• 9.372.253 stemmen

Tarzan's Savage Fury (1952)

Actie / Avontuur | 81 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Tarzan, the Hunted

Geregisseerd door: Cy Endfield

Met onder meer: Lex Barker, Dorothy Hart en Patric Knowles

Plot Tarzan's Savage Fury

"THIS YEAR'S ALL-NEW TARZAN THRILLER!"

De neef van Tarzan komt naar Afrika. Hij hoopt dat Tarzan hem helpt een fortuin aan diamanten, die voor het Britse leger bestemd zijn, veilig kan verbergen. Het duurt niet lang, voordat Tarzan’s neef door de Russische spion Rokov wordt vermoord. Rokov vraagt aan de Engelse verrader Edwards de plaats van Tarzan’s neef in te nemen. Ondertussen moet Tarzan de jonge Joey redden, die door de inboorlingen gebruikt wordt als lokaas om krokodillen te vangen.

Edwards, English Traitor

Rokov, Russian Agent

Joseph 'Joey' Martin

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Met deze film probeerde producer Sol Lesser weer aan te knopen aan de voorheen zo succesvolle 'Tarzan familie' formule.

In de Weissmuller Tarzan film periode was er buiten Jane ook nog de geadopteerde zoon Boy (Johnny Sheffield) aanwezig.

In deze film duikt er een weesjongen, Joey(Tommy Carlton) op.

En het moet gezegd worden...hoewel hij bij lange geen tweede Sheffield is, slaat hij geen slecht figuur als jungle-boy.

Een pluspunt voor deze film is ook Jane-vertolkster Dorothy Hart.

De vijf Barker Tarzan films zouden beter af zijn geweest wanneer zij die rol in al die films toebedeeld zou hebben gekregen.

De combinatie Barker-Hart werkte veel beter dan die in de overige vier samenstellingen.

Ook duikt er een ander personage uit de oorspronkelijke Tarzan romans van E.R, Burroughs op: Rokov (Rokoff) goed gespeeld door Charles Korvin.

Het verhaal is niet echt sterker dan dat van de overige Barker Tarzan films, maar genoemde pluspunten maken het geheel een tikkeltje leuker.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Deze heb ik nog niet gezien. Ik wist niet dat Barker hiervoor/na nog in een paar Tarzan films zat.

En wat is nou een betere rol voor hem Old Shatterhand of Tarzan?

Ik zie hem nu nog als die andere figuur, maar misschien denk ik daar binnenkort anders over.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dit was Barker's 3e Tarzanfilm, er zouden er nog twee volgen( zeer tegen zijn zin, en alleen met een hogere gage dan hij voor de eerdere films ontvangen had)

Welke rol hem beter lag?

Volgen zijn eigen zeggen die van Old Shatterhand.

Maar het liefst had hij dokters-rollen etc. willen spelen liet hij ooit doorschemeren.

Tarzan vond hij beneden zijn waardigheid.

Hij weigerde na een tijdje ook om foto's te signeren waarop hij als Tarzan te zien was.

Tegen het eind van zijn leven zette hij die weerzin tegen Tarzan wel aan de kant (wegens geldgebrek, want na de scheiding van zijn 5e echtgenote had hij geen cent meer)

Hij had toen plannen om samen met Johnny Weissmuller een soort van Tarzan amusementspark op poten te zetten.

Dat kwam er door zijn onverwachte overlijden echter niet meer van.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Best goede Tarzan film met een redelijk verhaal. Alhoewel ik vind dat die Joey geen grote waarde had in de film waren er toch leuke scene's zoals het lokken van de croc's. Rokof is wel goed gespeeld, een erg gemene schurk met een aparte kop. Het personage Jane krijgt hier een van de betere castingen ooit. Het verhaal is avontuurlijk, sommige stukken zijn wat lang, maar over het algemeen erg vermakelijk. Een leuk Tarzan filmpje. 3,5.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardig Tarzan film die lekker wegkijkt.

avatar van joolstein

joolstein

Dit is de vierde van vijf Lex Barker Tarzan -films en zestiende in de reeks die begon bij MGM (6 in totaal) en is overgenomen door RKO. Een man die beweert de neef van Tarzan te zijn, zoekt hem op om diamanten te vinden. Tarzan is sceptisch, maar Jane en hun pas geadopteerde zoon Joey halen hem over om een ​​expeditie naar het land van Waziri te leiden... Daarmee doet deze Tarzan-film dus niets nieuws, het is nog steeds de versleten verhaallijn maar het weet toch iets interessanter te brengen. Dit is te danken aan schoonheid Dorothy Hart als de nieuwe Jane (die nooit een grote carrière heeft gehad) Echter komt de grootste bonus van de Tarzan-verwijzingen uit Edgar Rice Burroughs-boeken; naast de naam Greystoke, introduceert het ook de personage "Rokoff" voor het eerst in een film. Rokoff is niet het enige, ze eindigen ook waar Tarzan opgroeide, en hij bezoekt opnieuw de hut waarin hij als kind woonde. Over kinderen gesproken, er is hier ook een nieuwe 'Boy'-vervanger! Gelukkig is het geen slecht acteur. Voor de rest zijn het de typische B-actiescènes, stockvideo's en zelfs enkele zeer slordige momenten (de neushoorn die Tarzan aanvalt) De scène waarin sommige inboorlingen op krokodillen "vissen" en de jongen als gewillig aas gebruiken, was voor mij het hoogtepunt. Net iets beter dan meerdere andere maar nog steeds wel erg standaard. Oh en die medicijnenman notabene niet eens gecredit was Darby Jones die je ook in I Walked with a Zombie (1943) was te zien.