrader.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

lekkere rustige vader/zoon-road movie. goed geacteerd en mooi neer gezet! gewoon een goed drama.

avatar van athos

athos

mooie vader/zoon film in de outpack van australie, rustig bekeken en vond hem goed geacteerd, voor mij 4 sterren waard

avatar van johnrambo

johnrambo

De laatste jaren komen er wel meer goede films uit Australië en dit is er zeker één van. Een dramatische roadmovie waar een verwrongen vader zoon relatie te zien is. Het acteerwerk van vader en zoon zijn in mijn ogen van grote klasse. De film is rustig maar word door de juiste timing van spanning nooit saai. Het prachtige decor van de australische wildernis is een welkom detail. Het einde van deze film zegt alles en is simpelweg brilliant.

avatar van shiny31

shiny31

mooie omgeving, prachtig acteerwerk. maar jee, wat een hard leven voor een kind. ik had hier moeite mee op sommige momenten.

wil inderdaad ook niet teveel over de film vertellen. psychologisch zit t heel goed in elkaar. zeker de moeite waard..........

avatar van Angel24

Angel24

Acteerwerk is zeer goed, zeker van de zoon.

Het verhaal is goed uitgewerkt en is absoluut een aanrader.

avatar van martenaria

martenaria

redelijke film. het einde vond ik wat afgeraffeld en ook de "Mooie" australische achtergrond vond ik wel meevallen. aardige roadmovie, niet meer dan dat.

avatar van JaZo

JaZo

Ik ben niet zo'n liefhebber van drama maar ik vond deze film wel mooi qua verhaal en acteerprestaties. Wel ietwat aan de trage kant. Het einde had inderdaad (zoals martenaria al opmerkte) iets beter uitgewerkt mogen worden.

avatar van voskat78

voskat78

Mooie vader/zoon road-movie in een prachtige omgeving.

avatar van 93.9

93.9

voskat78 schreef:

Mooie vader/zoon road-movie in een prachtige omgeving.

Nou mooi zou ik het niet willen noemen...

avatar van Jessel

Jessel

Goede film, in een inderdaad prachtige omgeving.

Alleen een verschrikkeljk kuteinde

Maar dat is mijn persoonlijke mening,

Daarom een *3.5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weaving toont hier dat hij meer kan dan Mr Smith en Elrond de Elf spelen. Deze kleine independent festivalfilm uit Australië verdient absoluut wijdere erkenning. Last Ride heeft ergens iets weg van "A Perfect World" met Costner, al was het daar geen vader-zoon relatie en was Eastwoods film een misdaadfilm en geen drama. Beide films zijn dan wel weer roadmovies die sterk focussen op het coming-of-age aspect.

De jongen weet wat een goede vader is, en die heette Max. De zijne (Weaving) is dat niet. Hij is een crimineel op de vlucht, en hoewel zijn zoon alles voor hem betekent, steekt zijn gewelddadige natuur nu en dan eens de kop op. Vader en zoon leven als zwervers en zoeken dag in dag uit naar eten en drinken. Het klinkt wat mysterieus maar alles wordt in de film duidelijk.

Visueel prachtige beelden van de outback en emotioneel pijnlijke momenten gaan voortdurend samen zoals de vader die de zoon achterlaat op een zoutmeer . Het einde zal niet iedereen bevallen en laat de conclusie over aan de kijker . Een klein maar krachtig drama over opvoeding, autoriteit, verantwoordelijkheid, respect in een ongewone context.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Degelijke, maar weinig verrassende roadmovie/vader-zoon-drama.

Film blijft keurig binnen de lijntjes en doet soms wat denken aan de veel betere Russische film "The Return".

Geschikt als bescheiden festival-filmpje, maar ook sentimenteel genoeg voor RTL5 en Australië is al veel imponerender gefilmd.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

wendyvortex schreef:

doet soms wat denken aan de veel betere Russische film "The Return"

Zucht, ja "The Return" die was ik helemaal vergeten, wat was dat een prachtige film inderdaad.

Ga er vanaf morgen naar op zoek want die moet ik hebben.

Wederom bedankt en een kleine tip als bedankje: "Incendies" ik moet nu nog een half uur ofzo maar het werd me wat al te naar dus ik heb een kleine pauze ingelast.

Wel een erg goeie/mooie film tot nu toe.

Ga me nu weer gezond boos maken bij het resterende half uur.