• 9.371.830 stemmen

Geregisseerd door: Shyam Ramsay en Tulsi Ramsay

Met onder meer: Jasmin, Kulbhushan Kharbanda en Vijayendra Ghatge

Gesproken taal: Hindi

Plot Veerana

Thakur arresteert een heks die lange tijd verantwoordelijk was voor problemen onder de mensen van het dorp en hangt haar op voor de ogen van de bewoners. Haar discipelen slagen er evenwel in haar lijk naar een veilige plaats te slepen en bouwen een heiligdom gewijd aan haar. Een hogepriester besluit het lichaam van de dochter van Thakur als plaats te gebruiken om de geest van de heks te huisvesten.

Jasmin M. Pratap

Sahila S. Pratap

Thakur Mahendra Pratap

Preeti S. Pratap

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Lang uitgesponnen Bollywoodgriezel uitgebracht door Mondo Macabro in een double bill met Purani Haveli.

Gotische landhuizen, satanische vervloekingen, muziek, dronkaards, exotische vrouwen en kerkhoven die in de vlammen opgaan zijn de ingrediënten. Heeft iemand de Bollywood Collection Volume 2 aangeschaft?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

De Ramsay broer waren het Indische horror duo, na hun grote doorbraak met Purana Mandir in 1984. In 1985 begonnen de broers met het filmen van deze film Veerana.

Mondo Macabro heeft weer zijn uiterste best gedaan met deze film en is weer de Ramsay broers kelder in gedoken en heeft de film een uitstekende kwaliteit, video en geluid gegeven. Puik werk weer van Mondo Macabro!

De film zelf is een erg sfeervolle bollywood horror met alle ingrediënten die je hier meermaals tegenkomt. De mooie indiaanse setting, zoals de mooie gotische landhuizen de mistige kerkhoven. De film gaat eigenlijk over verschillende thema's, zwarte magie, satanische vervloekingen, demonen possessie.

Zoals in veel films worden de vrouwen veel aandacht geschonken met lange shots van hun lijf met daar onder Indiaanse muziek en vaak hun eigen gezang.

De film bevat horror maar zoals je wel van Indische cinema gewent kan zijn is de film ook bij vlagen er clownesk, zo heb je bijvoorbeeld de man die beweert dat hij familie is van Hitchcock is en hij is de hele tijd horrorverhalen aan het bedenken.

Ontzettend sfeervol, mooie effecten, typerende muziek en veel cultuur aspecten. Buiten dat ook soms erg mooi geschoten!

avatar van John Milton

John Milton

Bolly-horror!

Volgens Wikipedia moeten er Mario Bava invloeden zichtbaar zijn. En... als je goed kijkt... kun je dat wel beargumenteren. Denk ik. Maar toch is Veerana in de eerste plaats zijn eigen ding: Een atypische Bollywood (voor zover ik weet) ratjetoe van kitscherige, gothische horror en blije dansnummers, met wellustige, rondborstige Indiase brunetjes. Net passend binnen de fatsoensgrenzen, uiteraard. De jaren tachtig spatten er hoe dan ook vanaf, mouwloze shirs voor de mannen en uiteraard eighties hair... Matjes enzo... Foute gevechten, begeleid door synthesizers en drum computers.

Als het 90 minuten had geduurd, was het misschien zelfs hoger uitgevallen dan een zesje. Onvermakelijk is het allerminst, maar zoals wel vaker bij Bollywoodfilms, duurt het voor JM net even te lang met 135 minuten. Daarvoor heb ik er dan net weer niet genoeg binding mee.

Maar de 'Trailor' is hoe dan ook de moeite.