• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Charles Frank

Met onder meer: Jean Simmons, Katina Paxinou en Derrick De Marney

Plot Uncle Silas

Engeland, 1845. De 17-jarige Caroline Ruthyn verpleegt haar stervende vader Austin Ruthyn. Hij heeft genoeg vertrouwen in zijn omstreden broer Silas, ondanks dat hij verdacht wordt van moord, hij zich na zijn dood over Caroline ontfermd. De naïeve Caroline komt er al snel achter, dat haar oom Silas met hulp van de corrupte gouvernante Madame de la Rougierre van plan is haar te vermoorden om zo het fortuin van de familie in handen te krijgen. De jonge Tom Ruthyn vertrouwt Silas niet en probeert zijn zuster te waarschuwen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Caroline Ruthyn

Austin Ruthyn

Dudley Ruthyn

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Naar de gelijknamige roman van Ierse schrijver Joseph Sheridan Le Fanu, een schrijver van griezelverhalen waaronder één van de mooiste vampierenvertellingen "Carmilla" - vele malen verfilmd (soms prachtig, soms verknoeid). Deze "Uncle Silas" zou ik zeker ook willen zien op DVD, maar helaas is er geen spoor van te bekennen.

Het enige dat ik weet is dat de Amerikaanse versie "The Inheritance" verminkt is en zes minuten footage mist dat heel respresentatief was voor de Victoriaanse sfeer van de Gotische roman. Hopelijk wordt bij een DVD-release de complete versie uitgebracht.