• 9.373.043 stemmen

The Topp Twins: Untouchable Girls (2009)

Documentaire | 84 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Leanne Pooley

Met onder meer: Jools Topp en Linda Topp

Plot The Topp Twins: Untouchable Girls

"A profile of the world's only comedic, singing, dancing, lesbian twin sisters."

Een kijk op het hectische leven van een komisch, zingend, dansend en lesbisch zussenduo die Nieuw-Zeeland maar ook vele andere landen aan hun voeten kregen met hun show die bestond uit een mix van caberet en countrymuziek. De film werpt tevens een intieme blik op het privé-leven van beide zussen, waarin zij onder meer verhalen over hun passies, hun seksuele geaardheid en over de tegenslagen in hun leven.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Onder het mom van een culturele ervaring onderging ik deze film. Ontvalt je het woord Topp Twins tegen een Kiwi dan sluit hij je zowat in de armen van herkenning. Ik kwam, zag en verloor. 2 grieten die de godganse tijd liepen te jodelen en hun publiek voorzagen van wat gedateerd cabaret, was allerminst waar ik op zoek naar was. Het deed mij allemaal veel te veel denken aan slecht cabaret op een bingo avond voor 50 plussers. Voor fans een absolute must al was het maar omdat beide zussen in de film met een tractor de hort op gaan om te touren door Nieuw - Zeeland.

Eigenlijk enkel geboeid gekeken als we zien hoe passioneel de zussen hun idealen nastreven. Zo stonden ze in de jaren `80 aan de voet van een kernenergie vrij Nieuw - Zeeland en verstoorden ze een sportwedstrijd, waarbij Zuid - Afrika de tegenstander was om aandacht te vragen voor de apartheidspolitiek van dat land in die tijd. 1,5*

avatar van vrolijknu

vrolijknu

Je moet van Top Twinns houden. Draaide tijdens de Roze Filmweken 2011. Verhaal gaat over de Tweelingzussen Jools en Lynda Topp. Inderdaad veel gejodel daar moet je wel van houden. )