• 9.372.253 stemmen

Sotto il Vestito Niente 2 (1988)

Thriller | 95 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: Too Beautiful to Die / They Only Come Out at Night

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Dario Piana

Met onder meer: Florence Guérin, Randi Ingerman en François-Eric Gendron

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Sotto il Vestito Niente 2

Sylvia is de muze van regisseur David. Op een dag verschijnt ze niet op de filmset en wordt teruggevonden in een uitgebrande auto. Eerst lijkt het een ongeluk of zelfmoord, maar dan wordt er toch een kogelwond gevonden. En op de set worden één voor één de mensen vermoord die haar het laatst gezien hadden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog maar 2 stemmen voor een slasher giallo met Florence Guerin ?
Misschien nog eerder dan een slasher giallo is dit een eerbetoon aan eighties pop culture, en wellicht is de lage IMDB waardering het product van lieden geboren voor 1965 of na 1985, want voor wie er bij was is dit retro genieten van de gebruikelijke eighties kitsch, niet zo vreemd daar de regisseur eigenlijk een maker van reclamefilmpjes en videoclips was, wat aan de enscenering en nog meer het slomo gebruik duidelijk te zien is.
Enfin, vermakelijke slasher waar - niet onbelangrijk- vrijwel louter bloedlekkere wijven worden gestalkt en als het meezit geslasht door een maniak die bij voorkeur een bijl-zie poster- maar desnoods een pijl en boog ter hand neemt, en ook creatief weet om te gaan met een zgn. ijzeren maagd, eerbetoon aan Bava en Bava tifosi Iron Maiden.
Onder die chicks neemt Florence een ereplaats in, helaas zien we slechts 1 naaktscène waar ze- verrassend- in slomo de liefde bedrijft, uiteraard in halfduister en met het gebruikelijke saxofoon getoeter op de achtergrond. Mamma mia, wat een lichaam.
Maar al te veel worden we niet gehinderd door dit soort terzijdes in een slasher whodunnit volgens het boekje, waar de slachtoffers voornamelijk vallen in hypergestileerde post-industriele set pieces. De manier waarop hier van red herrings gebruik wordt gemaakt, had wel wat minder opzichtig gekund.
Een eighties score met weinig gotisch aandoende klanken van oa- geloof het of niet- Frankie goes to Hollywood en zelfs Huey Lewis !

avatar van mikey

mikey

Een videoclip regisseur ziet zijn cast van vrouwelijke danseressen (de mannen blijven leven) numeriek slinken wanneer een ervan bruut is verkracht, ook vermoord. Maar ja zijn videoclip Warriors of the wastelands was ook dusdanig onbehoorlijk. (Een rip off van Duran Duran's Wild Boys).

Verder niet zoveel toe te voegen aan het uittreksel hierboven. Florence is enkele keren bloot te bewonderen. In bed (geen body double) en in bad . Totdat de innerlijke rust wordt verstoord door Hermann. De andere dames van het showballet waren tiptop verzorgd. De whodunnit is suf. Ik ken de regels van recherchewerk ook alleen maar van tv. Hier compleet vergeten!! Bijvoorbeeld: de kijker weet niet eens wie hier de speurneus is. Is het de agent, de regisseur of de rechercheur? Je wordt als kijker door niemand meegenomen in zijn speurtocht naar verdachten (die er niet zijn). Er wordt niet gezocht naar een motief. Het moordwapen misschien? Neen! Dus hopen op voldoende sleaze/naakt ter compensatie na uitblijven van wat spanning. Maar ook dat valt tegen.

De looks zijn van de dark side of the eighties. Daar moet je tegen kunnen.