• 9.375.420 stemmen

Alternatieve titel: Fury at Rock River

Geregisseerd door: William F. Claxton

Met onder meer: Forrest Tucker, Mara Corday en Jim Davis

Plot The Quiet Gun

Doug Sadler, een gevreesd revolverschutter, rijdt een klein stadje binnen en provoceert sheriff Carl Brandon door een zwakbegaafde man te treiteren. Brandon wordt nog meer getest door een advocaat van de gemeente die aankondigt dat de gemeenteraad de rancher Ralph Carpenter beschuldigt van schending van de moraliteit omdat hij een verhouding heeft met een Indiaanse vrouw. Brandon, die verliefd is op de vrouw van de rancher, realiseert zich dat er iets niet in de haak is met de twee gebeurtenissen, maar hij is niet in staat de oproer in de stad in toom te houden. Uiteindelijk moet hij het tegen de hele stad opnemen om de wet die hij vertegenwoordigt te kunnen handhaven en het stadje tegen zichzelf te beschermen.

Sheriff Carl Brandon

Teresa Carpenter

Doug Sadler

Ralph Carpenter

John Reilly

Steven Hardy

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt 31 maart uit op blu-ray en dvd bij olive. Lee van Cleef speelt hier ook nog in mee.

avatar van madmax1

madmax1

Een B western met toch wel wat namen met een A status .

Goed script de film wat aan de korte kant met een geweldig mooi breedbeeld in zwart- wit , die in de vijftiger jaren geroemd werden door hun sfeer ,aanrader voor de western fans.

avatar van clubsport

clubsport

goeie film met een nog jonge lee van Cleef die in een gemeen plan zit om een rancher zijn huis af te pakken.

De sfeer zit er prima in en het acteerwerk is prima .

het verhaal weet ook voldoende te boeien .

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Verrassend goede town western.

Forrest Tucker staat niet ergens op mijn favorietenlijstje, verre van, maar eerlijk is eerlijk : de man kon wel acteren, en dat laat hij hier ook duidelijk zien.

Als rechtschapen moedige sheriff jaagt hij de de complete bevolking van een stadje vol kleinburgerlijke moraalridders, die het recht in eigen hand nemen, tegen zich in het harnas.

Daarbij neemt hij onconventionele maatregelen om de situatie het hoofd te kunnen bieden.

Hank Worden is weer eens te zien in zijn trademark rol, die van niet al te snuggere, maar wel sympathieke malloot.

"Rat face" Lee van Cleef is, hoe kan het ook anders, de slechterik.

Jim Davis speelde in heel wat westerns, maar mijn sympathie heeft hij nooit kunnen winnen.

Mara Corday was daarentegen de reden voor mij om deze western te bekijken.

Dat die, nog afgezien van Corday's aanwezigheid, zo goed zou bevallen had ik niet verwacht.