• 9.374.492 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Reginald Le Borg

Met onder meer: Lex Barker, Joan Taylor en Ben Johnson

Plot War Drums

"The Deadlist Thunder That Ever Rolled Across The West!"

De vriendschap tussen de blanke handelaar Fargo en het Apache-opperhoofd Mangas komt op losse schroeven te staan als ze beide verliefd worden op Riva. Riva trouwt met Mangas, dit tot ongenoegen van Fargo en van de stam van Mangas. Fargo blijft de vrede tussen blanke kolonisten en de Apaches propageren, maar niets ontziende goudzoekers doen de gemoederen tussen beide volkeren hoog oplaaien. Het is aan Fargo om een bloedbad te voorkomen.

avatar van trebremmit

trebremmit

Is al een regio 1 dvd van, maar komt volgend jaar ook uit in de UK op regio 2.

Trailer

avatar van lezertje

lezertje

Ronduit belachelijke western, met de ene scène nog grotesker dan de andere. Behalve dat de Indiaanse rituelen ook hier meer weg hebben van een toeristische attractie nog enkele feiten, waaruit blijkt dat de scenarioschrijvers hun huiswerk niet goed gedaan hebben.

Volgens een getoond krantenbericht in de film, gedateerd 8 april 1961, stuurt Lincoln troepen naar Fort Sumter om de strijd met de Apachen aan te gaan. Mangas Coloradas was op die datum een voor die tijd hoogbejaarde man van 68 jaar. De Mangas in de film, gespeeld door de toen 36 jarige Lex Barker, oogt niet veel ouder dan de echte leeftijd van de acteur. Volgens de film komt Mangas aan zijn naam, Mangas Coloradas, vanwege de rode littekens (Rode strepen) die hij heeft opgelopen door zweepslagen. In werkelijkheid heeft hij zijn naam, welke Spaans is voor ‘Rode mouwen’ te danken aan het rode hemd dat hij altijd droeg. Met deze kennis in het achterhoofd wil het de film niet lukken om overtuigend over te komen. Maar dat de Amerikanen de geschiedenis van de Indianen nooit serieus genomen hebben wisten we natuurlijk al lang.

avatar van mr rumson

mr rumson

Matige western.

Lex Barker verkleed als indiaan vind ik niet bij hem passen ik kon er dan ook maar niet aan wennen.

Nog niet zo lang geleden Charlse Bonson en Jeff Chandler gezien als indiaan.

Deze waren voor mij een stuk overtuigender als Lex Barker.

Maar er zit ook een scene in waarin we indianen zien dansen rond het kampvuur dit op het ritme van de drums.

Op zich is er niks mis met de twee indianen die op hun drums roffelen .

Maar als er dan een close up is van een van de drums dan zien we een hele andere drum compleet met wat zebra vel en iets wat lijkt op een stukje Giraffe vel.

Dit is slordig van de filmmakers .

Wat we aan actie te zien krijgen kan er mee door .

Het enige wat nog de moeite maakt om naar deze western te kijken is Ben Johnson .

Al heeft Johnson ook niet zo gek veel om handen en de film voor mij ook niet weet te redden .

Voor mij dan ook niet meer dan 2 sterren .